Pyydä tarjous

Tmi Tero Mahkonen - Monipuoliset haketuspalvelut ammattitaidolla

Digipalvelut
08.07.2021 | Maa- ja metsätalous

Tmi Tero Mahkonen on Varsinais-Suomen alueella toimiva yritys, jonka palveluihin kuuluvat hakepuun ostot, haketuspalvelut, hakkeen myynti sekä maatalousurakointi. Asiakkaina on muun muassa kunnallisia ja yksityisiä lämpölaitoksia, lämpöyhtiöitä sekä teollisuuskiinteistöjä. Yrityksen toimipiste sijaitsee Ruskon Vahdolla.

- Meidän erikoisosaamistamme ja päätoimialaa ovat kattavat haketuspalvelut. Ostamme hakepuuta yksityisiltä metsänomistajilta, valmistamme puusta haketta rumpuhakkurilla ja myymme haketta esimerkiksi lämpölaitosten polttoaineeksi. Valmistamme aina tasalaatuista, laadukasta haketta Turun seutukunnasta koko Varsinais-Suomen alueelle, kertoo yrittäjä Tero Mahkonen.

Haketus hyötykäyttöön

Puu on uusiutuva energianlähde ja sen käyttö polttoaineena ei lisää hiilidioksidipäästöjä. Lisäksi muualle kelpaamaton puu saadaan hakkeella hyötykäyttöön. Tmi Tero Mahkonen onkin oikea kumppani bioenergiatuotantoon.

- Valmistamamme hake on puhdasta, uusiutuvaa bioenergiaa, raaka-aineen kotimaisuutta unohtamatta. Hakkeen energia-arvo on myös merkittävä. Kun se pystytään valmistamaan korkealaatuiseksi tuotteeksi, tulee energiantuotto niin ikään varsin edulliseksi ja kannattavaksi. Rumpuhakkurillamme saadaan tuotettua aina tasalaatuista, ensiluokkaista haketta, joka takaa energiatuotannon toimivuuden ja tehokkuuden. Laadukas rumpuhakkurilla tehty hake kelpaa myös stokerikattilan polttoaineeksi, sanoo Mahkonen.

Hyvällä hakkeella tehokas lämmitys

- Kun hakkeen laatu on tasainen, palakoko oikea, hake on kuivaa ja puhdasta, on sen lämpöarvo paras mahdollinen. Näin ollen hake tuottaa poltettaessa enemmän energiaa ja lämpölaitoksen voi luottaa toimivan sujuvasti ilman häiriöitä. Hakkeen varastointi vaikuttaa myös tuotteeseen. Koko haketuksen ja varastoinnin hoidammekin aina asianmukaisesti, jotta laatu pysyy hyvänä alusta loppuun aina sen polttohetkeen saakka, korostaa Mahkonen.

Myy puusi meille haketettavaksi

Tmi Tero Mahkonen ostaa hakkeeksi sopivaa puuainesta yksityisiltä metsänomistajilta Vahdolla ja Turun alueella, noin 100 kilometrin säteellä.

- Olemme kiinnostuneita ostamaan energiapuuta vuoden ympäri. Puu voi olla muun muassa niin metsätähteitä kuin karsittua energiarankaakin. Kannattaakin ottaa kokonaisvaltainen hyöty metsän hakkuusta ja myydä meille hakkuutähteet, joista valmistamme laadukasta haketta.

- Kerromme mielellämme lisää hakepuun ostosta ja haketukseen sopivasta puusta sekä muista palvelun yksityiskohdista, sanoo lopuksi Mahkonen.

Tmi Tero Mahkonen

Uutelantie 3

21310 Vahto

Puh. 044 583 8399

www.metsahake.fi

[email protected]