Asukkaidensa näköinen älykoti

Facebook
29.10.2021 | Rakentaminen

Helppous, turvallisuus ja energiatehokkuus korostuvat tämän päivän talotekniikkaratkaisuissa. Kehittyvä teknologia tarjoaa koko ajan uusia mahdollisuuksia helpompaan arkeen: kasvavan elintason myötä niitä ollaan myös entistä valmiimpia hyödyntämään.

Moderni kuluttaja haluaa toteuttaa asumisen ja elämisen unelmia tavalla, joka vastaa hänen yksilöllisiä tarpeitaan mahdollisimman hyvin. Haasteeksi nousee usein se, kuinka teknologian tarjoamat mahdollisuudet ja asukkaiden alati muuttuvat tarpeet saadaan yhdistettyä luontevasti. Tämä korostuu ajan kuluessa ja erityisesti silloin, kun asunto myydään eteenpäin. Uusien omistajien elämäntilanne ja asumisen tyyli saattavat jo alun alkujaan poiketa merkittävästi siitä, miten myyjät ovat oman arkensa rakentaneet.

– Älykkään kodin hienoutena on joustava mukautuvuus erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin, toteaa Pauli Kärnä, Schneider Electricin Offer Manager.

– Luotettavuudesta ja toimintavarmuudesta ei kuitenkaan voida tinkiä tippaakaan.

Tyyliä, toimintavarmuutta ja mukautumista arjen tilanteisiin

Kun älykkäiden valonsäädinten ja pistorasioiden kaltaiset seikat asennetaan kiinteästi paikoilleen joko rakennusvaiheessa tai remontin yhteydessä, älykotiratkaisusta saadaan mahdollisimman toimintavarma. Samalla asunnon arvo kehittyy entistä suotuisammin.

Wiser on kokonaisvaltainen älykotiratkaisu, joka pysyy tekniikan kehityksessä mukana ja elää mukana asukkaan arjessa.

Wiserin kanssa voidaan hyödyntää moderneja design-kehyksiä, jotka tekevät kodista paitsi toimivan, myös edustavan. Hyvää käytettävyyttä edustaa tänä päivänä myös mahdollisuus ladata pieniä älylaitteita suoraan USB-pistorasioista. Vieläkin suurempi lisäarvo löytyy kodin älykkäästä ohjauksesta: puhelimeen asennettava sovellus varmistaa aina ajantasaiset ominaisuudet – kuin myös niiden helpon hyödyntämisen.

– Hankittaessa perinteisiä valokatkaisimia ja himmentimiä käytettävissä oleva tekniikka lukittuu investointihetkeen, Pauli Kärnä korostaa.

– Älykkäiden laitteiden myötä taas erilaiset sovelluspäivitykset tuovat aina viimeisimmät mahdollisuudet käyttäjän ulottuville.

Kärnä muistuttaa, että nimenomaan sovellus mahdollistaa kaikille juuri omaan elämäntilanteeseen parhaiten sopivan kokonaisuuden.

– Asukas voi vapaasti luoda "tilanteita" sen mukaan, mitä pitää omalta kannaltaan järkevänä. Kotoa lähdettäessä saadaan kerralla esimerkiksi valot ja pistorasiat sammumaan sekä turvakamerat aktivoitumaan. Automaatio hoitaa ilmoitusten lähettämisen, jos kamera havaitsee liikettä tai keittiön alakaapissa havaitaan vesivuoto.

Asunnon rakentamis- tai ostohetkellä on vaikea hahmottaa, millaisista automaatioratkaisuista voisi tulevaisuudessa olla hyötyä arkielämään. Wiserin kaltaiset älykotiratkaisut ovat aidosti läsnä asukkaiden arjessa helpottaen elämää monin tavoin ja sopeutuen nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

se.com/fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä