Pyydä tarjous

FinnBuild-messut 4.–6.10. kokoaa rakennusalan ammattilaiset neljän vuoden tauon jälkeen

Digipalvelut
25.07.2022 | Rakentaminen

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän FinnBuildin ohjelma käsittelee rakennus- ja talotekniikanalan digitaalisia ja kiertotalouteen liittyviä ratkaisuja puurakentamista unohtamatta. Kolmipäiväinen tapahtuma esittelee runsaan asiantuntijaohjelman lisäksi alan uusimpia tuotteita, palveluja, työmenetelmiä ja ratkaisuja.

FinnBuild 2022 -teemoja ovat rakentamisen tulevaisuus, digitalisaation merkitys rakentamisessa, kiertotalous ja vastuullisuus sekä tulevaisuuden työnantaja, joka tarjoaa alan opiskelijoille suunnattua ohjelmaa. Puurakentaminen, vihreä siirtymä sekä nollapäästöiset työmaat ovat tapahtuman ajankohtaisimpia puheenaiheita.

– FinnBuildin ohjelmaryhmä valikoi teemat painottaen niiden ajankohtaisuutta. Digitalisaatiosta on muodostunut vakioteema ja nyt nousevat vahvasti alan kiertotalous ja päästöt. Nyt ei puheenaiheista todellakaan ole pulaa, sillä edellisestä FinnBuildistä on vierähtänyt neljä vuotta ja alalla tapahtumaa odotetaan innokkaasti, sanoo FinnBuildin liiketoimintapäällikkö Jussi Kivikari.

Rakentamisen tulevaisuus

Keskeiset vaikuttajat pohtivat Suomen Asuntotietokeskuksen toimitusjohtaja Juha Salmen vetämässä paneelissa, miten yhteiskunnan akuutit kriisit ja ilmastonmuutoksen kaltaiset megatrendit vaikuttavat rakennusmarkkinoihin. Tarvitaanko radikaaleja muutoksia toimintatapoihin? Ovatko alan rakenteet pinta- vai täysremontin tarpeessa sekä minkälaista osaamista tulevaisuudessa erityisesti tarvitaan?

Tilannepäivityksiä ja avauksia ajankohtaisista projekteista

FinnBuildin ohjelmassa on useampia puheenvuoroja ajankohtaisimmista ja erityisimmistä rakennusprojekteista:

  • Keilaniemen Portista tulee yksi maailman korkeimmista puurakenteisista toimistorakennuksista. Rakennuksen harjakorkeudeksi tulee huimat 60 metriä ja se valmistuu 2024–2025.
  • Raide-Jokeri-projekti on valmistumassa ja raitiotielinjan käyttöönotto lähestyy. Projekti on kohdannut matkan varrella lukuisia haasteita ja merkittäviä onnistumisia. Kokonaiskokemuksesta kertoo Juha Saarikoski, tilaajan projektijohtaja, Raide-Jokeri. 
  • Kruunusillat-raitiotieyhteyden rakentaminen Helsingin keskustan Laajasaloon on käynnistynyt. Vaativa infrarakentamishanke sisältää raitiotien rakentamisen lisäksi kolme uutta siltaa, joista yksi on valmistuttuaan Suomen pisin silta.
  • Itä- ja Länsi-Pasilan täydentäjäksi on rakentumassa Keski-Pasila, joka samalla yhdistää raiteiden erottamat alueet uudella ilmeellä.
  • SRV avaa haastavan suojelukohteen rakennusremontin esimerkkinä Kansallisteatterin, jonka uudislaajennus vaihtui peruskorjaukseksi.

FinnBuildiin on tulossa edellä mainittujen esimerkkien lisäksi muita isoja projekteja Suomessa, ohjelmaa päivitetään verkossa www.finnbuild.fi/ohjelma.

Teksti- ja kuvalähde: Messukeskus