Karelia-Ikkuna toimittaa talosi tärkeimmät neliöt

Facebook
05.10.2023 | Rakentaminen

– Valmistamme ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita ikkunoita ja ovia. Toimitamme tuotteet pääasiassa avaimet käteen -periaatteella sisältäen suunnittelun, mittauksen, valmistuksen ja asennuksen, kiteyttää Karelia-Ikkuna Oy:n toimitusjohtaja Otto Ahtonen.

Mittatilaustyönä asiakkaalle

– Asiakkaan kannalta kokonaisvaltainen palvelumme on vaivaton valinta. Teemme kerralla valmista. Ikkunat valmistetaan yksilöllisesti kohteen mittojen ja mallien mukaan. Asiakas saa laadukkaan tuotteen, joka on turvallinen käyttää ja joka kestää pitkään, Otto Ahtonen kuvailee.

Valtaosa, noin 70 %, Karelia-Ikkunan toimituksista menee saneerauskohteisiin, lähinnä kerrostaloihin, joiden remontteihin Karelia-Ikkuna toimittaa yleensä myös parvekeovet. Tuotteilla on kysyntää myös asuntojen uudisrakentamisessa ja omakotitaloissa.

Otto Ahtonen korostaa ammattitaitoisten edustajien ja asennuspalveluiden merkitystä.

– Myyntiverkostomme kattaa koko maan. Olennainen osa-alue on myös luotettava asennustoiminta. Asiakkaamme ovat asennuspalveluihimme erittäin tyytyväisiä.

Tehtaat Hammaslahdessa ja Hartolassa

Karelia-Ikkuna Oy on Suomen suurin kotimaisessa omistuksessa toimiva ikkunavalmistaja. Yritys valmistaa puu-alumiini-ikkunoita Joensuun Hammaslahdessa. Hartolassa puolestaan toimii Karelia-Ikkunan ovitehdas, joka valmistaa puu-alumiini-ovia. Osoituksena korkeasta kotimaisuusasteesta Karelia-Ikkuna Oy:lle on myönnetty Avainlippu-tunnus.

– Meillä työskentelee tällä hetkellä yhteensä 65 henkilöä. Olemme panostaneet henkilöstön ammattitaitoon sekä tehtaiden tuotantolinjojen automatisointiin. Pitkälle automatisoitu valmistus tarkoittaa tasaisen korkeaa laatua.

– Olemme pohjoiskarjalainen perheyritys. Isäni Kauko Ahtosen v. 1990 perustama Karelia-Ikkuna Oy kulkee nyt toisessa polvessa, mutta puusepäntyöt ja ikkunoiden valmistus kolmannessa, sillä jo isoisäni teki ikkunoita 1950-luvulta lähtien, kertoo isänsä jälkeen v. 2018 toimitusjohtajaksi tullut Otto Ahtonen.

– Yrityksessä on hyvä henki ja vahva eteenpäin menemisen meininki.

Puu + alumiini + lasi

Karelia-Ikkuna Oy:n päätuote on korkealaatuinen MSE-ikkuna, jonka valmistaminen perustuu puun, alumiinin ja lasin toimivaan yhdistämiseen. Puupuite takaa ikkunalle erinomaiset lämmöneristys- sekä ääneneristyskyvyt, ja alumiinipuite tarjoaa pitkäaikaisen säänkestävyyden.

– Käytämme puuaihiona kotimaista mäntyä. Ulkopuoli verhoillaan alumiinilla, ja pinta maalataan vesiohenteisella maalia. Lopputuloksena on erittäin energiatehokas ikkuna, Ahtonen toteaa.

Suomen yleisimpänä ikkunamallina tunnetun MSE-ikkunan lisäksi valikoimasta löytyvät myös MS3E- sekä MEK-ikkunamallit, joiden lämmöneristys on aivan markkinoiden kärkiluokkaa.

Malliston ulko- ja parvekeovet ovat tuplatiivisteisiä ja energiatehokkaita. Ovi vakiorakenteella tarjoaa erittäin hyvän lämmöneristyksen, mutta erittäin suurta energiatehokkuutta etsivälle vaihtoehtoina ovat myös jykevämmät ovet passiivi- tai matalaenergiarakenteella. Asiakas voi valita oviin HDF-pinnan tai alumiinipinnan.

Ympäristöystävällisiä tuotteita

Ikkunoiden osuus kodin energiankulutuksesta voi olla jopa 20 %. Energiatehokkailla Karelia Ikkunoiden tuotteilla sekä oikein säädetyllä ilmanvaihdolla saavutetaan aidosti merkittävää energiansäästöä.

– Ympäristöarvot ovat olleet koko yrityksen historian ajan meille tärkeitä, ja ovat luonnollisesti edelleen. Ainoana Suomessa olemme tuoneet markkinoille PVC-vapaan ikkunan, Otto Ahtonen kertoo.

– Aloimme käyttää ensimmäisenä kotimaisena ikkunanvalmistajana vesiohenteista maalia. Lisäksi olemme kehittäneet maalihukan minimointiin tähtääviä ratkaisuja. Hyödynnämme maalausprosessissa käytetyn lämpimän ilman ottamalla sen talteen ja käyttämällä sitä tilojemme lämmitykseen. Myös karmien ja puitteiden valmistuksessa syntyvät purut käytetään oman tehtaan lämmöntuotantoon. Muut valmistusjätteet menevät kierrätykseen.

Ahtosen mukaan kotimaisen puun käyttäminen materiaalina on Karelia-Ikkuna Oy:lle arvovalinta.

– Puun ekologisuusetu on merkittävä, sillä muovimateriaalit tuottavat runsaasti jätettä, ja niiden kierrätettävyys on huono. Ikkunoiden puu-alumiinipuite on kestävä ratkaisu, jolla on pitkä käyttöikä.

Kehityksen kärjessä

Tuotteet ovat vuosien mittaan kehittyneet ja monipuolistuneet, nykyisin esimerkiksi korvausilmaventtiilit ovat yleisiä. Karelia-Ikkuna voi varustella tuotteet asiakkaan vaatimusten mukaisesti mm. sälekaihtimilla, hyttyspuitteilla ja koristeristikoilla.

– Tarjoamme myös signaalilaseja, jotka parantavat mobiiliverkkojen kuuluvuutta ikkunoiden läpi.

– Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme ja tuotantoamme. On lukematon määrä ominaisuuksia, joihin erilaisilla ikkunalaseilla voidaan vaikuttaa lämmön- ja äänieristyksessä sekä auringonsuojauskyvyssä, sanoo Otto Ahtonen.

kareliaikkuna.fi | Facebook

Soita 013 120 266
Lähetä sähköpostia [email protected]


10 hyvää syytä valita Karelia

1. Ammattitaitoinen mittaus ja suunnittelu
2. Ikkunoiden ja ovien erinomaiset energiatehokkuusarvot
3. Täsmälliset toimitukset
4. Huolellinen ja asiakasystävällinen asennus
5. Helppohoitoiset ja PVC-muovivapaat energiaikkunat
6. Kotimaista, Pohjois-Karjalaista työtä laatutakuulla
7. Suomen edistyksellisimpiä ikkunatuotantolinjoja
8. Ammattitaitoinen, luotettava ja kotimainen asennus
9. Erinomainen asiakastyytyväisyys jo vuosikymmeniä
10. Karelian kautta saat joustavan ja edullisen rahoituksen

Remontti? Karelialta ilmainen mittaus- ja suunnittelupalvelu!

Puh. 013 120 266
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia