Kierrätysmateriaalista valmistetut kaihtimet markkinoille

Niina Ahonen
Niina Ahonen
14.07.2023 | Rakentaminen

Perheomisteinen Suomen Visor Oy on ollut kaihdintuotteiden uranuurtaja jo yli 50 vuoden ajan. Lumon-konserniin kuuluva yhtiö on aina ajatellut perinteistä ikkunakaihdinta uudella tavalla.

– Haluamme vastata markkinoilla oleviin tarpeisiin ja tarjota entistä vastuullisempia vaihtoehtoja asiakkaillemme. Olemme enemmän kuin innoissamme lanseeratessamme uuden Visor Terra -kaihdinmalliston, joka on valmistettu kierrätetystä PET-muovista tehdystä kierrätyskankaasta, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Markku Pulkkinen.

– Panostamme omaan designiin sekä tuotekehitykseen ja olimme todella iloisia, että tällä kertaa saimme lisäksi mukaan sisutussuunnittelija Niina Ahosen pohtimaan malliston sävymaailmaa, Pulkkinen iloitsee.

Sisustussuunnittelija Niina Ahonen on tullut suurelle yleisölle tutuksi mm. Kotoisa-ohjelmasta.

– On ollut ilo olla mukana Visorin kaihdinprojektissa, koska toivon ihmisten löytävän kaihdinten potentiaalin sisustuselementtinä. Erityisen iloiseksi minut tässä projektissa tekee se, että kaihdinkangas on valmistettu kierrätetystä polyesteristä, joka verrattuna uudesta materiaalista valmistettuihin kaihtimiin auttaa saavuttamaan merkittävät energiansäästöt ja pienentämään tuotteen hiilijalanjälkeä, Ahonen kertoo.

Suomessa ikkunakaihtimet ovat Ahosen mukaan olleet tyypillisesti valkoisia, eikä niitä ole totuttu käyttämään sisustuselementtinä. Visor Terra -kaihdinmallisto tarjoaa uuden mahdollisuuden sisustaa kaihtimilla.

– Valitsimme mallistoon seitsemän erilaista sävyä, kuten vedensinisen, vanhan roosan ja trendikkään greigen. Mallisto mahdollistaa hyvinkin erilaisia, aina viimeistellyn näköisiä sisustuskokonaisuuksia kaihtimilla, Ahonen kertoo.

Uuden tuoteperheen lanseerauksen lisäksi Visor on investoinut tuotannon kehittämiseen tämän vuoden aikana voimakkaasti.

– Uskomme vahvaan kasvuun niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja haluamme tarjota asiakkaillemme kestävän kehityksen mukaisia sisustuksellisia kaihdinratkaisuja nyt ja tulevaisuudessa, Pulkkinen päättää.

Teksti- ja kuvalähde: Visor Oy

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia