Kodinportti nykyaikaistaa taloyhtiön: älykkäät porrasnäytöt, ohjelmisto etätyöskentelyyn ja mobiilisovellus

Facebook
15.10.2021 | Rakentaminen

Kodinportti mahdollistaa varausten tekemisen yhteisiin tiloihin, osallistumisen yhteisiin tapahtumiin sekä monenlaisen hyödyllisen informaation näyttämisen asukkaille. Ratkaisu on hyödyksi kaikille kerrostaloasumiseen liittyville tahoille kuten isännöitsijät, kiinteistönhuolto, vuokra-asuntoyhtiöt, saneeraajat ja rakentajat. Ohjelmistojen avulla monien tehtävien ja asioiden hoitaminen onnistuu etänä internet-selainta hyödyntäen. Nykyaikainen Kodinportti parantaa tiedonkulkua ja asumisviihtyvyyttä sekä nostaa kiinteistön arvoa.

Sähköiset näyttötaulut ja kosketuskäyttöliittymät ovat yleistyneet nopeaa vauhtia ja niitä on tulleet mm. kauppakeskuksiin ja lentokentille. Digimaailma on viime vuosina saapunut myös kerrostalokiinteistöjen rappukäytäviin. Kodinportti koostuu porraskäytävässä sijaitsevasta vuorovaikutteisesta näyttötaulusta ja etäliittymästä, jolla taulujen sisältöä hallitaan. Etäliittymäohjelmistoa voidaan käyttää tietokoneiden sekä mobiililaitteiden internet-selaimilla. Asukkaat voivat ladata älypuhelimiinsa myös Kodinportti Mobile-sovelluksen, jonka avulla muun muassa taloyhtiön tiedotteet tavoittavat entistäkin tehokkaammin. Kodinportin porraskäytävään asennettavat tyylikkäät kosketustaulut palvelevat monipuolisilla toiminnoilla ja kokoavat kerrostalon ajankohtaisen tiedon asukkaiden nähtäville. Vanhat nimitaulut, varausvihkot ja korkkitaulut jäävät näin historiaan. Laadukas ratkaisu on syntynyt vuosien tuotekehityksen tuloksena. Kodinportin erityisen kestävä toteutus soveltuu taloyhtiön valvomattomaan rappukäytävään.

Asukkaan koti alkaa jo porraskäytävästä

Asumisympäristön viihtyisyyttä kerrostalossa voidaan parantaa jo porraskäytävästä lähtien. Kodinportin suojakotelon ja kosketuskäyttöliittymän värit voidaan yksilöidä tilausvaiheessa kiinteistön haluamalla tavalla, jotta taulu saadaan sopimaan kaikenlaisten porraskäytävien sisutukseen. Perinteisestä papereilla täytetystä ilmoitustaulusta tulee usein ajan myötä epäsiisti ja halutun tiedon löytäminen siitä on ilmoitusten lisääntyessä vaikeaa. Kodinportin ilmoitustaulu pysyy aina helposti järjestyksessä ja ajan tasalla, kuten myös varauskalenterit ja tiedot yhteisistä tapahtumista. Nykyaikaiset ohjelmistot palvelevat niin asukkaita kuin kiinteistön sidosryhmiä säästäen aikaa ja kustannuksia. Kodinportin ohjelmistoja käyttävät niin asukkaat kuin sisällön hallintaan osallistuvat tahot.

Käyttäjäystävällinen kosketustaulu

Kodinportti porrasnäyttö on suunniteltu sellaiseksi, että kaikki asukkaat nuoremmasta iäkkäämpään osaavat sitä käyttää. Kosketustaulun käyttö ei vaadi asukkailta oman päätelaitteen, esimerkiksi älypuhelimen, tietyn sovelluksen tai tietokoneen, hankkimista, vaan se on kaikkien käytettävissä kerrostaloaulassa. Käyttöliittymä on yksinkertainen ja selkeä - taululle mahtuu paljon tarkoituksenmukaista tietoa ja isoja toimintopainikkeita on helppo koskettaa. Taululla on taloyhtiön halutessa painike myös käyttöliittymän kielen vaihtamiseksi esimerkiksi englanniksi tai ruotsiksi. Muutamalla kosketuksella asukas pystyy varaamaan vaikkapa sauna- tai pyykkivuoron tai tarkastelemaan yhteisiä tapahtumia ja selaamaan tiedotteita. Kodinportti tunnistaa asukkaan PIN-koodilla tilavarausta varten (tai lisäpalveluna iLOQ S10-avaimella).

Kosketuksella toimiva Kodinportti on käyttäjäystävällisempi ratkaisu yksisuuntaisiin porrasnäyttöihin verrattuna, koska Kodinportin käyttäjä saa näkyville aina juuri sillä hetkellä haluamansa tiedon näyttöä hipaisemalla – ilman odottelua. Myös käyttökielen vaihtaminen ja tilavarauksien tekeminen taululla on mahdollista ainoastaan interaktiivisuuden ansiosta. Kodinportin virtaa säästävä LED-taustavalaistu näyttöpaneeli on laadukas ja erityisesti julkisessa tilassa ympärivuorokautiseen käyttöön tarkoitettu - toisin kuin tavalliset näyttöpaneelit. Kodinportti–tauluilla on kattavat takuut ja palvelu.

Ympäristöystävällinen valinta

Kodinportti-taulujen sähkövirran kulutus on 80 %:sesti hiilikompensoitu viimeisen vuoden ajalta. Jos kiinteistössä on käytetty uusiutuvia energianlähteitä, niin Kodinportti-taulun hankkiminen usein jopa vähentänyt ilmaston lämpenemiseen vaikuttavaa hiilidioksidin määrää. Lisäksi Kodinportin ratkaisut mahdollistavat monien sellaisten asioiden hoitamista etänä, jotka muuten vaatisivat paikan päällä käyntiä kohteessa - kuten tiedotteet, asukaslistan päivitykset ja kalenterimerkinnät. Tällä säästetään aikaa, mutta myös vähennetään autolla liikkumista ja siten bensiinikustannuksia sekä hiilidioksidipäästöjä.

Pikainformaatio kiinnostaa – töihin lähtiessä ja kotiin tultaessa

Kodinportti tarjoaa asukkaille hyödyllisen päivittäisen pikainformaation juuri silloin kun he sitä tarvitsevat. Näyttötaulusta ohi kulkiessa voi vilkaista vaikkapa tärkeimmät tiedotteet, yhteystietoja ja paikallissään. Kotiin tullessa voi myös olla hyvä hetki tarkistaa miltä yhteisten tilojen varaustilanne näyttää. Interaktiivisuuden ansiosta tauluille lisätyillä tiedotteilla on erittäin hyvä tavoittavuus asukkaiden keskuudessa. Rappukäytävässä Kodinportti -näyttötaululla julkisesti nähtävillä olevat tiedotteet soveltuvat erityisesti lakisääteiseen tiedottamiseen, toisin kuin esimerkiksi pelkät sähköpostit, tekstiviestit, yms., joiden tavoittavuudesta ei voida toistaiseksi varmistua ja ne edellyttävät asukkaalta tietokoneen tai mobiililaitteen omistamista, käyttötaitoa ja toimivan matkapuhelin tai Internet -liittymän.

Monipuolinen ohjelmisto on avain parempaan tiedonkulkuun ja etätyöskentelyyn

Tarpeettoman paljon aikaa vievä tehtävä kiinteistöalalla on tiedotteiden vieminen paikan päälle edelleen fyysisesti paperimuodossa. Kiinteistöhuolto käyttää usein arvokasta työaikaansa edelleen myös muovisten kirjainmerkkien asetteluun nimitaululle. Edellä mainitut käytännöt jäävät historiaan kun asiat voidaan tehokkaammin Kodinportin avulla. Isännöitsijä, kiinteistöhuolto, taloyhtiön hallitus ja muut halutut tahot voivat etäkäyttöliittymän avulla hoitaa kaikki nämä asiat ja paljon muuta. Myös asukkaat saavat tunnukset etäliittymään ja heillä on lisäksi mahdollisuus ladata Kodinportin mobiilisovellus. Mobiilisovellus voi ilmoittaa asukkaalle kännykän ilmoitusäänellä kun taloyhtiön ilmoitustaululle on saapunut tärkeä tiedote ja lukea sen saman tien. Asukaslistamuutokset ja uudet tiedotteet voidaan myös ajastaa ja työ tehdä halutulla hetkellä. Tiedotteiden esilläoloaika tauluilla voidaan ajastaa. Näin Kodinportti-taulu ei täyty vanhoista epäolennaisista tiedotteista ja asukastiedottamisen kokonaisuus esimerkiksi pysyy helposti hallinnassa. Monipuoliset ohjelmistot ovat saatavana myös omana palvelunaan ilman porraskäytäviin asennettavia tauluja esimerkiksi rivitaloja ja luhtitaloja silmälläpitäen. Kiinteistöjen omistajat voivat Kodinportilla palvella koko kiinteistökantaansa, joka voi koostua hyvin monenlaisista kohteista.

Tyytyväisiä käyttäjiä eri puolilla Suomea

Kodinportin palvelut ovat olleet pisimmillään jo yli 10 vuotta käytössä asiakkaan kohteissa. Kodinportin on todettu soveltuvan hyvin niin uudiskohteisiin kuin jo aikaisemmin rakennettuihin kohteisiin, joissa halutaan parantaa asukkaiden palvelutasoa ja nostaa kiinteistön arvoa. Kodinportti on hyvä ottaa huomioon rakentajan toimesta jo kiinteistön suunnitteluvaiheessa. Kerrostalon peruskorjauksen tai muun laajemman remontin yhteydessä on viimeistään hyvä hetki ottaa porrasnäytöt käyttöön, jotta kiinteistö saadaan myös asukastiedotuksen osalta vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Kodinportin asennus vaatii kiinteistöltä käytännössä ainoastaan internet-yhteyden, virtapistokkeet ja sopivan asennuspaikan. Kodinportti palveluita on käytössä laajasti Suomen alueella.

Uusilla toiminnoilla ja yhteistyöllä lisää hyötyjä asukkaille. Optiona maksutoiminto varauksille.

Kodinportti pysyy jatkuvasti kehityksen aallonharjalla tuoden uusia toimintoja ja ominaisuuksia sekä vanhoille että uusille käyttäjilleen. Viime aikoina taloyhtiöissä on voitu alkaa käyttämään esimerkiksi uusia tapahtumakalenteri- ja asuntokansiotoimintoja.

Kodinportti on ratkaisuna toteutettu teknisesti myös yhteistyömahdollisuuksia silmällä pitäen. Jo vuosien ajan on asukkaalla ollut mahdollisuus tunnistautua kosketustaulun käyttöliittymään iLOQ -sähköisen lukitusjärjestelmän avaimella. Pitkään tehtyä yhteistyötä iLOQ:in kanssa on laajennettu kulunvalvontaan: Kodinportin varauskalenteria käyttämällä pääsy haluttuun iLOQ:lla lukittuun tilaan voidaan sallia vain vuoron varanneelle henkilölle (pin-koodilla tai iLOQ S5 avaimella). Jos asiakkaalla on käytössään Internet-sivuillaan RSS -syötemuodossa uutisia tai tiedotteita, voidaan nämä saada näkymään myös Kodinportti-taululla. Kodinportin ohjelmistolla voidaan tehdä varauksia myös Nortec pesukoneisiin. Kodinportin ohjelmistoilla voidaan suorittaa varauksien maksu, maksuvälittäjänä toimii Checkout. Yhteistyössä on mukana myös Tampuuri. Yhteistyöhön panostetaan tulevaisuudessakin, ja niissä huomioidaan aina erityisesti loppuratkaisun käyttäjien tarpeet ja tyytyväisyys.

Teknologian mahdollistama järkiratkaisu

Kodinportti on markkinoilla pisimpään toiminut porrasnäyttö kosketustoiminnolla, mobiilisovelluksella ja etäohjelmistoilla. Tyylikäs ja erityisen kestävä rakenne, internet-pohjainen palvelu, kaikille yleisimmille älypuhelinten käyttöjärjestelmille saatavissa oleva mobiilisovellus sekä porraskäytävän tarpeisiin mukautettu käyttöliittymä yhdistyvät tuotteessa viimeistellyksi kokonaisuudeksi. Kodinportin hyödyntämä teknologia on viime vuosina asettunut hyvin kohtuuhintaiseksi, joten pitkäikäiseen kosketustauluratkaisuun panostaminen on kaikin puolin realistinen ajatus jokaiseen kerrostaloon. Kosketustaulu porraskäytävässä tekee ihmisiin yleensä ensinäkemältä todellisen vaikutuksen ja sulautuu tyylikkäästi osaksi ympäristöään. Näyttävä kerrostaloaula on asunnon myyjälle myyntivaltti ja asukkaalle kosketustaulu tuo asumismukavuutta arkeen.

Lisätietoja Kodinportista:
[email protected], p. 050 5629922
www.kodinportti.fi
www.dna.fi/kodinportti
finelec.fi/kodinportti-informaatiojarjestelma/
Tuotteisiin on mahdollista tutustua monella paikkakunnalla myös referenssikohteissa olemalla yhteydessä Kodinporttiin!

Artikkeli on julkaistu Helsingin Rakennusmaailma -lehden numerossa 4/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä