Maanrakennusmaailman kautta kaikki maanrakennustyöt

Facebook
06.07.2021 | Rakentaminen

Maanrakennustöiden suunnitteluun kannattaa panostaa, koska hyvällä suunnittelulla voidaan säästää kustannuksissa merkittävästi. Maanrakennusmaailman uusina painopistealueina ovat louhinnat, kiilaukset, katuliitos- ja pihatyöt sekä GPS- ja täkymetripohjaiset mittauspalvelut. Yhtiön toteuttamat kohteet ovat pääasiassa omakoti-, paritalo- ja rivitalokohteita.

Onnistuneen toteutuksen taustalla on aina hyvä suunnittelu

– Hyvä rakennesuunnittelu ja talon ulkopuolinen LVI-suunnittelu on tärkeää, koska ammattimaisesti tehtynä niiden kautta voidaan säästää kustannuksissa. Louhintakohteissa on tärkeää, että asiakas saa kokonaistarjouksen. Louhintakokonaisuus sisältää aina louhinnan, tarvittavat kaivinkoneaputyöt, louheen lastaukset sekä poiskuljetukset. Itse louhinnan osuus kokonaiskustannuksista on paljon pienempi kuin muut kustannukset. Meillä on tarjolla edullinen kokonaispalvelu louhintatöihin liittyen, kertoo Maanrakennusmaailman Pasi Voutilainen.

Voutilainen sanoo, että kaivetut ja louhitut massat pyritään ensisijaisesti hyödyntämään tontilla.

– Meillä on myös seulakauhakalusto, eli tontin maa-aineksia sekä räjäytyksistä syntyvää pienempää louhetta pyritään hyödyntämään mahdollisuuksien mukaan. Tontilta kuljetetaan pois ainoastaan ylijäämämaa, jota tontilla ei voida hyödyntää. Samalla säästetään myös ostettavissa murskeissa, jonka kautta kustannuksia voidaan minimoida.

Maanrakennuksessa voidaan säästää hyvällä suunnittelulla. Mikä syvemmälle rakennetaan, sitä enemmän on kaivettava, joka lisää maanrakentamisen kustannuksia.

– Perustusratkaisuissa on eroja, jolloin kaivusyvyys vaikuttaa maiden pois ajamisen kustannuksiin. Meillä on yli 20 vuoden kokemus näistä, joten suunnitelmia läpikäymällä voimme usein neuvoa niissä, mikäli siellä olisi mahdollista säästää hiukan eri tavalla tehtävien ratkaisuiden kautta. Ratkaisuissa pyritään aina kokonaistaloudellisuuteen, Voutilainen painottaa.

Tontin maanrakennuskustannuksia voidaan arvioida ennakkoon

– Kun asiakas on ostamassa tonttia tai miettimässä talopakettitoimittajan kanssa kokonaiskustannuksia, voimme käydä tontilla arvioimassa maanrakennuskustannuksia.

– Kokemuksemme perusteella voimme miettiä talon suunniteltua korkeusasemaa ja miten se vaikuttaa kustannuksiin – tehdäänkö kellari- vai matalaperustus. Kauttamme saa myös talon ulkopuoliset LVI-suunnitelmat sekä niihin liittyvät KVV-vastaavan palvelut. Kuvaamme asennetut viemärit, jonka kautta varmistamme niiden onnistuneen asennuksen. Tarjoamme viemäreiden kuvausta myös muiden toimijoiden toteuttamiin kohteisiin, Voutilainen mainitsee.

Täsmällinen ja ammattitaitoinen kumppani

– Meillä on maanrakennusinsinööripohjainen työnjohto ja suunnittelu omakotitalosektorilla.

– Meillä on jo yli 20 vuoden kokemus maanrakennuksesta, joka tuo näkemystä suunnittelusta toteutukseen. Olemme tehneet kaikki työt sovitussa aikataulussa, eikä meidän takiamme ole tarvinnut siirtää yhtään talotoimitusta.

Kun suunnittelusta ja työnjohdosta huolehtivat ammattilaiset, voidaan yllättäviin tilanteisiin ehdottaa heti hyviä ratkaisuvaihtoehtoja ja keskustella kohteen rakennesuunnittelijan kanssa mahdollisista ratkaisumalleista.

– Meillä on todellista ymmärrystä asioihin, käsittäen säädökset, lujuudet ja kantavuudet, joten pystymme laadukkaisiin ratkaisuihin kaikissa tilanteissa. Pystymme myös muuttamaan LVI-suunnitelmia tarvittaessa, jos vastaan tulee vaikkapa kalliota. Tiedämme edullisimmat ja laadukkaimmat ratkaisuvaihtoehdot kaikenlaisissa tilanteissa, korostaa Voutilainen.

Katuliitostyöt

Maanrakennusmaailma tekee pääkaupunkiseudulla katuliitoksia, jota varten yhtiöllä on oma katuliitoksiin keskittynyt tiimi.

– Katuliitostyömailla tehdään tarvittavat liikennejärjestelysuunnitelmat, haemme asiakkaan puolesta katutyöluvat ja toteutamme kohteen. Teemme katuliitoskohteen avaimet käteen -toimituksella, sisältäen myös mahdollisesti tarvittavat ajosillat ja liikennemerkit, sanoo Voutilainen.

Louhinnat suunnitellaan kohteen mukaan

– Suoritamme maanrakennus- ja katuliitoslouhinnat kiilauksella vaikeissa paikoissa ja lähellä asutusta. Kiilaus on räjäytysaineeton louhintamenetelmä. Normaalissa louhintakohteessa, suoritamme louhinnat isolla poravaunulla, suurilla kaivureilla ja kuorma-autoilla, jolloin asiakkaan suuntaan saadaan edullisempi kuutiokustannus. Katuliitostöissä on hyvä olla oma kiilauslaitteisto mukana, jonka ansiosta liitospäivä ei siirry sovitusta ja pysymme aikatauluissa yllätystilanteissakin.

Maanrakennusmaailmaan kannattaa ottaa yhteyttä jo talopaketin hankintavaiheessa.

– Asiakas saa meiltä selkeän tarjouksen maanrakentamisen kustannuksista kodin rakentamispäätöksen helpottamiseksi, toteaa Voutilainen.

Artikkeli on julkaistu Uudenmaan Rakennusmaailma -lehdessä 3/2021 (asuntomessunumero).

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä