Patentoitu ElaProof-teknologia on markkinoiden monikäyttöisin suojaava elastinen pinnoite- ja tiivistemassa

Build Care Oy:n toimitusjohtaja Jarno Kontio. Kuvaaja: Markku Pajunen
Build Care Oy:n toimitusjohtaja Jarno Kontio. Kuvaaja: Markku Pajunen
06.07.2021 | Rakentaminen

Build Care Oy on suojaaviin pinnoitteisiin erikoistunut suomalainen yritys. Yhtiön toiminnan kivijalka on patentoitu hengittävä ElaProof-pinnoiteteknologia, joka perustuu uraauurtavaan polymeerikemian innovaatioon. Yrityksellä on kaksi tuotelinjaa; ElaProof ja ElaProof Indoor.

Yksikomponenttisen ElaProofin ominaisuudet ovat parhaimmillaan suojaavana pinnoitteena sääolosuhteiden vaihtelua ja UV-säteilyä vastaan. Elastinen pinnoite tarjoaa ratkaisun vaativimpiin vesi- ja kosteuseristyksen ongelmiin sekä rakenteiden rapautumisen ja korroosion pysäyttämiseen. ElaProof-käsittely ei vaadi tulityötä, kuten bitumointia, eikä pinnoitteessa ole terveydelle haitallisia aineita.

Patentoitu ElaProof kestää Suomen vaativia sääolosuhteita

- ElaProof on ympäristöystävällisin ja monikäyttöisin suojaava elastinen pinnoite- ja tiivistemassa. Vesi- ja pakkaskestävän tuotteen toiminta perustuu polymeerikemian innovaatioon, jolle on myönnetty Suomessa kaksi patenttia ja euroopassa yksi. Lisäksi useissa EU:n ulkopuolisissa maissa patentointi on vireillä, muun muassa Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa, Build Care Oy:n toimitusjohtaja Jarno Kontio kertoo ja jatkaa

- ElaProof kestää Suomen vaativia sääolosuhteita ympäri vuoden. Siitä on testi- ja käyttö¬kokemuksia jo vuodesta 2005 lähtien. Tuote soveltuu erinomaisesti erilaisten rakennusmateriaalien pitkäikäiseksi ja suojaavaksi pinnoitteeksi. Lisäksi ElaProofin eri pintamateriaali- ja värivaihtoehdot tarjoavat kohteisiin asiakkaiden toivomaa valinnanvapautta. Värivalikoima on laaja: musta, havunvihreä, harmaa, punainen ja tummanruskea sekä sisäkäyttöön valkoinen, Kontio kuvaa.

Ympäristöystävällinen ElaProof-pinnoite tarjoaa elastista suojaa vuosikymmeniksi

Kontio kertoo, että Build Care on vahvasti saneerauspainotteinen toimija tällä hetkellä.

- ElaProofin suurin käyttökohde on olemassa olevien kattopintojen pinnoittaminen. Kestävä ja vesitiivis pinnoite soveltuu erinomaisesti kattojen pitkäaikaiseksi suojaavaksi pinnoitteeksi. ElaProof on paksukalvo-pinnoite, joka tiivistää katon mahdollisia vuotokohtia. Vanhaa pinnoitetta ei tarvitse poistaa vaan ElaProofilla pelti-, huopa-, tiili- ja mineriitti/varttikaton käyttöikää on helppoa ja edullista jatkaa useilla vuosikymmenillä. Näin samalla kertaa hoidetaan sekä katon ulkonäkö että tiiveys kuntoon, Kontio selvittää.

- ElaProof-pinnoite on liuotin- ja isosyanaattivapaa tuote. Se ei aiheuta vaaraa ympäristölle ja myöskin käyttöturvallisuus käyttäjän kannalta on hyvä. Pinnoite ei sisällä vaarallisia höyryjä tai iholle vaarallisia aineita.

Kontio sanoo, että tuotteen innovatiivinen puoli mahdollistaa mitä monipuolisempia käyttökohteita.

- Käyttötarkoituksien osalta on vuosien saatossa laajennuttu erilaisten betonirakenteiden suojaamiseen. Sokkeleihin, pihabetonirakenteisiin, terasseille ja parvekkeille meiltä löytyy erilaisia pinnoitusvaihtoehtoja.

Viimeaikaisista suuremmista referenssikohteista Kontio mainitsee meneillään olevan Helsingin kaupungin asunnot Oy:n omistaman Veteraanikujan 5000 m²:n mittavan kattopinnoituksen. Kohteessa vanha peltinen konesaumakatto pinnoitetaan ElaProofilla.

- Viime vuonna tehtiin Liedossa sijaitsevan 3000 m²:n liikekiinteistön huopakaton kuumakorkeapainepesu, läpiviennit esikäsiteltiin ElaProof H-käsimassalla ja tukikankaalla. Musta huopakatto pinnoitettiin kahteen kertaan harmaalla ElaProof S-ruiskumassalla, jotta suuren kiinteistön viilennyksen tarvetta kesäaikana voitiin vähentää, Kontio kertoo.

Uudis- ja korjausrakentamisessa puhtaan ja terveellisen sisäilman varmistaminen ensiarvoisen tärkeää

Kontio sanoo, että saumojen ja ilmavuotokohtien tiivistys sekä radonsuojaus ovat usein rakennusten ylläpidon kriittisimpiä kohtia.

- Tuotevalikoimaamme kuuluu käyttövalmis, 1-komponettinen, isosyanaattivapaa pinnoite rakennusten sisäilmatiivistykseen ja radonsuojaukseen tarkoitettu ElaProof Indoor. Tuotteen ainutlaatuinen elastisuus ja erinomainen tarttuvuus erilaisille rakennusmateriaaleille mahdollistavat turvallisen ja varman tiivistämisen, Jarno Kontio selvittää.

Uutuustuotteena ElaProof Art&Deco-järjestelmä pintojen viimeistelyyn

ElaProof-pinnoituksen päälle sirotellaan valinnan mukaan värihiekka tai 3-värinen Colour Chips -värihiutale ja lopullinen pinta käsitellään ElaProof TopCoatilla.

- Menetelmän etuina ovat mm. moderni ulkonäkö sekä karhea pinta, joka vähentää liukastumisen vaaraa ja TopCoat käsittelyn ansiosta myös helppo pitää puhtaana. Tuotteiden käyttökohteita ovat mm. portaat, terassit, parvekkeet, sokkelit ja tehosteseinät. Tuotteet soveltuvat sisä- ja ulkokäyttöön, Jarno Kontio kertoo.

Build Care Oy

Build Care Oy:n perusti turkulainen kemian diplomi-insinööri Vesa Koponen vuonna 1990 työskenneltyään sitä ennen yli 20 vuoden ajan suomalaisen teollisuuden tuotekehitystehtävissä. Yhtiö on kokonaan suomalaisessa yksityisessä omistuksessa. Yrityksen kotipaikka on nykyisin Vantaalla. Yrityksessä on kahdeksan työntekijää. Build Caren asiakaskunta koostuu pinnoitustöitä ja korjausrakentamista tekevistä urakoitsijoista sekä jälleenmyyntiverkostosta. Avainlipulla varustetut ElaProof-tuotteet valmistetaan Suomessa ja ne on kehitetty erityisesti pohjolan vaativiin olosuhteisiin. Viimeisimpinä tunnustuksina yrityksen jatkuvasta kehitystyöstä Rakennustietosäätiö hyväksyi ElaProof Indoorin parhaaseen M1 päästöluokkaan. Lisäksi ElaProof H, S ja Indoor ovat saaneet betonirakenteiden suojaus- ja korjausaineiden CE EN 1504-2 -hyväksynnän.

Yhteystiedot:
Build Care Oy
Kelatie 6, 01450 Vantaa.
Puhelin: 020 790 2710
E-mail: [email protected]
www.elaproof.com

Artikkeli on julkaistu Uudenmaan Rakennusmaailma -lehdessä 3/2021 (asuntomessunumero).

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä