Perinteikäs Tasarakennus Oy kasvaa ja kehittyy uuden sukupolven yrittäjien vetämänä 

Facebook
17.06.2021 | Rakentaminen

Tasarakennus Oy on salaoja- ja sadevesijärjestelmiin erikoistunut turkulainen maarakentaja, jonka vahvaa perusosaamista ovat saneeraukset ja niihin liittyvät muutostyöt sekä vaikeat viemäröinnit.

– Olemme 2010-luvulta alkaen profiloituneet kiinteistöjen salaoja- ja sadevesijärjestelmien korjausrakentamiseen. Teemme myös putkistokuvauksia ja suunnittelua pienessä mittakaavassa lähinnä yksityisasiakkaille, kertoo toimitusjohtaja Antti Uusilehto.

– Tällä hetkellä olemme mukana Suomen mittakaavassa erittäin merkittävässä Hepokullan lähiöalueen kokonaisvaltaisessa saneeraushankkeessa maarakennusurakoitsijana. Kyseessä on jopa Suomen suurin yksittäinen ryhmäsaneeraushanke. Kokonaisuudessaan hanke kestää noin 2,5 vuotta.

– Saneerausten ohella olemme viime vuosina hivuttautuneet myös uudisrakentamiseen. Parhaillaan olemme rakentamassa kahta kerrostaloa Vähäheikkilässä sekä isoa kunnallista päiväkotia Sofiankadulla. Uudisrakentamisen projektit ovat yksittäisiä, mutta kokoluokaltaan merkittäviä ja pitkäkestoisia. Meillä on muutamia tilaajatahoja, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.

Lisäarvoa tilaajalle

Tasarakennus Oy:n asiakkaita ovat rivi- ja kerrostaloyhtiöt, isännöitsijätoimistot ja Turun talousalueen kunnat. Yrityksellä on 45-vuotinen historia, ja Tasarakennus-nimisenä osakeyhtiönä taival alkoi v. 1984. Tauno Uusilehdon perustaman yrityksen vetovastuussa ovat nyt hänen poikansa Antti ja Aleksi.

– Olemme tuttu toimija jo monelle rakentaja- ja asiakassukupolvelle. Yritys on 2010-luvulta lähtien uudistunut ja kasvanut määrätietoisesti. Liikevaihto on yli kolminkertaistunut. Sen, mitä teemme, teemme mahdollisimman hyvin. Haluamme tuottaa tilaajalle lisäarvoa laadukkaalla työllä, ja saamamme palautteen perusteella olemme tässä onnistuneetkin, Antti Uusilehto kiteyttää.

– Korkea laatu on meille kunnia-asia. Emme halua lähteä lyhytnäköiseen toimintamalliin, jossa työskennellään huolimattomasti ja jälkeen päin korjaillaan lopputulosta. Kilpailutusten kriteereissä kannattaisikin mahdollisuuksien mukaan painottaa kokonaisedullisuutta ja suunnitelmallisuutta.

Modernia osaamista perheyrityksen periaatteilla

Antti Uusilehto korostaa, että osa yrityksen ammattitaitoa on resurssien käyttäminen mahdollisimman tehokkaasti ja tilaajan etua ajatellen. Luotettavuuden ja kustannustehokkuuden ohella Tasarakennus Oy:n toimintaa leimaa ongelmanratkaisukeskeinen lähestymistapa.

– Emme halua luoda asiakkaalle uusia ongelmia, vaan päinvastoin pyrimme ennaltaehkäisemään ja ratkaisemaan niitä omalla aktiivisuudellamme ja ammattitaidollamme.

– Periaatteet, taidot ja tiedot kumpuavat perheyritystaustasta. Ne on omaksuttu pienestä pitäen. Vuonna 2017 loppuunviedyn sukupolvenvaihdosprosessin jälkeenkin vanhemmat ovat edelleen taustatukena. Emme unohda vanhoja, toimivia perusasioita, mutta pyrimme veljeni kanssa kehittämään yrityksestä meidän näköisemme.

Menestystekijät kunnossa

Tasarakennus Oy:n asiakkaat saavat käyttöönsä yrityksen henkilöstön vankan kokemuksen ja osaamisen. Antti Uusilehto kertoo, että yritys panostaa henkilöstön kouluttamiseen ja ammattitaidon pitämiseen ajan tasalla.

– Itsekin olen pyrkinyt kehittämään osaamistani suorittamalla mm. ylemmän AMK-tutkinnon. Tasarakennus Oy:ssä työskentelee tällä hetkellä 14 henkeä yrittäjät, eli minä ja Aleksi, mukaan luettuna. Lisäksi sesonkiaikoina meillä työskentelee kesäapulaisia ja vuokratyöntekijöitä.

– Reilussa kymmenessä vuodessa myös henkilöstö- ja kalustomäärämme on kolminkertaistunut. Päivitämme konekantaamme jatkuvasti. Taloyhtiöiden saneerauksia varten kaluston on oltava piha-alueille sopivan kokoista: ei liian isoa, eikä liian pientä. Pienimmät kaivinkoneemme ovat 2,8-tonnisia ja suurimmat 18-tonnisia, ja kaikkea löytyy siltä väliltä. Myös kuormaajia meillä on riittävästi eri kokoluokissa pienestä Avantista isoon Krameriin.

Kokonaisvaltainen paketti

Saneeraukseen liittyy yleensä kohteen pintojen ennallistaminen tai nostaminen. Tasarakennus Oy tekee pohjasta pintaan saakka kaiken valmiiksi, joten erillistä viherrakentajaa ei asiakkaan tarvitse hankkia.

– Tarvittaessa yhteistyökumppanimme hoitavat mm. sähkötyöt ja muut pienemmät rakennustyöt, mainitsee Antti Uusilehto.

– Pystymme toteuttamaan myös leikkialueiden maarakennuksen ja vihertyöt. Esimerkiksi viime vuonna teimme Turussa Ruiskatu 8:n saneerauksen kaikki pihatyöt. Hankkeessa kunnostettiin entisen sairaanhoito-oppilaitoksen päärakennus Turun ammatti-instituutin sekä Sirkkalan koulun käyttöön.

Laadunhallintajärjestelmä on ajan tasalla ja käytössä

Antti Uusilehdon mukaan Tasarakennus Oy haluaa pysyä maarakennusalan kehityksen aallonharjalla. Yritys on johdonmukaisesti kehittänyt johtamisen ja projektihallinnan järjestelmiään. Käytössä on ollut erilaisia digitaalisia mobiilipohjaisia palveluita jo vuodesta 2016 alkaen. Sähköisten palveluiden käyttöä sekä dokumentointia kehitetään ja lisätään jatkuvasti.

– Meillä on jo useita vuosia ollut käytössä kulunvalvonnan ja työajanseurannan ohjelmisto. Ensimmäisen laadunhallintajärjestelmän laadimme vuonna 2010, ja viime vuonna YAMK-opintojeni päättötyönä päivitimme laadunhallinta- ja toiminnanohjausjärjestelmän vastaamaan ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015-standardeja. Ympäristöjärjestelmästandardi otettiin käyttöön meille soveltuvin osin.

– Laadunhallinta on nykyisin kiinteä osa päivittäistä työskentelyä. Dokumentoimme toimintamme: kaikki peittyvät suoritukset kuvataan, ja kaikki tarvittavat työmaapöytäkirjat, raportoinnit ja työturvallisuusmittaukset tehdään asianmukaisesti, kuvailee Antti Uusilehto.

Taloudellista ja turvallista työmaatoimintaa

Tasarakennus Oy lajittelee kaiken työmailla syntyvän jätteen joko energiajätteeksi tai kierrätykseen.

– Vältämme materiaalihukkaa ja pyrimme kierrättämään kaiken, mikä järkevästi on kierrätettävissä, Antti Uusilehto sanoo.

– Saneerauskohteissa voi olla vain 5–10-vuotta vanhoja jopa nuorempiakin muovisia kaivoja, joissa harvoin on mitään vikaa. Niitä voimme tarkastettuina ja kunnostettuina tarjota esim. yksityisasiakkaiden kohteisiin edullisesti. Myös pihakivet sopivat hyvin kierrätettäviksi.

Antti Uusilehto kertoo, että työtapojen jatkuva kehittäminen kuuluu Tasarakennuksen toimintakulttuuriin.

– Mietimme, miten voisimme saada työt sujumaan kustannustehokkaasti sekä asiakkaan että meidän kannaltamme. Saamme usein kiitosta siitä, että työntekijämme osaavat minimoida työmailla aiheutuvat haitat ja informoida lähistön asukkaita siitä, mitä milloinkin tapahtuu.

– Kaikki on sujunut hienosti silloin, kun työt on tehty sovitusti, jälki on laadukasta ja henkilöstö on toiminut fiksusti.

www.tasarakennus.fi
040 542 0384
[email protected]

Artikkeli on julkaistu Turun seudun Yritysmaailma -lehdessä 2/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä