Pyydä tarjous

Pyörre Asuntomessuyleisön suosikkitalo Lohjalla

Digipalvelut
16.12.2021 | Rakentaminen

Kekseliäästi taidetta ja uutta rakennustekniikkaa kiertotalouden käytäntöihin yhdistävä Pyörre voitti sekä Paras Talo että Paras -sisustus äänestyksen. Villla Nordic Storiesin uima-allaspiha vei Paras Piha -kategorian.

Asuntomessut Lohjalla 2021 -tapahtuman kolme suosituinta taloa yleisöäänestyksen tuloksien mukaan olivat kierrätetystä teräksestä valmistettu Pyörre, tyylikkyydestään kiitelty A-energialuokan betonielementtitalo Sensu ja moderni hirsitalo Villa Nordic Stories.

Äänestäjät perustelivat Pyörteen valintaa muun muassa rohkeudella ja persoonallisuudella kauneutta unohtamatta. Pyörteen sisustuksessa taide on näkyvässä roolissa.

– Pyörre on hyvä esimerkki koko rakennusalaa hyödyttävistä kokeiluista, jotka ovat olennainen osa Asuntomessuja. Pyörteen saama suosio kertoo myös siitä, että Asuntomessujen kävijät ovat hyvin kiinnostuneita uudenlaisista ratkaisuista, Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää sanoo.

Pyörre-talon arkkitehti Matti Kuittinen piti projektia mielenkiintoisena haasteena, joka täydensi sopivasti hänen kokopäivätyötään ympäristöministeriössä. Pyörre-projekti tarjosi myös tilaisuuden kokeilla käytännössä ympäristöministeriön asetusluonnosta rakennuksen ilmastoselvityksestä.

– Talon painosta lähes neljäkymmentä prosenttia muodostui kierrätetyistä tai uusiutuvista materiaaleista. Toivottavasti pian nähdään hankkeita, joissa mennään reippaasti tämän yli, Matti Kuittinen toteaa.

Omannäköisyys oli sisustuksessa valttia

Sisustuksessa korostuivat esteettiset seikat: kauneus ja tyylikkyys yhdistettynä toimivuuteen ja selkeyteen. Myös värit ja omannäköinen rohkeus käyttää niitä mainittiin perusteluissa. ​

Kolmanneksi äänestettiin Designtalo Idyllin sisustus, josta ovat vastanneet Mikko Toppala ja Kati Kokljuschkin. Sisustusta kiiteltiin kodikkaaksi, rauhalliseksi ja valoisaksi.

Toiseksi tuli harmoninen, moderni ja laadukas Talo Sensu, jonka sisustus on Dima Latvalahden käsialaa.​

Ylivoimainen sisustussuosikki oli Pyörre, jonka persoonallinen, värikäs, uniikki ja rohkea sisustus äänestystuloksen perusteella hurmasi kävijät. Sisustuksen takaa löytyvät taiteilija Johanna Oras, arkkitehti Matti Kuittinen sekä Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell.

Lohjan messukoteihin voi edelleen tutustua virtuaalisesti osoitteessa asuntomessut.fi/virtuaalimessut.

Kuva ja lähde: Asuntomessut

Muita uutisia