Rakennustoimisto K. Tervo Oy rakentaa KYSin Psykiatriatalon – urakan arvo noin 28 miljoonaa euroa

Psykiatriatalo-projektissa rakennetaan vuosien 2022–2024 aikana uudisrakennus, joka on laajuudeltaan arviolta 16.000 brm². Projektin kustannusarvio on noin 48 M€. 
Psykiatriatalo-projektissa rakennetaan vuosien 2022–2024 aikana uudisrakennus, joka on laajuudeltaan arviolta 16.000 brm². Projektin kustannusarvio on noin 48 M€. 
03.03.2022 | Rakentaminen

Itä-suomalainen Rakennustoimisto K. Tervo Oy on valittu Kuopion yliopistollisen sairaalan Psykiatriatalon pääurakoitsijaksi. Rakennusurakka käsittää noin 16000 brm² :n suuruisen uudisrakennuksen rakentamisen KYSin kampusalueelle pääsairaalan läheisyyteen sekä yhdystunnelin rakentamisen Psykiatriatalon ja Kaarisairaalan välille. Kahdeksankerroksisen uudisrakennuksen rakennustyöt valmistuvat keväällä 2024. Koko projektin kustannusarvio on 48 miljoonaa euroa, josta pääurakoitsijan osuus noin 28 miljoonaa euroa.

Valmistuttuaan Psykiatriatalo keskittää kaikki Kuopion alueen erikoissairaanhoidon mielenterveyspalvelut saman katon alle. Uusi Psykiatriatalo tukee parhaillaan käynnissä olevaa Pohjois-Savon maakunta- ja sote -uudistusta.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin rakennuttaja Reino Pyy on tyytyväinen, että pääurakoitsijaksi valikoitui kilpailutuksessa yritys, jolla on vahva kokemus sairaalarakentamisesta:
- Sairaalahanke on tärkeä Julkulan 50-luvulla rakennetun sairaalan tultua elinkaarensa päähän. Uudella Psykiatriatalolla saadaan myös psykiatrinen sairaanhoito yliopistollisen sairaalan ja muun sairaanhoidon yhteyteen.

Tavoitteena on toimia laajasti ja näkyvästi Kuopion alueella – ”Sairaalan rakentaminen omanlaisensa maailma”

Psykiatriatalo on suuri yksittäinen rakennushanke Itä-Suomen alueella. Sairaalan rakentaminen on Rakennustoimisto K. Tervo Oy:n toimitusjohtaja Jussi Hämäläisen mukaan omanlaisensa maailma:

- Suurin huomioitava asia on se, että ympärillä on käytössä oleva sairaala. Tämä asettaa rakennustyölle omat vaatimuksensa ja erityispiirteensä.

Hämäläinen korostaa myös Psykiatriatalon hankkeen liiketoiminnallista merkittävyyttä Rakennustoimisto K. Tervolle:

- Pyrimme kasvattamaan liiketoimintaamme Kuopion alueella. Olemme toimineet Kuopion alueella nyt kolme vuotta, ja tämä on tähän mennessä suurin ja näkyvin hanke, jossa olemme pääurakoitsijana. Muitakin urakoita on alueella meneillään ja useampia on jo valmistunut käyttöönsä. Ensi kesänä valmistuu kerrostalohanke Kuopion Saaristokaupungissa. Ja suurehko Liito-oravan palvelutalo valmistui aivan viime vuoden lopulla Kuopiossa. Jatkamme aktiivisesti uusien hankkeiden etsintää Kuopion alueella kasvavalle toiminnallemme. Myös alan ammattilaisia tarvitaan koko ajan lisää kasvavaan joukkoomme. Kevättalvella 2023 aloitamme myös näillä näkymin ensimmäisen oman gryndihankkeemme Saaristokaupungissa Kallaveden rannalla.

Rakennustoimisto K. Tervo on toiminut viime vuodet vahvasti kasvu-uralla. Siitä huolimatta Jussi Hämäläinen jakaa rakennusalan yhteisen huolen ammattitaitoisen ja osaavan henkilökunnan puutteesta.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia