Sewatek Oy on paloturvallisen rakentamisen asiantuntija

Tuotevalikoimamme koostuu valmistamistamme Sewatek-tuotteista® sekä läpivientivalikoimaamme täydentävistä välitystuotteista. Pystymmekin vastaamaan useimpiin rakentamisen palo-osastoivien läpivientien tarpeisiin, ja valikoima kasvaa ja kehittyy yhä jatkuvasti.
Tuotevalikoimamme koostuu valmistamistamme Sewatek-tuotteista® sekä läpivientivalikoimaamme täydentävistä välitystuotteista. Pystymmekin vastaamaan useimpiin rakentamisen palo-osastoivien läpivientien tarpeisiin, ja valikoima kasvaa ja kehittyy yhä jatkuvasti.
05.10.2023 | Rakentaminen

Vuodesta 1989 lähtien Sewatek Oy on kehittänyt ja valmistanut erilaisia läpivienti- ja palokatkotuotteita rakennusteollisuuden tarpeisiin. Oma tuotekehitys ja pitkä kokemus paloturvallisen rakentamisen vaatimuksista antavat yritykselle erinomaisen pohjan toimia asiantuntijana ja ripeäliikkeisenä luottokumppanina.

- Vahva erikoistuminen palokatkoläpivienteihin sekä oma tuotevalmistuksemme mahdollistavat asiakkaiden kannalta nopeat ja joustavat toimitukset juuri kunkin työmaan tarpeiden mukaisesti. Vuosikymmenien aikana kontaktiverkostomme on laajentunut perinteisistä rakennusteollisuuden toimijoista myös suunnittelutoimistoihin sekä rakennusvalvontaan. Kotimaan markkinoiden lisäksi olemme pystyneet vastaamaan myös Pohjoismaiden rakennusteollisuuden tarpeisiin ja erityisesti Ruotsissa, jossa meillä on omaa toimintaa, sanoo Sewatek Oy:n avainasiakaspäällikkö Peter Karlsson.

Joustavat palokatkoratkaisut rakentamiseen

Rakennustyömaa muodostuu lukemattomista pienistä tekijöistä, joiden on toimittava saumattomasti ja joustavasti yhteen, jotta myös kustannukset pysyvät annetuissa raameissa. Yksi huomioon otettava tekijä on rakennuksen paloturvallisuus, jota säädellään ja ylläpidetään lakien, määräysten, asetusten ja erilaisten ohjeistusten avulla. Rakennusten paloa osastoivien rakenteiden läpi kulkeviin läpivienteihin on asennettava palokatkot, jotka estävät tulen, kuumuuden, savun ja kaasujen leviäminen palo-osastosta toiseen.

Peter Karlsson kertoo, että Sewatekin valikoimasta löytyvät oikeanlaiset ja kustannustehokkaat palokatkoratkaisut, jotka ovat myös helppoja asentaa.

- Laajan tarjontamme ja osaamisemme avulla pystymme vastaamaan kokonaisvaltaisesti palo-osastoivien läpivientien tarpeisiisi, oli kyse sitten uudisrakentamisesta, korjausrakentamisesta tai valmisosatuotannosta.

Vuodonilmaisin palokatkolla

Multiläpiviennit

Muunnosmansetti

Palokatkoilla kustannustehokkuutta ja uutta ajattelua korjausrakentamiseen

Vanhastaan uudisrakentamisen palokatkoista tunnettu Sewatek on viime vuosina panostanut vahvasti korjausrakentamisen ratkaisuihin.

Peruskorjaus- ja linjasaneeraustyömailla tarvitaan ketteryyttä, joustavuutta ja usein kokemuksen tuomaa osaamista, jonka avulla palokatkoratkaisut saadaan toteutettua määräysten mukaisesti ja kustannustehokkaasti, ottaen huomioon myös muut projektin työvaiheet.

- Kotimaan markkinoihin keskittyvänä toimijana pystymme suuntaamaan tuotekehityksemme ja -testauksemme kohtaamiimme työmaiden haasteisiin. Tästä esimerkkinä dB-viemäriputkien kattavat testaukset kotimaassa käytetyillä tuotemerkeillä. Lisäksi olemme kehittäneet markkinoille useita innovatiivisia tuotteita, kuten Vuodonilmaisin palokatkolla sekä Muunnosmansetti metalli- ja muoviputken liitoskohtaan.

- Monet korjausrakentamisen tuotteemme voidaan integroida helposti myös LVIS-moduuleihin ja hormielementteihin. Useimmat läpivientituotteemme toimivat asennuksen jälkeen sellaisenaan myös työnaikaisina palokatkoina tai varauksina tulevia tarpeita varten.

Sewatek investoi tulevaisuuteen

- Tuomme markkinoille uusia ratkaisuja syksyn polttotestien hyväksyntämenettelyn jälkeen. Näillä vahvistamme asemaamme korjausrakentamisessa. Käynnissä on myös ympäristöselosteiden (EPD) laatiminen sekä ympäristöystävällisemmän tuotannon kehittäminen.

Tämän kesän aikana Sewatekin tehtaan katolle on asennettu uusiutuvaa energiaa tuottavat aurinkopaneelit. Tämä tukee Sewatekin pitkäaikaisia tavoitteita kehittää koko yrityksen energiatehokkuutta ja vähähiilisyyttä. Täysi siirtyminen pois uusiutumattomien energialähteiden parista on tapahtunut jo aikaisemmin, sillä kaikki yrityksen energia on hankittu jo pitkään pohjoismaisista tuuli-, vesi- ja aurinkovoimaloista.

- Aurinkopaneelit toimivat hienosti ja tuottavatkin nyt uusiutuvaa energiaa meidän omiin tarpeisiimme. Nyt kun uudisrakentamisen markkinat ovat taantumassa, on mielestämme hyvä aika kehittää omaa toimintaa ja edistää esimerkiksi aurinkopaneeli-investoinnin tyyppisiä hankkeita, korostaa lopuksi Karlsson.

www.sewatek.com | LinkedIn | Facebook | YouTube

Tilaukset: [email protected]
Asiakaspalvelu: 019 687 7080

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia