Vt 9 parantaminen Siilinjärvellä välillä Lotteinen–Jännevirta on täydessä vauhdissa

Facebook
30.05.2024 | Rakentaminen

Hankkeen rakennuttaja on Väylävirasto ja urakoitsija GRK Suomi Oy. Kustannuksiin osallistuvat myös Puolustusvoimat, Siilinjärven kunta, Kuopion Vesi Oy ja POS ELY-keskus.

– Tämä on merkittävä hanke tällä seudulla. On hienoa päästä toteuttamaan urakka huolellisen suunnittelutyön jälkeen, sanoo hankkeen projektipäällikkö Harri Liikanen Väyläviraston aiemmassa tiedotteessa.

Siilinjärvellä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta valtatie 9:llä Lotteisen ja Jännevirran välillä. Tietä rakennetaan noin neljän kilometrin matkalta kaksikaistaiseksi molempiin suuntiin. Hankkeessa rakennetaan myös uusi Keltun eritasoliittymä sekä lentokoneiden varalaskupaikka eritasoliittymän ja Jännevirran sillan välille. Lisäksi tehdään katu- ja yksityistiejärjestelyitä ja parannetaan jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiä. Hankkeen myötä myös Siilinjärven kunnan maankäytön kehittäminen ja sujuvampi liikkuminen alueella mahdollistuu.

Urakka valmistuu pääosin vuoden 2025 lopulla, minkä jälkeen tehdään vielä päällystys- ja viimeistelytöitä vuoden 2026 puolella. Kokonaisuudessaan urakka on valmis syksyllä 2026.

Urakka tulee jonkin verran vaikuttamaan alueen liikennöitävyyteen, mutta ei vaikuta merkittävästi matka-aikoihin. Urakan aikaisista liikennejärjestelyistä tiedotetaan hankesivuilla ja hankkeen Facebook-sivulla.


Teksti- ja kuvalähde: Väylävirasto

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia