Vuoden mökkiläinen 2023 on Kirsikka Simberg: "Mökillä on aikaa ja mahdollisuus keskittyä asioihin, jotka ovat oikeasti elämässä tärkeitä"

"Mökillä on aikaa ja mahdollisuus keskittyä asioihin, jotka ovat oikeasti elämässä tärkeitä. Laittaa ruokaa, olla lasten kanssa, käyttää mielikuvitusta ja tehdä arkisia askareita, kerätä kukkia. Muutenkin mökillä voi tehdä kaikkea, mikä ruokkii luovuutta ja leikkimistä", Kirsikka Simberg kuvailee.
"Mökillä on aikaa ja mahdollisuus keskittyä asioihin, jotka ovat oikeasti elämässä tärkeitä. Laittaa ruokaa, olla lasten kanssa, käyttää mielikuvitusta ja tehdä arkisia askareita, kerätä kukkia. Muutenkin mökillä voi tehdä kaikkea, mikä ruokkii luovuutta ja leikkimistä", Kirsikka Simberg kuvailee.
27.03.2023 | Rakentaminen

Suomen Vapaa-ajan asukkaiden liitto ja Messukeskus ovat valinneet Vuoden mökkiläiseksi 2023 vaikuttaja, stylisti ja Tuplakääk-podcastin juontaja Kirsikka Simbergin. Kemiönsaarella perheineen mökkeilevä Simberg tunnustautuu puutarhaharrastajaksi ja haaveilee onsen-henkisestä paljusta. Tunnustus jaetaan Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa 30.3.2023 klo 12.30.

Kuivaan maan mökki, tai oikeastaan pieni omakotitalo, jossa on sähköt ja juokseva vesi. Kirsikka Simbergin ja hänen nelihenkisen perheensä Kemiönsaarella sijaitseva mökki on oikeastaan kaikkea muuta kuin mitä Simberg oli ajatellut mökiltä haluavansa. Mielessä oli ollut rantamökki ennen kuin hän sai perheensä kanssa tilaisuuden viettää kesiä nykyisellä mökillään.

– Haluaisin hehkuttaa kuivan maan mökkejä, sillä ajattelin itsekin ennen, että mökkeilyyn on ehdottomasti kuuluttava veden läheisyys. Mutta en kyllä kaipaa sitä yhtään – mökillä on ihanaa silti. Mökkimme ikkunasta näkee merelle, uimarantoja on lähellä ja sijainti on mahdollistanut puutarhaharrastuksen, joka on meille mieheni kanssa yhteinen, Kirsikka Simberg kertoo.

Parasta mökillä olossa on hänen mielestään puutarhan lisäksi luonto. Se että saa olla luonnon lähellä, metsässä ja veneellä on ihanaa. Vuodenaikojen vaihtelut, metsä ja meri ovat lähellä koko ajan.

– Meillä on pieni moottorivene, jolla käymme saariretkillä, uimassa ja syksyisin sienestämme. Koko saariston luonto ja metsät ovat niin upeita vuoden ympäri. Isoäitini työnsi minua kottikärryillä metsässä Jollaksessa, kun olin pieni, ja teimme hänen kanssaan soutuveneretkiä merelle. Näitä samoja asioita olen halunnut tehdä omien lasteni kanssa. Ne ovat parhaita muistojani, ja on todella ihanaa saada toistaa niitä omien lasten kanssa, Simberg sanoo.

Vuoden mökkiläinen tuo esiin mökkeilyn hienoutta

Messukeskus ja Vapaa-ajan asukkaiden liitto VAAL ry valitsevat vuosittain Vuoden mökkiläisen. Nimitys annetaan henkilölle tai taholle, joka kertoo julkisuudessa arvostavasti ja mielenkiintoisesti mökkiläiselämästä ja vapaa-ajan asumisesta. Tänä vuonna nimitys menee Kemiönsaaren mökkiläiselle Kirsikka Simbergille, joka on tunnettu somepersoona ja kertoo mökkiläiselämästä ja puutarhanhoidosta sometileillään.

”Kirsikka viljelee mökillään hyötypuutarhassa kasveja, joista tekee ruokaa, ja mikä olisikaan enemmän lähiruokaa kuin tällainen! Hän nostaa esille mökkielämän monet edut ja ihanuudet, muistaa pitää yllä tyyliä myös mökkielämässä ja korostaa kuinka mökkiläisyys sopii koko perheelle, myös pienten lasten vanhemmille”, Vapaa-ajan asukkaiden liitto VAAL ry:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Tervo sanoo.

Mökkihaaveisiin lukeutuu onsen-henkinen palju

Simberg arvostaa mökkiasumisessa yksinkertaisuutta. Simbergin perhe, johon kuuluvat hänen miehensä sekä 3,5- ja 2-vuotiaat lapset, viettää mökillä usein koko kesäkauden.

Se että Kemiönsaari on kalastajakylämäinen paikka, jossa on muitakin ihmisiä, sopii Simbergille ja hänen perheelleen. Mökkielämän parhaimpien asioiden joukkoon lukeutuvat naapurit.

Hän tunnustautuu intohimoiseksi kivetysinspiraation kerääjäksi. Puutarhan tekeminen on rakas harrastus ja pitkäaikainen projekti, joka on opettanut pitkäjänteisyyttä.

– Jos joku olisi muutama vuosi sitten sanonut minulle, että haaveilen joskus siitä, että kymmenen vuoden päästä istuttamani magnoliapuu on iso, se olisi kuulostanut järjettömältä. Nyt kymmenen vuotta on ihan sopiva aika odotella ja jännittää selviääkö puu joka vuosi. Olen myös haaveillut puisesta onsen-henkisestä paljusta, joka olisi tehty siten, että se sopii ympäröivään maastoon.

Teksti- ja kuvalähde: Messukeskus

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä