2021 on ollut Linjateräkselle vahvan kasvun vuosi

Linjateräksellä asiakkaita palvelee jo 36 hengen organisaatio, jota vahvistetaan lisärekrytoinneilla koko ajan.
Linjateräksellä asiakkaita palvelee jo 36 hengen organisaatio, jota vahvistetaan lisärekrytoinneilla koko ajan.
21.09.2021 | Teollisuus

Tamperelainen Linjateräs Oy on vuonna 1965 perustettu pulverimaalauksen edelläkävijä, joka toteuttaa kestävät ja näyttävät pintakäsittelyt tinkimättömällä ammattitaidolla. Pulverimaalauksen ohella yritys tarjoaa myös kokoonpanotyöt, erikoispaketoinnit sekä kaikenlaiset asiakkaiden tarvitsemat erityispalvelut. Asiakkaan pulverimaalatut tuotteet toimitetaan 1-5 työpäivässä.

– Olemme Suomen suurin pulverimaalausyksikkö, joka mahdollistaa kustannustehokkaasti niin pienten kuin hyvin suurienkin tuotantosarjojen nopean pintakäsittelyn. Keskeinen sijaintimme Pirkanmaalla mahdollistaa sujuvat kuljetukset ympäri Suomen. Menestyksemme avaimia ovat myös valmiutemme uudistuksiin, rohkeat investoinnit sekä ammattitaitoiset ja työssään hyvin viihtyvät työntekijämme, toimitusjohtaja Tero Viitanen kertoo.

Linjateräs tekee tiivistä yhteistyötä kotimaisten yhteistyökumppaneidensa kanssa, josta yhtenä hyvänä esimerkkinä mainittakoon maalivalmistaja Teknos.

– Teemme Teknoksen kanssa tiivistä yhteistyötä asiakkaiden tarpeiden pohjalta. Jos asiakas on esimerkiksi halunnut tuotteisiinsa sellaista pulverimaalia, jota ei vielä valmiiksi ole markkinoilta löytynyt, niin olemme yhdessä Teknoksen kanssa onnistuneet sellaisen kehittämään.

Linjateräksen missio on Viitasen mukaan tuottaa asiakkailleen kilpailukykyä laadukkaalla ja kustannustehokkaalla pintakäsittelyllä ja asiakkaan elämää helpottavilla lisäpalveluilla. Yrityksen asiakaskuntaan kuuluu jo yli 200 pitkäaikaista asiakasta.

– Tarjoamme asiakkaillemme lisäpalveluna mm. erikoispaketoinnit, kokoonpanotyöt sekä välivarastoinnin erikokoisille raaka-ainemäärille.

Palvelukokonaisuus kehittyy yhä monipuolisemmaksi yrityksen kasvun myötä

– Meillä on ollut kaikin puolin hyvin poikkeuksellinen vuosi. Asiakkaidemme osoittaman luottamuksen ansiosta liikevaihtomme on kasvanut maaliskuusta eteenpäin hyvin voimakkaasti. Kasvuvauhdistamme johtuen olemme saaneet tehdä paljon rekrytointeja ja pyrimmekin saamaan jatkuvan kolmannen vuoron käynnistettyä, jolloin voisimme maalata ja palvella asiakkaitamme yötä päivää. Tämän vuoden teemana on selkeästi ollut kasvun mahdollistaminen ja palvelukokonaisuuksien kehittäminen, myyntijohtaja Ari Kesti toteaa.

Kestin mukaan Linjateräksen palvelukokonaisuus on kehittynyt ja kehittyy edelleen loppuvuoden aikana.

– Olemme saaneet palvella uusia asiakkaita sekä jo olemassa olevia kumppaneita kasvavilla volyymeilla, joka näkyy liikevaihdon kasvuna. Meidän ongelmamme ovat olleet “onnelmia”, joten ihan positiivisista lähtökohdista olemme saaneet asioita ratkoa.

Kesti myöntää, että koronaepidemia on tuonut omat haasteensa toiminnan ja tuotannon järjestämiseen, mutta niistäkin on selvitty hienosti.

Uudet lisäpalvelut tehostavat asiakasyritysten toimintaa

Asiakasvaatimuksesta johtuen Linjateräs tarjoaa uusia lisäpalveluita, jotka mahdollistavat laadukkaan maalauslopputuloksen ja helpottavat asiakkaiden elämää.

– Tällä hetkellä teemme mm. osakokoonpanojen purkuja ennen maalausta ja maalauksen jälkeen samojen osien kokoamista. Tätä kautta mahdollistamme asiakkaidemme asiakkaille heidän toivomansa tuotteen värin. Teemme myöskin puskurivarastointia ja osien hankintapalvelua näiden purku- ja kokoonpanopalveluiden yhteydessä, johon linkittyy luonnollisesti tarjoamamme maalauspalvelu, Kesti esittelee.

Lisäpalvelut asiakkaan ehdoilla

– Asiakaslupauksemme mukaisesti voimme sanoa, että missä asiakas vain apua tarvitsee, Linjateräs on valmis auttamaan. Tästä palveluasenteesta hyvänä esimerkkinä olemme tehneet mm. betonivaluja asiakkaallemme tämän kuluvan tilikauden aikana. Asiakkaamme halusi ostaa palvelun meiltä omiin tuotteisiinsa, joten mahdollistimme sen välittömästi meidän tiloissamme. Kyseessä oli maalattavaan komponenttiin liittyvä betonointi, joka lyhensi asiakkaamme arvoketjua ja säästi ison summan rahaa kokonaiskustannuksissa. Lisäpalveluihin liittyen voin mainita, että olemme vapauttaneet omaan käyttöömme 350 neliömetriä tuotantotilaa juuri näitä palveluita silmällä pitäen. Kyseisestä palveluhallista tulemme mahdollistamaan asiakkaillemme paljon asioita, nykyisen ja tulevan tilikauden aikana.

Jauhemaalausmarkkinoiden paras palvelukokonaisuus

– Koko meidän palvelukonseptimme on hiottu parhaaksi palvelukokonaisuudeksi jauhemaalausmarkkinoilla. Tarjoamme asiakkaille helpon väylän hankkia laadukasta ja ripeää jauhemaalausta, joka tehdään kustannustehokkaaseen hintaan meidän tuotantoteknisillä menetelmillämme, joita on kehitetty vuosikymmeniä. Meidän 70 metriä pitkä ja seitsemänvaiheinen esikäsittelylinjamme antaa asiakkaille mielenrauhaa saavutettavasta maalauslaadusta, Kesti toteaa.

Esikäsittelylinjalla voidaan esikäsitellä myös kuumasinkityt sekä rosteriset kappaleet. Linjastoon on integroitu mm. happopeittausvaiheet, jotka mahdollistavat kuumasinkityn teräksen sekä alumiinin standardin mukaisen esikäsittelyn, jossa tuotteen pinnasta hapotetaan pois noin 1-4 g/m².

Uutta tuotantokapasiteettia tarjolla

Linjateräksellä on tarjolla uutta tuotantokapasiteettia uusillekin asiakkaille.

– Rekrytointitoimenpiteillä ja muilla tehostamistoimenpiteillä olemme saaneet vapautettua kapasiteettia niin, että pystymme palvelemaan asiakkaitamme Suomen markkinoiden parhaalla toimitusajalla, Kesti lupaa.

Linjateräksen asiakkaat ovat pääasiassa kotimaisia toimijoita rakentamisen ja teollisuuden toimialoilla, mutta yritys on aloittanut myös suoran vientikaupan.

– Toimitimme ensimmäisen maalausprojektin suoraan virolaisen asiakkaamme rakennusprojektiin liittyen. Teimme projektin kiireisimpään kesäaikaan, mutta nyt meillä on yksi erittäin tyytyväinen asiakas Virossa.

Pulverimaalauksella saavutetaan luja, kestävä ja näyttävä maalipinta

– Pulverimaalauksella saadaan aikaan erittäin luja ja kestävä maalipinta, joka on myös laadukas ja näyttävä visuaaliselta yleisilmeeltään. Jos pulverimaalausta verrataan märkämaalaukseen, märkämaali on hyvin pehmeää ja mekaanista kulutusta erittäin heikosti kestävää.

Jauhemaalaus on tästä syystä erittäin hyvä vaihtoehto erilaisissa teollisuuden sovelluksissa ja rakennuksissa, jotka kärsivät sään vaihteluista tai mekaanisesta rasituksesta. Rakennuksissa voidaan puhua hyvinkin raskaista teräselementeistä, julkisivukaseteista tai sisätiloihin tulevista sisustuslevyistä. Jauhemaalaamme terästä, alumiinia ja rosteria, jotka ovat pinnoituksen päämateriaaleina. Tasaisia, kulutukselle ja säälle alttiita pintoja maalattaessa jauhemaalaus on varteenotettava vaihtoehto, Kesti painottaa.

Linjateräksen tarkkaan mittaroitu ja parametroitu automaattinen jauhemaalausprosessi on Kestin mukaan erittäin varteenotettava vaihtoehto myös perinteiselle kuumasinkitylle pinnalle.

– Kun ajamme kappaleiden pintaan sinkkipohjamaalin ja siihen kauniin pintamaalin, se on visuaalisesti erittäin näyttävä ja monen tuotteen kohdalla vähintäänkin riittävän kestävä vaihtoehto perinteiselle kuumasinkitylle pinnalle.

Kuumasinkitys on useissa sovelluksissa ja käyttökohteissa ylimitoitettu ja kallis ratkaisu. Jos tuotteiden elinkaaren ajatellaan olevan esimerkiksi 5-10 vuotta, on kaksikerrosjauhemaalaus korroosiosuojaltaan erittäin hyvä sekä visuaalisesti upean näköinen vaihtoehto.

Suomen kattavin jauhemaalauspalvelukokonaisuus

Linjateräs on kehittänyt Suomen kokonaisvaltaisimman palvelukokonaisuuden jauhemaalauksen saralla. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että Linjateräksen logistisilla sopimuskumppaneilla, yrityksen omalla kuorma-autolla, varastotiloilla ja toiminnanohjausjärjestelmällä mahdollistetaan puskurivarastointia, jonka kautta asiakkaille voidaan tarjota todella kokonaisvaltaisia logistisia ratkaisuita.

– Meillä on käytössämme myös oma laatulaboratorio, mistä asiakas voi tilata haluamansa laadunvarmistusdokumentaation. Dokumentaatio antaa heille ja heidän asiakkailleen sellaista lisäarvoa, jota ei tällä hetkellä muuten markkinoilta saa, Kesti mainitsee.

Linjateräs voi toteuttaa GSB-standardin mukaiset mittaukset omassa laboratoriossaan.

Toiminta on vahvasti sertifioitua

Linjateräksen käyttöön tulee syyskuun aikana ISO 14001:2015-ympäristösertifikaatti, joka lisää entisestään yrityksen uskottavuutta markkinoilla.

– Linjateräskin haluaa kantaa oman kortensa kekoon ympäristön kuormituksen minimoimiseksi. Neljä vuotta sitten hankimme ISO 9001:2015-sertifikaatin ja parin vuoden sisällä meidän on tarkoitus hankkia vielä työturvallisuussertifikaatti näiden jatkoksi. Siinä vaiheessa meillä onkin kaikki mahdolliset sertifikaatit kunnossa, Viitanen mainitsee loppuun.

www.linjateras.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä