AJH Infra Oy – infrarakentamista kaivoksille

Facebook
20.10.2022 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

AJH Infra Oy on vuonna 2013 perustettu kittiläläinen yhtiö, jonka päätoimialaa ovat tällä hetkellä erilaiset maarakennus- ja infrahankkeet pohjoisen kaivoksilla. Kaivoksien lisäksi yhtiö urakoi myös yksityisille, kunnille ja muille toimijoille tunturilapin alueella. AJH Infran kalusto on monipuolista ja järeää, joka soveltuu erityisen hyvin kaivosrakentamiseen.

– Vaikka luvitusasiat eivät meitä suoranaisesti koskekaan, ihmettelen niiden tämän hetkistä tilannetta. Useiden isompien teollisuuden ja kaivosalan toimijoiden ympäristölupia on peruttu Vaasan hallinto-oikeuden toimesta. Olisi mielenkiintoista tietää mikä linja tulee olemaan jatkossa, koska tällainen aiheuttaa varmasti epävarmuutta teollisuuden ja kaivosalan yritysten investointipäätöksissä. Puhutaan kuitenkin alun perin viranomaistahojen myöntämistä luvista, joita oikeusistuimet pitkien oikeusprosessien jälkeen peruvat, AJH Infra Oy:n toimitusjohtaja Antti Huilaja ihmettelee.

Koska AJH Infra Oy:n asiakkaat ovat suurteollisuuden ja kaivosteollisuuden toimijoita, voivat päätökset vaikuttaa välillisesti Huilajan yrityksenkin toimintaan.

– Suurimmat työmaamme ovat tällä hetkellä Agnico Eaglen kultakaivoksella Kittilässä sekä Boliden Kevitsassa.

Henkilökuntaa työskentelee näissä kohteissa yhteensä 70–80, operoiden lähes 60 koneyksikön voimin.

Työn alla Kittilän kaivoksen rikastushiekka-altaan laajennus

– Laajennamme Kittilän kultakaivoksen NP4 -allasta, eli rikastushiekan varastointiallasta, joka tuli käyttöön 2020 vuoden lopussa. Nyt käynnissä olevan laajennuksen lisäksi on suunnitteilla laajennuksia vielä seuraavillekin vuosille. Kevitsassa teemme parasta aikaa kaivoksen sivukivikasan pohjarakenneurakkaa. Näissä kohteissa teemme vuoden aikana pohjarakenteita n. 25 hehtaaria ja liikuttelemme massoja yhteensä n. miljoonan kuution verran.

Toiminnan kustannukset nousussa

– Inflaatiokehityksestä johtuen, meidän alan kustannusten nousu on ollu huimaa kuluvana vuonna, joka ei rajoitu pelkästään öljytuotteisiin, vaan näkyy myös varaosissa, renkaissa sekä kulutustavaroissa. Harmillista tässä on se, että kustannusten nousua ei ole saatu hinnoiteltua meidän kaikkiin urakoihin, Huilaja toteaa.

www.ajhinfra.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä