Digitaalinen kaksonen mullistaa laitesuunnittelun ja rakentamisen

Facebook
12.08.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on julkaissut skaalautuvan EcoStruxure Machine Expert Twin -sovelluksen, joka luo valmistettavasta koneesta tai laitteesta digitaalisen kaksosen. Virtuaalinen sovellus auttaa laitevalmistajia tehostamaan suunnitteluprosessejaan, parantamaan laatua ja pienentämään käyttöönottokustannuksia, sillä sovellus luo laitteesta tarkan digitaalisen mallin jo konseptointi- ja suunnitteluvaiheessa. EcoStruxure Machine Expert Twin tarjoaa myös aivan uudenlaista joustoa ja tehokkuutta työntekoon ja laitteen ylläpitoon koko sen elinkaaren ajaksi.

– EcoStruxure Machine Expert Twin digitalisoi koneenrakennuksen kaikki vaiheet. Sen avulla voi esimerkiksi esitellä vasta suunnitteluasteella olevaa tuotetta visuaalisessa muodossa ostajille. Suunnittelun aikana prototyyppejä voi virtuaalisesti testata ja parannella, mikä lyhentää merkittävästi tehdastesteihin kuluvaa aikaa. Laitteen valmistuttua digitaalista kaksosta voi hyödyntää huolto- ja ylläpitotoimenpiteissä ja vaikuttaa näin laitteen seisonta-aikoihin, sanoo Schneider Electricin Digital Factory Senior Vice President Ali Haj Fraj.

EcoStruxure Machine Expert Twin säästää merkittävästi laitevalmistajan resursseja. Sovellus voi lyhentää laitteiden käyttöönottoaikaa jopa 60 prosenttia ja markkinoilletuontiaikaa 50 prosenttia. Ennen laitteen käyttöönottoa ja käyttöönoton aikana tehtävät virtuaaliset testaukset säästävät laatukustannuksia jopa 20 prosenttia.

Avoin ohjelmistoympäristö mahdollistaa monipuolisen käytön

EcoStruxure Machine Expert Twinin ominaisuudet mahdollistavat mekaanisten ja sähköisten töiden sekä valvontatehtävien samanaikaisen suunnittelun. Sen intuitiivinen alusta sisältää mekatroniikkakomponentteja, joita voi vetää ja pudottaa paikoilleen, VR/AR-käyttöliittymiä sekä sovelluskirjastoja. Sovelluksen avoin ohjelmointiympäristö sallii lisäosat ja laajennukset, lukuisia edistyneitä moduuleja ja saumattoman integraation EcoStruxure Machine Expert - ja EcoStruxure Machine Advisor -alustoihin sekäo sovittamisen asiakkaan tietolähteisiin, työnkulkuun ja prosesseihin.

– Digitaalinen kaksonen viitoittaa tietä kohti uudenlaista suunnittelua, ketterämpää valmistusprosessia ja laitteiden parempaa suorituskykyä. Älykäs tuotanto mahdollistaa paremman tuottavuuden ja joustavuuden. Ottamalla EcoStruxure Machine Expert Twinin osaksi tuotantoprosessiaan laitevalmistajat voivat lyhentää markkinoilletuontiaikaa, vähentää toimintahäiriöiden riskiä ja tuoda markkinoille laitteita, jotka todella sopivat käyttötarkoitukseensa, sanoo Ali Haj Fraj.

Lähde: Schneider Electric

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä