Pyydä tarjous

Ecopulp Finland on ekologisen pakkaamisen suunnannäyttäjä

”Pakkauskokonaisuus ulkolaatikkoineen on monomateriaalinen helpottaen käytetyn pakkauksen asianmukaista kierrätystä”, Ecopulp Finland Oy:n toimitusjohtaja Ari Henttonen kertoo.
”Pakkauskokonaisuus ulkolaatikkoineen on monomateriaalinen helpottaen käytetyn pakkauksen asianmukaista kierrätystä”, Ecopulp Finland Oy:n toimitusjohtaja Ari Henttonen kertoo.
18.09.2023 | Teollisuus

Ympäristöystävällisten pakkausten suosio on lisääntynyt viime vuosina voimakkaasti. "Vihreän" pakkaamisen kotimaisena uranuurtajana voidaan pitää Ecopulp Finland Oy:tä, joka on valmistanut pakkauksia puu- ja kierrätyskuidusta jo 15 vuoden ajan.

- Ecopulp Finland pyrkii toiminnallaan edistämään kestävän teollisuuden mallia, joka pohjautuu kiertotalouden periaatteisiin; luonnonvarat pidetään käytössä mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman arvokkaina, samalla huolehtien luonnon uusiutumiskyvystä sekä biodiversiteetistä,Ecopulp Finland Oy:n toimitusjohtaja Ari Henttosen määrittelee.

Vuonna 2009 perustettu Ecopulp Finland Oy sai alkunsa pohdinnastamme, että omalta seutukunnalta pitäisi löytyä edellytykset työntekoon ja että miten saataisiin paikallisille raaka-aineille arvonnousua.

- Alusta saakka pyrkimyksemme on hyödyntää paikallisia resursseja. Lisäksi ympäristöarvot ovat olleet tärkeitä. Me tarjoamme pakkauspuolella muoville vihreämmän vaihtoehdon, Henttonen kuvaa.

Muotoiltuja 3D-kuituvaloksia ympäristötietoisten asiakkaiden tarpeisiin

Ecopulp on erikoistunut sisäpakkausten suunnitteluun ja valmistukseen. Yritys suunnittelee, kehittää ja valmistaa muotoiltuja 3D-kuituvaloksia räätälöidysti. Ecopulpin erikoisalaa ovat muodoiltaan haastavien, painavien, helposti särkyvien ja erityistä tukea vaativien teknisten tuotteiden pakkaukset. Pakkausten valmistuksessa käytettävät muotit kehitetään myös itse.

- Kuluttajien suosimat kuitupohjaiset pakkaukset ovat ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia ja kustannustehokkaita tarjoten maksimaalisen suojan, Henttonen toteaa ja jatkaa:

- Ecopulp on kilpailijoita hyvän matkaa edellä, sillä koko toiminta-aikamme olemme keskittyneet nimenomaan vaativien sisäpakkausten valmistamiseen. Olemme ainoa teollisuusyritys Skandinaviassa, jolla on tällaista valmistustoimintaa.


Ecopulp Finland on mukana Alihankinta 2023 -messuilla Tampereella 26.–28.9.2023 osastolla E221.


Luja, hengittävä kuituvalos suojaa tuotteet tehokkaasti

- Ympäristöystävälliset Ecopulp-pakkaukset valmistetaan 100-prosenttisesti biohajoavasta ja helposti kierrätettävästä, kotimaisesta kierrätyspaperista. Koko valmistusketjumme on suomalainen aina puiden kaatamisesta, paperinvalmistukseen ja pakkausten suunnittelusta kierrätykseen. Pakkauskokonaisuus ulkolaatikkoineen on monomateriaalinen helpottaen käytetyn pakkauksen asianmukaista kierrätystä.

Henttonen sanoo, että Suomessa paperin ja kartongin keräys on organisoitu erittäin pitkälle.

- Kierrätyskuitutuotteiden valmistukseen liittyvä kokonaishiilijalanjälki on matalampi, kun millään muulla vastaaviin tarkoituksiin käytetyillä materiaaleilla. Käytännössä me emme käytä raaka-ainetta vaan me lainaamme sitä. Paperikuitua voidaan kierrättää viidestä seitsemään kertaan. Sen jälkeen se voidaan hyödyntää energianlähteenä. Raaka-aineemme ehtii siis elinkaarensa aikana tehdä monta palvelusta, Henttonen selvittää.

Hallittua kasvua

Yrityksen liikevaihto ja henkilöstön määrä ovat kasvaneet tasaisesti viime vuosina.

- Yrityksenä olemme kasvaneet pienin askelin, jolloin hallitsemme paremmin prosessit ja rekrytoinnin. Tänä päivänä yritys työllistää 17 henkilöä. Liikevaihto oli viime vuonna noin puolitoista miljoonaa euroa. Asiakaskunta koostuu valmistavasta teollisuudesta; elektroniikkateollisuus, metalliteollisuus ja keramiikkateollisuus. Yrityksen valmistamista tuotteista kolmannes lähtee vientiin, pääasiassa Skandinavian maihin, Baltiaan ja Hollantiin.

- Ecopulpin toimipiste sijaitsee Kuutostien varrella Korialla, Suomen "paperilaaksossa", jossa meillä on parin tuhannen neliön tehdashalli sekä saman verran varastotilaa. Oman talon osaamista on suunnittelu, tuotanto, kunnossapito sekä muottihuolto. Jälleenmyyntiverkostomme lisäksi teemme Business- to business kauppaa.

- Kehitämme koko ajan toimintaamme ja katseemme on kohti tulevaisuutta. Energian osalta olemme kasvattamassa kykyä käyttää kotimaista pellettiä lämmönlähteenä ja olemme investoineet pellettilaitokseen, Henttonen kertoo.

Innovatiivinen tuotteistaminen palkittiin

Ecopulp Finland sai viime marraskuussa Kouvolan kaupungin yrityspalkinnon. Palkintoperusteissa korostettiin, että Ecopulp on oiva esimerkki menestymisestä keskittymällä kiertotalousalan tuotesektoriin ja hallitsemalla sen tuotekehityksen kärjessä kulkien.

- Yrityksen tavoitteena on ollut alusta saakka kehittää omia tuotteitamme vastaamaan erilaisia pakkaamisen suojaamisen. Asiakasläheinen palvelu on liiketoimintamme ydin ja olemme aina valmiita auttamaan asiakkaitamme saavuttamaan heidän tavoittelemaa lisäarvoa, Ari Henttonen luonnehtii yrityksensä toimintaa.

www.ecopulp.fi
[email protected]