Eurofins Environment Testing Finland Oy – Suomen johtavat ympäristölaboratoriot palveluksessanne

Facebook
17.09.2021 | Teollisuus

Eurofins Environment Testing Finland Oy:n ympäristölaboratorioissa Lahdessa ja Jyväskylässä analysoidaan vesi- ja ympäristönäytteiden erilaisia ominaisuuksia ja haitta-aineita. Tarjolla on lähes kahden sadan henkilön tuottamien näytteenotto-analyysipalvelujen lisäksi koko Eurofinsin maailmanlaajuinen analyysivalikoima, kaikki yhden kontaktin kautta. Yritys palvelee niin viranomaisia, yrityksiä kuin vaikkapa yksityistä mökkikaivon omistajaa. Pohjois-Suomessa ja Lapissa asiakasta lähinnä on Eurofins Ahma Oy.

- Tarjoamme näytteenotto-, analytiikka- ja asiantuntijapalveluita ympäristöön liittyen viideltä paikkakunnalta Suomessa. Eurofins Environment Testing Finland Oy laboratoriot sijaitsevat Lahdessa ja Jyväskylässä, jossa tehdään myös polttoaineanalytiikkaa. Eurofins Ahma Oy:n ympäristölaboratoriot taas sijaitsevat Rovaniemellä, Oulussa ja Seinäjoella. Ympäristölaboratorioiden lisäksi Eurofinsillä on laboratorioita myös muuhun testaukseen liittyen ympäri Suomea.

- Pystymme toteuttamaan kattavan valikoiman orgaanisia, mikrobiologisia ja epäorgaanisia maa-, liete/sedimentti-, ilma- ja vesianalyysejä paikallisista laboratorioista käsin. Lisäksi meillä on energia- ja teollisuussektorille sekä kaivosteollisuuden tarpeisiin erikoistuneita laboratorioita. Rakennusmateriaaleille ja erilaisille jätejakeille tehdään hyötykäyttö- ja kaatopaikkakelpoisuustestejä, kertoo toimitusjohtaja Eerik Järvinen.

”Yrityksemme on niitä yhteiskunnan hiljaisia toimijoita, joiden avulla moni tärkeä asia turvataan ja joita usein pidämme itsestään selvinä arjessamme. Tällaisia ovat vaikkapa puhtaat järvet, juomavesi tai teollisuuden pienenevät päästöt”.

Monipuolisia vesitutkimuksia

Eurofinsin ympäristölaboratoriot Suomessa analysoivat niin eri vesistöjen kuin myös kaivovesien vedenlaatua mm. sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa STM 401/2001 esitettyjen ominaisuuksien osalta akkreditoiduilla menetelmillä.

- Tarjoamme kokonaisvaltaisia ratkaisuja vaativimpiinkin vesianalyysitarpeisiin. Lähes kaikki vesiin ja vesistöihin liittyvistä analyyseistä tehdään kotimaassa ja laboratoriomme vastaanottavat näytteitä runsaasti myös ulkomailta erikoisempaan analytiikkaan liittyen. Tarvittaessa pystymme tarjoamaan Eurofins Scientific -konsernin maailmanlaajuiseen laboratorioverkoston kautta myös erittäin harvinaista analytiikkaa. Olemme kumppanina lukuisten teollisuusyritysten velvoitetarkkailuissa, konsulttien ja viranomaisten projekteissa. Merkittävä ja kehittyvä alue on vesihuolto, jonne toimitetaan perustarkkailuun liittyvän analytiikan lisäksi yhä spesifisempiä analyysejä. Ne liittyvät usein tilaajien omiin kehityshankkeisiin, vaikkapa lääkeaineiden poistamiseksi jätevedestä. Uusi vesipuitedirektiivi tulee tuomaan rutiinianalyysiin myös monia parametrejä, joiden seuranta on ollut vähäisempää. Esimerkiksi legionellan standardinmukainen ja akkreditoitu analytiikka on kokonaisuudessaan saatavilla kauttamme.

Eurofinsin polttoainelaboratorio ja ympäristölaboratorio yhdistyivät

Tämän vuoden alussa Eurofins Labtium Oy:n Jyväskylän polttoainelaboratorio on sulautunut yhteen Eurofins Environment Testing Finland Oy:n ympäristölaboratorion kanssa.

- Yhdistymisen lisäksi laboratorio muuttaa rakenteilla oleviin tiloihin Jyväskylän Heinämäkeen kuluvan vuoden aikana. Laajuudessaan uusi laboratoriomme tulee olemaan valtakunnallisesti merkittävä laboratorioyksikkö. Se tarjoaa kilpailukykyistä ja riippumatonta palvelua kuntien, kaupunkien ja yhdistysten erilaisille ympäristö- ja elintarvikeanalytiikkatarpeille, sekä luotettavan ja nopean kumppanin yritystoiminnan, energiantuotannon ja eri teollisuuden tarpeisiin. Käytössämme on koko konsernin maailmanlaajuinen tarjonta, mikä tuo aiemmin kalliin erikoisanalytiikan kaikkien ulottuville toteaa lopuksi Järvinen.

Yhteystiedot:
Eurofins Environment Testing Finland Oy
www.eurofins.fi/ymparisto-ja-teollisuus/ympaeristoe/

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä