Fein-sähkötyökalut ja Sumitomon lastuvat työkalut varmistavat laadukkaan lopputuloksen

Facebook
01.03.2024 | Teollisuus

Ota-Tuote on reilun 40-vuotisen historiansa ajan edustanut Fein-sähkötyökaluja Suomessa ja 2014 lähtien myös Baltian alueella. Ota-Tuote toimii markkina-alueillaan maahantuojana ja markkinoijana. Yrityksen toiminta jakautuu kahteen eri segmenttiin, Fein-sähkötyökaluihin ja niiden tarvikkeisiin sekä Sumimoton lastuaviin työkaluihin, joiden myyntiä hoitavat omat myyntitiiminsä.

Lastuavien työkalujen osalta puhutaan sorvaus- ja jyrsintäpaloista sekä porista. Lastuavien työkalujen puolella Ota-Tuotteen tärkeimpänä päämiehenä toimiva japanilainen Sumitomo palvelee Suomen tarpeita Saksassa sijaitsevan varastonsa kautta.

– Kaikki sähkötyökalut ja niiden tarvikkeet myydään loppuasiakkaille kattavan jälleenmyyjäverkostomme kautta. Kuluttajapuolella jälleenmyyjiä ovat K-Rauta, Bauhaus ja RTV – ammattilaispuolella Etra, Ahlsell, Tools sekä lukuisat paikalliset itsenäiset jälleenmyyjät. Lastuavien työkalujen osalta asiakkaitamme ovat konepajat, Ota-Tuote Oy:n toimitusjohtaja Janne Järventausta kertoo.

Molempien tuoteryhmien osalta asiakkaita palvellaan Ota-Tuotteen Helsingin Arabianrannassa sijaitsevan varaston kautta sekä Suomen että Baltian osalta.

– Entistä enemmän meidän asiakkaat koostuvat tavalla tai toisella metallia työstävistä yrityksistä. Metallia käsitteleville asiakkaille pystymme tarjoamaan kattavan valikoiman sähkötyökaluja ja niiden tarvikkeita, mittalaitteita sekä lastuavia työkaluja.

Multimaster-monitoimikone on Feinin kehittämä innovaatio

– Metallin työstöön tarkoitettujen sähkkötyökalujen lisäksi yksi vahva tukijalka on monitoimikoneet sekä niiden tarvikkeet. Multimaster-monitoimikone on kaikkien monitoimikoneiden äiti. Olemme keksineet kyseisen koneen vuonna 1967, Järventausta mainitsee.

Sähkötoimisen monitoimityökalun toiminta perustuu värähtelyliikkeeseen, jonka avulla voidaan sahata, leikata, hioa, kiillottaa, kaapia, hioa pintoja tai katkaista kappaleita. Kun alan ammattilaisten parissa puhutaan feinistä, tarkoitetaan juuri tällaista monitoimityökalua, vaikka valmistaja olisikin jokin muu kuin Fein.

Feinillä on merkittävä rooli myös monitoimikoneiden tarvikkeissa. Starlock-kiinnitysjärjestelmä on kehitetty yhdessä Boschin kanssa. Kiinnitysjärjestelmästä on tullut standardi monitoimikoneissa. Järventausta kertoo, että nykyisin lähes kaikki sähkötyökaluja valmistavat päämerkit käyttävät monitoimityökaluissaan Starlock-kiinnitteisiä teriä ja tarvikkeita.

– Feinin osalta Starlock mahdollistaa avaimettoman tarvikkeen vaihdon vain muutamassa sekunnissa, ilman että käyttäjän tarvitsee koskea mahdollisesti hyvin kuumaan teräosaan.

Fein tarjoaa yli 180 erilaista monitoimityökalun tarviketta. Kyseessä on markkinoiden laajin valikoima.

– Vaikka olemme menossa vahvasti metallipuolelle, monitoimityökalumarkkina on edelleen meille iso ja tärkeä tuoteryhmä.

Fein on ammattilaisen arvostama sähkötyökalu

Feinin sähkötyökalut suunnitellaan ja valmistetaan pääosin Saksassa Feinin omalla tehtaalla Bargaussa. Korkea laatu, hyvä ergonomia sekä turvallisuus ovat suunnittelun keskiössä. Fein sähkötyöklauihin saa kolmen vuoden takuun, kun sen rekisteröidään. Takuu käsittää myös akut ja laturit.

Järventaustan mukaan Fein on hyvää vauhtia palaamassa juurillensa, keskittyen entistä enemmän metallintyöstämiseen.

– Kaikki uudet tuotteet, jotka on nyt lanseerataan, kuten metallipyörö-, puukko- ja vannesaha, ovat metallipuolelle suunnattuja.

Vaikka Fein on ollut sähkötyökalumarkkinoilla jo yli 40 vuotta, se on Järventaustan mukaan edelleenkin haastajan asemassa markkinoilla.

Fein on mukana AMPShare-akkujärjestelmäsä

Fein siirtyi viime vuonna Boschin ylläpitämään AMPShare-akkukantaan, johon kuuluu jo yli 30 eri brändiä.

– Jos käyttäjällä on Boschin sininen akkuporakone niin sen akkua voidaan nyt käyttää myös Feinin sähkötyökaluissa. Sama pätee myös muiden yli 30 mukana olevan brändin tuotteisiin, eli samaa akkua on mahdollista käyttää eri tuotemerkkien välillä ristiin. Nyt loppukäyttäjä voi ostaa jokaiselta brändiltä parhaat koneet ja käyttää niitä samoilla akuilla. Siirtyminen eri sähkötyökalubrändien välillä ei ole enää niin kivuliasta kuin aiemmin.

Järventausta näkee yhteisessä akkukannassa muitakin hyötyjä.

– Siinä säästetään taloudellisesti ja hiilijalanjälkikin pienenee, kun ei ole niin montaa erilaista järjestelmää, laturia ja akkua.

Fein-sähkötyökaluja on mahdollista testata omassa työympäristössä

– Meidän showroom on asiakkaamme tuotantotilassa. Lähdemme joka kerta ratkaisemaan asiaan ongelmaa ja varaamme demohetkiin tarpeeksi koneita, jotta läydämme juuri sen oikean. Loppuasiakas pääsee itse kokeilemaan, miltä koneet tuntuu käytännössä ja valitsemaan työtehtävään parheiten sovelutuvan koneen.

– Koulutamme lisäksi jälleenmyyjiemme teollisuusmyyjiä. Mitä paremmin koneen tuntee niin sitä helpompi sitä on myydä ja näyttää. Järventausta kertoo yrityksen toimintatavasta.


Täsmällistä palvelua ja laadukkaiden tuotteiden ympärillä

Ota-Tuotteen vahvuuksiin kuuluu laadukkaiden tuotteiden lisäksi täsmällinen asiakaspalvelu

– Olipa palvelun saaja loppukäyttäjä tai meidän jälleenmyyjä, huolehdimme lupaustemme täyttämisestä. Olemme ylpeitä siitä, että meidät tavoittaa helposti sekä puhelimella että sähköpostitse. Vastaamme meille tuleviin kyselyihin täsmällisesti sekä nopeasti.

Järventausta nimeää yhtiön vahvuuksiin myös oman Helsingissä sijaitsevan varaston, jonka ansiosta toimitukset saadaan tehtyä asiakkaille nopeasti.

Lastuavat työkalut vaativat myyjältään vahvaa osaamista

– Meillä on esimerkitsi Sumitomon luettelossa yli 30 000 erilaista teräpalaa, joista jokaisella on joku oma käyttötarkoitus. Että löydettäisiin oikea tuote, tarvitaan asiantunteva myyjä, joka on vastaamassa kysymyksiin sekä ratkaisemassa konepajan lastuavan tuotannon ongelmia.

– Erityisesti vaikeat metallilaadut haastavat myyjän ammattitaitoa, että löydetään asiakkaan tarvetta palveleva ratkaisu, Järventausta painottaa.

Asiakkaan palvelu edellyttää, että tämän tuottavuutta ja lopputuotteen laatua saadaan nostettua oikein valitun lastuavan työkalun avustamana.

– Keskeistä on meille tulevien uusien tuotteiden testaus, jotta löydetään juuri se oikea tuote asiakkaamme tarpeeseen. Uusien tuotteiden kautta pyrimme saamaan asiakkaidemme yksikkökustannuksia alhaisemmiksi.

Ota-Tuote varastoi menevimmät teräpalat Helsingin varastossa, jolloin varmistetaan yön yli toimitukset asiakkaalle. Hitaammin kiertävät tuotteet tuotteet tilataan tarpeen mukaan päämiehiltämme, jolloin toimitusaika on muutaman päivän.

www.otatuote.fi | Fein Finland Facebook

09 5499 2400
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä