Flowplus Oy:n Varkauden yksikkö on keskittynyt monipuoliseen kunnossapitoon ja laitteiden elinkaaren hallintaan

Vesa Hynönen toimii Varkauden yksikön liiketoimintapäällikkönä. Ennen uraansa Flowplussalla Vesalle on karttunut vahva tausta voimalaitospuolella sekä metsäteollisuudessa.
Vesa Hynönen toimii Varkauden yksikön liiketoimintapäällikkönä. Ennen uraansa Flowplussalla Vesalle on karttunut vahva tausta voimalaitospuolella sekä metsäteollisuudessa.
03.03.2023 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Flowplus Oy on virtaustekniikan kunnossa- ja käynnissäpitoon erikoistunut yritys, jonka asiakaskunta koostuu pääosin teollisuuden, energia- ja infra-alan toimijoista. Flowplus tarjoaa monipuolisia huolto- ja kunnossapitopalveluita esimerkiksi venttiileille, pumpuille, sähkömoottoreille sekä muille pyöriville koneille. Lisäksi Flowplus tekee painelaitehitsauksia ja asennuksia ja valmistaa varaosia asiakkaiden laitteisiin. Nykyisin toimintaa on jo 12 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Varkauden toimipiste on ponnistanut pienestä. Alkujaan toimipisteellä oli vain muutama työntekijä, joiden erityisosaamista olivat painelaitehitsaukset. Toimipiste laajeni ensimmäisen kerran, kun liiketoimintapäällikkö/ylikonemestari Vesa Hynönen tuli taloon keväällä 2019 ja yksikkö muutti myöhemmin saman vuoden syksyllä isompiin 640 neliön huoltotiloihin. Uusissa tiloissa Hynönen loi laatujärjestelmät ja HSEQ toimintamallin mukaisen turvallisen työympäristön. Nykyisellään Varkauden toimipisteellä työskentelee yhteensä 8 hengen joukko eri alojen ammattilaisia, jotka toimivat olemassa olevien sertifikaattien / standardien ja turvallisuusajattelumallin mukaisesti. Tavoitteena on varmistaa hyvä kehitys ja kasvu jatkossakin ja tarjota asiakkaille heidän tarvitsemiaan laadukkaita palveluita, joita auditoidaan DNV:n toimesta (sertifikaatit 9001, 3834–2 ja 1090 EXC 1,2,3).

- Varkaudessa tehdään infran-, teollisuuden-, voimalaitosten- ja lämpökeskustenhuoltoja, sekä useiden kompressori-, puhallin-, pumppu-, sähkömoottori- ja venttiilivalmistajien ym. laitteiden huoltoja, korjauksia, varaosavalmistusta ja asennuksia. Uusien laitteiden vaihtoehtona on asiakkaille tarjolla myös huollettuja vaihtolaitteita. Palvelut tarjotaan asiakkaan tarpeen mukaan, kokonaiskuva mielessä pitäen ja avaimet käteen periaatteella.

- Varkauden yksikön toiminta-alueena on koko Suomi, laitehuoltoja/asennuksia ja esivalmisteita tehdään useille eri asiakkaille. Esivalmisteina tehtävät painelaitehitsaukset ja NDT tarkastukset tehdään Varkaudessa. Optimoivan kunnossapidon ja elinkaarihallintapalveluiden lisäksi palveluumme kuuluu asiakkaiden laitekannan auditointi, varaosien kartoitus ja laitteiden huoltojen optimointi. Ammattitaitoiset asentajamme täydentävät huoltotoimintoja asiakkaiden luona ympäri Suomea, kertoo Vesa Hynönen.

Flowplus Oy:n elinkaaripalvelut täydentyivät syksyllä 2022 Flowdicator Screen -värähtelymittaukseen perustuvalla pyörivien koneiden kunnonseulontapalvelulla.

Monialaisuus ja vahva kokemus yksikön valttina

- Yrityksen toimiala on monipuolinen. Asiakkaitamme ovat pääsääntöisesti metsä-, energia-, lannoite-, laivateollisuus, sekä varmuusvarastot ja infra.

- Asiakkaan kannalta huoltopalveluissa on tärkeää kokonaisuuden hahmottaminen, huollot on suunniteltu koko elinkaaren ajaksi, joka takaa sen, ettei laitteita yli- tai ali huolleta. Asiakkaalle toimitetaan aina kattava huoltoraportti, joka käydään asiakkaan kanssa läpi. Näin asiakas tietää laitteiden kunnon ja voi varautua seuraavaan huoltoon ajoissa tai uuden laitteen hankintaan, selvittää Hynönen.

Uutta laitetta hankittaessa asiakkaalle etsitään kustannustehokkaampi ja energiataloudellisempi vaihtoehto.

- Ennakoivan kunnossapidon konseptillamme asiakkaamme säästävät huoltokustannuksissaan merkittävästi. Optimoiva huolto esimerkiksi lämpö- ja voimalaitoksissa tai pumppauskohteissa tuo merkittäviä lisäsäästöjä, jolloin esimerkiksi pumppauksen energiakulutukset saadaan hallintaan tai laitoksen laitteet optimoidaan toimimaan energiataloudellisemmin, kuvaa Hynönen.

Kilpailuetua tuovat asiantuntijuus ja nopea reagointi

Flowplus on laajentanut voimakkaasti toimintaansa ja yrityksellä on tällä hetkellä 12 yksikköä, 12 paikkakunnalla. Henkilökuntaa yrityksessä on noin 170.

Hynösen mukaan, niin Varkauden yksikkö, kuten kaikki Flowplussan muutkin yksiköt ovat asiakasta lähellä.

- Yrityksen kilpailuetu perustuu nopeaan ja asiantuntevaan palveluun. Laitteiden huolloissa ja asennuksissa arvostetaan toimintavarmuutta ja alalla on pystyttävä tiettyyn nopea tempoisuuteen ja varaosavalmistukseen.

- Varkaudessa työskentelee kahdeksan alan ammattilaista, joilla kaikilla on monipuolinen koulutus ja työkokemus. Osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö onkin yksi keskeisistä avaintekijöistä, kun puhutaan Flowplussan kilpailukyvyn ylläpitämisestä, sekä parantamisesta.

Tehdään yhdessä turvallisempi ja energiatehokkaampi tulevaisuus.

www.flowplus.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä