HANZA Group vahvisti R&D-palvelutuotantoaan yrityskaupoilla

Facebook
05.09.2022 | Teollisuus

HANZA GROUP on kansainvälinen teknologia-alan konserni, jonka tehtävä on parantaa asiakkaiden kilpailukykyä. Suomessakin kolmella paikkakunnalla toimivan HANZAn palveluihin kuuluvat mm. tuotekehitys- ja toimitusketjun asiantuntijapalvelut. Lisäksi HANZA tarjoaa sopimusvalmistusta eri valmistusteknologioilla. Tuoteperheet voivat sisältää mm. koneistusta, ohutlevyrakenteita, johdinsarjoja, piirikortteja sekä raskaita metallirakenteita. HANZAn Suomen klusterissa työskentelee noin 220 työntekijää kolmessa eri yksikössä.

HANZAn maajohtaja Juhani Niiranen kertoo, että globaalissa maailmantaloudessa tapahtuu nyt muutoksia enemmän ja ennen kaikkea nopeammin kuin koskaan. Ensin teknologiateollisuuden kasvu ylitti kaikki odotukset, ja maailmanlaajuinen pandemia sotki vakiintuneet toimitusketjut. Sen jälkeen Ukrainan kriisi vaihtui suoranaiseksi sodaksi, eikä sen loppuvaikutuksia kukaan voi kuin arvailla. HANZA näkeekin globaalit toimitusketjujen ongelmat omana mahdollisuutenaan.

– Kaikesta talouden turbulenssista huolimatta HANZA on pystynyt säilyttämään vakaan kasvun viimeisien vuosien aikana mm. tarkoin valikoitujen yritysostojen avulla. Viimeisin hankinta toteutui heinäkuussa, kun HANZA osti saksalaisen elektroniikan ja mekatroniikan tuotekehitysyhtiö Budelmann Elektronik GmbH:n. Kyseinen yritys on suoraan vastaus Keski-Euroopan asiakkuuksiemme toiveisiin tuotekehityksen palveluiden lisäämiseksi HANZAn valikoimaan, toteaa Niiranen.

Lisää kapasiteettia ja tuotantovastuun jakamista

Suomessa HANZAn asiakaskunta koostuu pääsääntöisesti kotimaisista mobiilien työkoneiden, työkoneiden lisälaitteiden sekä moottoreiden valmistajista.HANZAn Suomen klusterin palveluihin kuuluvat muun muassa erilaiset mekaanisten komponenttien valmistus, testaus ja kokoonpanopalvelut.

– Suomessa meillä on kolme yksikköä. Joensuussa Hanza Levyprofiili Oy valmistaa levy- ja metallirakenteita mobiileihin työkoneisiin. Iisalmessa toimii puolestaan hienomekaaniseen koneistukseen erikoistunut Hanza Toolfac Oy, jossa valmistetaan erittäin korkean vaatimustason koneistettuja komponentteja sekä tehdään muun muassa venttiilien kokoonpanoa ja testausta. Heinävedellä sijaitsee monialainen Hanza Metalliset Oy, jonka toimintaan kuuluu teräsrakennevalmistusta, kokoonpanoja sekä koneistusta. Heinäveden yksiköstä voidaan tarjota myös logistiikkapalveluja asiakkaille. Viimeisen vuoden aikana olemme tehneet sisäistä tuotannon jaottelua siten, että eri yksiköiden osaaminen saadaan paremmin hyödynnettyä asiakkaidemme tarpeita vastaavaksi, selvittää Niiranen.

Monipuolinen kumppani tuoteoikeudet omaaville yrityksille

– Haluamme olla asiakkaidemme kokonaisvaltainen kumppani ja tarjota tuotesuunnittelun ja tuotteen omaavalle yritykselle koko toimitus- ja valmistusketjun käsittävän tietotaitomme. Alueellisten klustereiden avulla toimimme lähellä asiakasta, tarjoten kuitenkin tiettyjen yritystemme eksaktin osaamisen kaikille asiakkaillemme. Näitä ovat mm. tuotekehitys, ohjelmointi ja toimitusketjun kehittämiseen liittyvät palvelut. Pyrimme myös mahdollisuuksien mukaan osallistumaan asiakkaan tuotesuunnitteluun, jotta valmistuksen näkökohdat tulevat huomioitua jo suunnitteluvaiheessa. Tämä toimintamalli on avainroolissa asiakkaan kilpailukyvyn parantamisessa.

Konkreettisin esimerkki tästä on Niirasen mukaan tilanne, jossa istutaan samassa pöydässä asiakkaan suunnittelijan kanssa.

– Suunnittelijalla on tietty näkemys tuotteesta, jonka yksityiskohtia käydään läpi meidän valmistusteknologia-asiantuntijoiden kanssa. Tällaisen yhteistyön kautta saadaan valittua oikeat työkalut ja valmistusmenetelmät, jolloin asiakkaan lopputuotteesta muodostuu mahdollisimman kilpailukykyinen. Suunnitteluyhteistyön kautta voidaan ottaa kantaa myös tuotteen ominaisuuksiin, jotta ne pystyttäisiin valmistamaan mahdollisimman tehokkaasti olemassa olevilla koneilla ja laitteilla. Tästä saatavat hyödyt ovat moninaiset asiakkaan suuntaan.

– Suunnitteluyhteistyön kautta tuotteiden laatu paranee ja niiden elinkaari voi jopa pidentyä. Hintakilpailukykyiset tuotteet pysyvät myös paremmin markkinoilla, sanoo Niiranen.

Taustalla ison konsernin tuki

HANZAn yritysten taustalla toimii vahva, iso konserni, jollaon monialaista teknologista osaamista. Yrityksiä on yhteensä 16 kappaletta seitsemässä eri maassa. Näissä yrityksissä työskentelee yhteensä yli 2 200 työntekijää. Tämä mahdollistaa todella laajan palvelutarjonnan asiakkaille.

– Voidaan lähteä tietystä olemassa olevasta tarjonnasta liikkeelle ja täydentää sitä vähitellen muilla konsernin tarjoamilla mahdollisuuksilla. Pystymme toimimaan käytännössä asiakkaan kumppanina niin, että asiakas saa ostettua kaiken tarvitsemansa yhden luukun periaatteella. Voimme tehdä tarvittavat hankinnat asiakkaan puolesta, jolloin asiakkaan ei tarvitse tuhlata omia hankintaresurssejaan eri toimittajien etsimiseen. Tätä mahdollisuutta hyödynnetään kasvavassa määrin meidän asiakaskunnassamme, sillä siellä on havaittu toimintamallin edut, linjaa Niiranen.

Lisää työvoimaa tarvitaan

– Olemme kasvuyritys, joka tarvitsee lisää osaajia eri toimipisteisiin. Tälläkin hetkellä on avoinna useita työpaikkoja, niin tuotantotyöntekijöille, kuin toimihenkilöillekin, korostaa Niiranen.

– Teemme myös tiivistä yhteistyötä paikallisten opinahjojen Savonia- ja Karelia-ammattikorkeakoulun sekä Ylä-Savon ja Riveria-ammattiopiston kanssa. Yhteistyön ansiosta olemme saaneetkin useita ammattiin valmistuneita työntekijöitä. Olemme myös lanseeranneet Hanza-urapolun, joka takaa muun muassa kesätyöt ja harjoittelutakuupaikan meillä.

– Kannattaa ottaa yhteyttä, niin kerromme lisää toiminnastamme ja uramahdollisuuksista, muistuttaa lopuksi Niiranen.

www.hanza.com

www.facebook.com/hanzagroup

www.instagram.com/inside_hanza/

www.linkedin.com/company/hanza-group/

www.youtube.com/user/hanzagroup

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä