Hiiltek hoitaa teollisuuden kone- ja laiteasennukset sekä kunnossapitotyöt

Facebook
30.10.2023 | Teollisuus

Hiiltek on erikoistunut jauhemaisten bulk-tuotteiden siirto- ja varastointiratkaisuihin, joihin liittyen se tekee omaa valmistusta, asennusta ja kunnossapitoa. Omien tuotteiden asennus- ja kunnossapitotöiden lisäksi yritys tarjoaa kyseisiä palveluita kaikkien muidenkin valmistajien tuotteille. Yritys on säännöllisesti mukana useiden eri teollisuusyritysten seisokkihuolloissa ympäri Suomen.

– Toimimme teollisuuden kone- ja laiteasennusten parissa, käsittäen kaikki jauhemaisten tuotteiden siirtolaitteet. Toimenkuvaamme kuuluvat myös isot voimalaitokset, joille teemme ruuvi- ja kolakuljettimien sekä varastointisiilojen ja erilaisten teräsrakenteiden asennustöitä. Olemme tehneet myös paljon erilaisia putkistoasennuksia, koska jauhemaisia tuotteita siirretään tyypillisesti putkistoja pitkin, Hiiltekin toimitusjohtaja Esko Kuisti toteaa.

Hiiltek on toteuttanut koneiden ja laitteiden asennus- sekä huoltotöitä Suomen lisäksi myös ulkomailla. Asennuskohteisiin mennään tyypillisesti isojen päämiesten tuotteiden kautta.

Biokaasulaitosten rakentamista

Hiiltekin uudempaa aluevaltausta edustaa biokaasulaitosten rakentaminen.

– Olemme rakentaneet alihankinta-asennuksina biokaasulaitoksia alusta loppuun, aina reaktoriasennuksia myöten. Olemme toimittaneet kyseisiin biokaasulaitoksiin myös itse valmistamiamme kuljetin- ja varastointilaitteita.

Hiiltek on ollut rakentamassa biokaasulaitoksia Puolangalle, Jepualle ja Juukaan.

Kuistilla on itsellään pitkä historia energialaitosten puolelta. Hiiltek lähti liikkeelle Alajärvellä sijaitsevan Lehtimäen kylän energiaosuuskunnan tarpeesta saada paikalliselle hakelaitokselle huolto- ja päivystyskumppani. Tässä vaiheessa Kuisti toimi vielä silloisen työnantajansa palveluksessa. Kun yrityksen toiminta lähti rullaamaan, hän siirtyi täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Hiiltekin toinen omistaja on Kuistin isä.

– Vaikka yrityksemme toiminta lähti energialaitospuolelta liikkeelle, suurin osa liikevaihdostamme tulee kone- ja laiteasennuksista sekä kunnossapitotöistä, joita tehdään vakioasiakkaille ympäri vuoden. Olemme varmaankin tehneet jotain oikein, kun meidät on haluttu näihin kohteisiin aina uudestaan, Kuisti pohtii.

Hiiltek nojaa tekijöidensä ammattitaitoon

Kuistin mukaan Hiiltekiltä löytyy kone- ja laiteasennuksissa sekä kunnossapitotöissä tarvittavaa ammattitaitoa. Hän linjaa, että yritys haluaa pitää kiinni ammattitaitoisista työntekijöistä, jonka kautta varmistetaan töiden onnistuminen.

– Meidän kanssa toimiessa tilaaja voi olla varma, että tekijät ovat suomalaisia ammattilaisia. Se mitä sovitaan, yritetään tehdä aina mahdollisimman hyvin loppuun asti.

Yhtiö käyttää kohteissa omia työntekijöitään sekä hyväksi todettuja tuttuja alihankkijoita.

– Varmistan aina henkilökohtaisesti, että kaikki tekijämme ovat tuttuja ja tiedän heidän vahvuutensa.

Koneita ja laitteita jauhemaisen bulkin siirtoon ja varastointiin

– Teemme kone- ja laitevalmistusta sekä suunnittelua jauhemaisen bulkin, kuten vaikkapa viljan, hakkeen ja tuhkan siirtoon liittyen. Olemme mm. uusineet kolakuljettimia erään asiakkaamme viljan vastaanottoon, jotka olemme itse suunnitelleet, valmistaneet ja asentaneetkin, Kuisti kertoo.

Kuisti mainitsee loppuun, että erityisenä vahvuutena hän pitää yrityksen pitkää kokemusta ruuvikuljettimien osalta. Kyseistä osaamista arvostetaan myös Hiiltekin asiakaskentällä.

www.hiiltek.fi

040 527 1744

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä