Iilaakso Oy on yritysten ja yrittäjien tukena

Ii on sijainniltaan loistavalla paikalla, vain 20 minuutin päässä Oulusta. Iin läpi kulkee Suomen pääväylä, josta on helppo kulkea niin Pohjois- ja Etelä-Suomeen kuin Norjaan ja Ruotsiinkin.
Ii on sijainniltaan loistavalla paikalla, vain 20 minuutin päässä Oulusta. Iin läpi kulkee Suomen pääväylä, josta on helppo kulkea niin Pohjois- ja Etelä-Suomeen kuin Norjaan ja Ruotsiinkin.
17.05.2024 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Iilaakso Oy on Iin kunnan omistama kiinteistöyhtiö, joka palvelee yrityksiä rakennuttamalla ja vuokraamalla toimisto – ja teollisuustiloja Iissä sekä auttaa kunnan yritystonttien myynnistä. Lisäksi yhtiö huolehtii kiinteistöjen energiatehokkuustoimenpiteiden toimeenpanosta ja kehitystyöstä.

- Meidän tarkoituksemme on tukea yrityksiä ja yrittäjien tarpeita näiden rakennusten ja vuokrattavien tilojen kautta. Koska kunta omistaa yhtiömme, tavoitteenamme ei ole saada maksimaalista voittoa toiminnasta, taustoittaa Iilaakso Oy:n toimitusjohtaja Antti Tuomaala ja jatkaa:

- Pärjäämme, kun saamme alueellemme yrittäjiä ja yrityksiä ja taas toisaalta Iissä toimivat yritykset hyötyvät meidän palveluistamme, kuten esimerkiksi valmistava teollisuus. Vastaavaa toimintaa ei ole muissa kunnissa Oulun alueella. Me rakennamme toimitilat yrittäjän tarpeen mukaan ja yritys pääsee toimitiloihin vuokralle. Näin yrittäjällä vapautuu omia varoja esimerkiksi laiteinvestointeihin tai henkilöstön kouluttamiseen. Halutessaan yrittäjä voi ostaa toimitilat itselleen milloin tahansa.

"Teemme toimi- ja tuotantotiloja yrityksen toimialasta tai koosta riippumatta. Katsomme yhdessä asiakkaan kanssa, minkälaiset tarpeet hänellä on ja minkälaista apua he tarvitsisivat", kertoo Iilaakso Oy:n toimitusjohtaja Antti Tuomaala.

Erinomainen sijainti logistiikkavirtojen äärellä

Ii on osa Oulun 250 000 asukkaan talous- ja työssäkäyntialuetta. Läpi kulkevan valtatie 4:n (E-75) liikennemäärä Iin kohdalla on noin 12 500 autoa vuorokaudessa. Asukkaita Iissä on noin 10 000 ja yrityksiä noin 500. Työpaikkoja on noin 2 500.

- Esimerkiksi rakennusteollisuuden sekä konepaja- ja puuteollisuuden rinnalla Iissä toimii ympäristöteknologian, energiantuotannon, kumi- ja muoviteollisuuden, pakkausteollisuuden sekä hienomekaniikan ja metallialan yrityksiä, näiden alihankkijoita sekä lukuisa määrä palveluyrityksiä.

- Me emme rajaa toimintaamme millekään yksittäiselle toimialalle. Haluamme tälle alueelle rakentaa ja luoda monimuotoista yritystoimintaa.

- Meillä on kysyntää palveluille ja tilaa uusille yrityksille, korostaa Tuomaala.

Tarjolla teollisuus, toimisto- ja liiketilaa

Iilaakso Oy tarjoaa vuokrattavaksi toimistotiloja Micropoliksessa, joka on moderni ja kilpailukykyinen toimintaympäristö kevyttä tuotantoa harjoittaville yrityksille, yhteisöille ja palveluyrityksille.

Antti Tuomaala sanoo, että kooltaan toimistotilat ovat alkaen 10 m². Toimistojen vuokrahintaan kuuluu yleissiivouksen lisäksi sähkö, lämpö ja vesi sekä kulunvalvonta ja yleisvartiointi. Huoneita on eri kokoisia, mahdollisuus myös useamman huoneen kokonaisuuteen. Vuokra 15,5 €/m²/kk on erittäin kilpailukykyinen.

- Lisäksi yritystontteja on vapaana Pentinkankaalla, kuntakeskustassa ja Kuivaniemen Asemakylällä sekä liiketontit kuntakeskustassa. Tilaa on siis rakentaa suurempiakin toimi- ja tuotantotiloja. Rakennushankkeissa me kilpailutamme urakoitsijat ja järjestämme rahoituksen. Prosessi on molemmille riskitön ja ei sido kumpaankaan niin kauan, kuin rakentamisurakoitsijan kanssa ei ole tehty sopimusta. Kunnan omistamana yhtiönä meille myönnetyt rahoitukset ovat usein edullisempia ja paremmilla ehdoilla.

Investointilaskuri yrittäjän apuna

Iilaakso Oy:llä on käytössä investointilaskuri, jolla voi laskea asiakkaan tarvitseman toimitilan vuokratason, kun yhtiö rakentaa toimitilat ja vuokraa ne yritykselle.

- Me olemme niitä harvoja kuntia, joilla on käytössä tällainen laskennallinen kaava selkeyttämässä ja havainnollistamassa toimitilojen kulurakennetta. Kannattaa myös huomioida se, että lainan lyhennys voidaan huomioida lunastushinnassa, jos asiakas haluaa lunastaa toimitilan yritykselleen.

Lisätietoa Investointilaskurista löytyy suoraan verkkosivuilta iilaakso.fi/laskuri/

www.iilaakso.fi

Facebook

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä