Pyydä tarjous

Invest in Veitsiluoto – uutta liiketoimintaa valmiiseen tehdasympäristöön

Kuva: Stora Enso
Kuva: Stora Enso
14.06.2023 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Veitsiluodon saari sijaitsee keskellä Meri-Lapin teollista keskittymää. Alueella on satavuotinen teollisen toiminnan historia, erittäin hyvät logistiset yhteydet ja erinomaiset valmiudet uudelle teolliselle liiketoiminnalle.
Tällä hetkellä Veitsiluodossa toimii Stora Enson saha, höyryn ja lämmön toimittaja Nevel ja teollisuuden tukipalveluyrityksiä (Eurofins, Securitas, Viafin Service ja Veljekset Toivanen).

Infinited Fiber Company suunnittelee Veitsiluotoon tekstiilikuitutehdasta, jossa käytetyistä tekstiileistä valmistettaisiin uusiokuitua vaateteollisuuden raaka-aineeksi. Lisäksi Kuusakoski suunnittelee Veitsiluotoon teräksenkierrätyslaitosta. Suunniteltujen investointien kokonaisarvo on noin 450 miljoonaa euroa, ja näiden työllistävä vaikutus on noin 450 työpaikkaa.

Invest in Veitsiluoto on toimintaympäristön kehittämishanke, jonka tavoitteena on houkutella alueelle uutta teollista toimintaa ja tukea uusien toimijoiden sijoittumisjärjestelyissä. Hanketta rahoittaa ELY-keskuksen lisäksi Stora Enso ja hankkeen käytännön toteuttaja on Kemin Digipolis Oy.

Invest in Veitsiluoto -hankkeen näkökulmasta tilanne on positiivisen lupaava. Projektipäällikkö Päivi Keisu summaa:

– Vihreän siirtymän investointien aikana Veitsiluodon saari on valmis, T-kem-kaavoitettu teollisuusalue erittäin hyvillä logistisilla yhteyksillä, joten myös Veitsiluodon uuden teollisen toiminnan näkymät ovat valoisat.

Kuva: Lapin materiaalipankki Stora Enso

Vihreä siirtymä ja kestävä liiketoiminta vaatii toimenpiteitä kaikilta

Kemin kaupunki on profiloitunut viime vuosina vahvasti kiertotalouden ja ekologisempien toimintatapojen aktiivisena kehittäjänä. Osoituksena tästä, Kemille on myönnetty kansainvälinen ISO 14001-ympäristösertifikaatti ensimmäisenä kuntana Manner-Suomessa.

Vihreä siirtymä ja liiketoiminnan kestävyys vaativat toimenpiteitä kaikilta: samalla, kun resurssihävikkiä karsitaan ja toimintatapoja standardoidaan, myös työnteon toiminnot tehostuvat. Liiketoiminnassa tämä voi näkyä ajansäästönä ja selkeämpinä työn toteutuksina.

Projektipäällikkö Päivi Keisu
Puh. 046 920 2552
[email protected]
www.digipolis.fi/investinveitsiluoto