LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Joensuun seudun ainutlaatuinen teollisuusosaaminen esittäytyi Alihankintamessuilla

Kuva: Okun koneistuspalvelu
Kuva: Okun koneistuspalvelu
01.10.2021 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Joensuun seudun metalli- ja muoviteollisuuden osaaminen esittäytyi näyttävästi Tampereen Alihankintamessuilla 21.-23.9. peräti 300 neliömetrin kokoisella yhteisosastolla.

Yksi edistyksellisimmistä metalli- ja muoviteollisuuden valmistus- ja alihankintaklustereista Suomessa

Joensuun seudulla toimivien kansainvälisten yritysten, kuten John Deere Forestry, Abloy ja Phillips-Medisize lisäksi, alueella toimii merkittävä järjestelmätoimittajien ja alihankkijoiden verkosto. Tämä alun perin vientiyrityksiä tukemaan syntynyt verkosto toimii monipuolisesti, aina tuote- ja laitesuunnittelusta erilaisten metalliteollisuuden työvaiheiden (mm. levytyö, särmäys, hitsaus, koneistus, pintakäsittely) kautta kokoonpantuun ja testattuun lopputuotteeseen. Muovialan yli 30 yrityksen joukko on ainutlaatuinen valtakunnallisesti ja laajemminkin.

Tarjolla toimitilaa hyvien yhteyksien äärellä

Joensuun seudun teollisuusyritysten menestystä tukevat loistavat liikenneyhteydet. Helsinkiin matka taittuu lentäen tunnissa, junalla neljässä. Rahtiliikenteelle Joensuu tarjoaa toimivat yhteydet myös Venäjän kautta aina Kiinaan saakka. Syväsataman kautta pääsy Euroopan suurimpiin satamiin vie vain 4-5 päivää.

Loistavien liikenneyhteyksien lisäksi Joensuun yritysalueita on kehitetty niin, että ne tarjoaisivat yritykselle myös muuta konkreettista hyötyä. Joensuussa on monipuolinen tarjonta yritystontteja eri puolilla kaupunkia. Yritysalueet tarjoavat sijoittuville yrityksille hyötyä muun muassa energiantuotannon ja materiaalivirtojen optimoinnin kautta.

Syväsataman vieressä toimiva GreenPark on uudenlainen yrityspuisto, joka on suunniteltu erityisesti cleantech- sekä puu- ja metalliteollisuuden yritysten tarpeisiin. Perinteinen yrityspuisto vain kokoaa yritykset samalle alueelle – GreenPark:ia sen sijaan on kehitetty palvelemaan mm. John Deeren ja sen toimittajaverkoston yritysten yhteistä toimintaa.

GreenParkin ohella alueen muitakin teollisuuspuistoja, Papinkangasta, Marjalaa ja Outokumpua, kehitetään jatkuvasti yhteistyössä siellä toimivien ja sinne sijoittuvien yritysten kanssa.

Vireä opiskelijakaupunki tarjoaa osaajia teollisuuden tarpeisiin

Monille tulee yllätyksenä, että Joensuun seudun 120 000 asukkaasta peräti 20 000 on opiskelijoita. Itä-Suomen yliopisto, Karelia ammattikorkeakoulu sekä Riveria-ammattioppilaitos tarjoavat korkealuokkaista koulutusta teollisuuden aloille tähtääville opiskelijoille. Tilastojen mukaan joka kolmas joensuulainen on alle 30-vuotias.

Business Joensuulta apua sijoittumiseen

Kun mietit yrityksesi sijoittumista Joensuun seudulle, ota yhteyttä Business Joensuuhun!

Business Joensuu palvelee ripeästi yrityksiä, joita Joensuun seudun osaaminen, verkostot, innovaatioalustat ja kansainvälisyys innostavat laajentamaan toimintaansa seudulle. Business Joensuu tukee sijoittuvia yrityksiä osaajien, tonttien ja toimitilojen sekä rahoitusmahdollisuuksien etsinnässä. Yhteistyökumppaneidemme kautta löytyy apu myös tuotteiden ja palveluiden kehitykseen sekä yhteydet kansallisiin ja kansainvälisiin yhteistyöverkostoihin.

Lähde: Business Joensuu