Kaivosalan tulevaisuusnäkymät esillä FinnMateria-messuilla

Kuva: Jyväskylän Messut Oy
Kuva: Jyväskylän Messut Oy
20.10.2022 | Teollisuus

Pohjoismaiden suurin kaivosalan ammattitapahtuma FinnMateria järjestetään 25.−27.10.2022 Jyväskylässä, Paviljongissa. Tapahtuma kerää kaivosalan toimijat yhteen luomaan ainutlaatuisen laajan katsauksen alan muutoksiin ja mahdollisuuksiin. Messuilla julkaistaan Työ- ja Elinkeinoministeriön tuore kaivosalan toimialaraportti. Kaivosalan puheenvuoroja ja tulevaisuusnäkymiä tapahtumassa avaavat myös mm. KeyNote-puhujat Henna Virkkunen, Sirpa Pietikäinen, Pekka Vauramo, Simon Michaux ja Jani Vilenius.

Kaivosala kokoontuu jälleen neljän vuoden tauon jälkeen tapaamaan livenä Pohjoismaiden suurimmassa ammattitapahtumassa. FinnMateria-messuilla luodaan ainutlaatuisen laaja katsaus alaan.

Kaivosalan toimialaraportti julkaistaan messuilla

Messuilla julkaistaan Työ- ja Elinkeinoministeriön tuore kaivosalan toimialaraportti. Raportin julkistaa kaivosalan toimialapäällikkö Heino Vasara Lapin Ely-keskukselta.

Esillä kaivosalan tulevaisuusnäkymät EU:ssa

Kaivosteollisuuden tulevaisuusnäkymiä EU:ssa messuilla avaavat europarlamentaarikot ja messujen KeyNote-puhujat Henna Virkkunen ja Sirpa Pietikäinen. Virkkunen esittelee kaivosteollisuuden merkitystä ja roolia sähköistymisprosessissa EU:ssa. Pietikäisen aiheena on kaivosteollisuus, kestävä kehitys ja ympäristö EU:ssa.

Katsaus kaivosalan muutoksiin ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin

Katsauksen kaivosalan nykytilaan ja tulevaisuuteen KeyNote-puheenvuoroissa luovat Metso Outotecin toimitusjohtaja Pekka Vauramo, tutkimus- ja teknologiajohtaja Jani Vilenius Sandvikilta sekä apulaistutkimusprofessori Simon Michaux GTK:lta. Vauramon puheenvuoro messuilla on Kaivosteollisuus muutospaineessa – kuinka vastaamme? Vilenius avaa tulevaisuuden teknologiaratkaisujen mahdollisuuksia kaivosteollisuudelle. Michaux käsittelee laajasti kiinnostavaa aihetta Minerals are new oil.

Vastuullisuus mukana ajankohtaiskatsauksissa

FinnMateria-messuilla kuullaan lukuisia asiantuntijapuheenvuoroja myös muista alan polttavista aiheista. Jyrki Salmi Oulun yliopistosta kertoo tietomallintamisen mahdollisuuksista kaivosteollisuudessa.

Monet puheenvuorot koskettavat messujen teemaa Vastuullinen muuttuva maailma. Vastuullisia energiaratkaisuja alati muuttuvassa ympäristössä esittelee Kari Föhr Nevelilta. Chris Mason Rajantilta ja Joni Niskala SR-O Technologylta kuvaavat puheenvuorossaan langattomien tietoliikenneyhteyksien tärkeyttä tehtäväkriittisissä operaatioissa. Verkot parantavat merkittävästi mm. työturvallisuutta, koska niiden mahdollistamalla etäoperoinnilla ja automatisoinnilla työntekijöiden ei tarvitse altistua riskeille vaarallisissa ympäristöissä. Puheenvuorossaan he kertovat myös, miten ratkaisut edistävät kestävää ja vastuullista kaivostoimintaa.

FinnMateria-messujen monipuolinen ohjelma on julkaistu kokonaisuudessaan FinnMaterian verkkosivuilla.

− FinnMateria-messut osoittavat, miten merkittäviä ammattitapahtumat ovat toimialalle. Ne tarjoavat ainutlaatuisen laajan katsauksen alaan. Erityisen arvokasta messuilla ovat myös live-kohtaamiset, jotka luovat parhaiten pohjaa tulevalle yhteistyölle, sanoo FinnMateria-messujen myyntipäällikkö Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta.

Lisätietoja: www.finnmateria.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä