Pyydä tarjous

Kallion ja betonin lujitukseen erikoistunut Suomen TPP selvisi alkuvuoden saatavuusongelmista kattavan varastonsa turvin

Digipalvelut
20.10.2022 | Teollisuus, Rakentaminen

Suomen TPP Oy on kuusi henkilöä työllistävä, kallion lujitukseen ja tiivistykseen, maanalaisten tilojen ilmanvaihtoon sekä betonin lujituskuituihin erikoistunut yritys, joka tarjoaa korkealaatuisia tuotteita asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Tuotevalikoimaan kuuluu mm. laaja valikoima kalliopultteja, injektointisementit, kaivosverkot, teräskuidut, makrokuidut, kaivospuhaltimet, Protan Ventiflex -tuuletusputket sekä Alvenius-pikaliitinputket.

Tasaista kasvua alkuvuosista lähtien

Vuonna 1991 Jussi Luostarinen perusti Suomen TPP Oy:n tarjotakseen suomalaiselle teollisuudelle hitsaustekniikan tuotteita. 2000-luvun alussa yrityksen henkilöstömäärä kaksinkertaistui, kun yritystoimintaan tuli mukaan betonitekniikan taitaja Veli-Pekka Rydenfelt. Samalla tuotetarjonta laajeni maanalaisiin lujitustuotteisiin ja teräskuituihin. Liiketoiminta sujui tasaisen hyvään tahtiin ja vuonna 2006, tulevaa ennakoiden, mukaan tuli Simo Rapeli.

Vuosi 2007 oli Suomen TPP:lle suurten muutosten vuosi, kun yrityksen perustanut Jussi Luostarinen siirtyi eläkkeelle ja Vellu uusiin haasteisiin. Simo Rapeli alkoi luotsata ja kasvattaa yritystä.

Vuosien aikana yrityksen asema ja asiakaspohja vakiintui. Toiminta jatkui tasaisesti kasvaen ilman suuria muutoksia, kunnes vuonna 2018 omistajat päättivät myydä yrityksen Masino Groupille, joka tuli pääomistajaksi 2019 vuoden alusta. Samassa yhteydessä Suomen TPP:n toimipiste siirtyi Espoosta Vantaan Kärkikujalle.

Alkuvuoden saatavuusongelmat eivät vaikuttaneet asiakastoimituksiin

Suomen TPP palvelee asiakkaitaan joko oman varaston tai asiakkaan tiloissa sijaitsevan kaupintavaraston kautta.

– Vältimme alkuvuoden 2022 materiaalien saatavuusongelmat kattavan varastomme turvin. Saimme myös vaihdettua pari tavarantoimittajaa, joten meille ei tullut isompaa pulaa tavarasta. Pidämme päätuotteitamme edelleen varastossa, jotta saamme päivittäiset toimitukset hoitumaan sujuvasti, toimitusjohtajaSimo Rapeli toteaa.

Asiakkaina suomalaisia kaivoksia sekä betoniteollisuuden toimijoita

– Meillä on kaksi tuotelinjaa: kaivostuotteet ja betonituotteet. Betonituotteet käsittävät kuituja betonin lujitukseen suomalaiselle betoniteollisuudelle. Molemmat liiketoiminnot ovat liikevaihdoltaan tasavertaisia. Kaivospuolella keskitymme pelkästään suomalaisiin kaivoksiin, joten tunnemme asiakkaamme ja heidän tarpeensa hyvin. Yhdessä asiakkaidemme kanssa teemme tarvittaessa muutoksia heille tarjottaviin tuotteisiin.

Lisää mitoituskapasiteettia betonikuituliiketoimintaan

– Betonikuituliiketoimintamme on vahvistunut viimeisen vuoden aikana. Olemme saaneet lisää myyntivoimaa ja mitoituskapasiteettia. Mitoituspalvelumme laskee asiakkaan betonilattiaan tarvitseman kuidun määrän.

Tuotteet tulevat luotetuilta valmistajilta

Suomen TPP on alansa perinpohjaisesti tunteva maahantuonti- ja tukkukauppayhtiö. Tuotteet ovat peräisin hyviksi havaituilta valmistajilta Euroopasta, Pohjois-Amerikasta ja Aasiasta. Tutut ja pitkäaikaiset tavarantoimittajat ovat Suomen TPP:lle arvokkaita sopimuskumppaneita.

– Olemme tekemisissä luotettujen valmistajien kanssa. Suhteemme heihin ovat kestävällä pohjalla. Pidämme vakiotuotteille isoa varastoa, jotta pystymme toimimaan nopeasti asiakastarpeiden mukaan. Asiakkaamme ei tarvitse yleensä odotella tuotteita kuukausitolkulla. Ilman suurta varastoa emme pystyisi toimimaan, koska monet tuotteet saapuvat pitkän matkan päästä, Rapeli kertoo.

Uusia tuotteita betonin vesitiiveyden parantamiseen

– Olemme toimintamme alusta alkaen uudistaneet tuotevalikoimaamme jatkuvasti. Viimeisimpänä tuotevalikoimaan on otettu betonin vesitiiviyttä parantavat tuotteet. Niitä käytetään pääsääntöisesti liike- ja infrarakentamisessa, mutta myös ruiskubetonissa. Tuoteryhmään kuuluvat betoniasemilla sekoitettava lisäaine sekä ruiskutettava pinnoite. Molemmilla menetelmillä saavutetaan suunnilleen samanlainen lopputulos, Rapeli esittelee.

Suomen TPP panostaa asiakastyytyväisyyteen

Suomen TPP keskittyy suomalaisten asiakkaiden palvelemiseen ja kehittää nykyistä toimintaansa sertifioidun ISO 9001:2015 -laatujärjestelmän mukaisesti.

– Emme ole hakemassa aggressiivista kasvua, vaan haluamme panostaa eniten nykyisiin asiakkaisiimme. Tärkeitä asioita meidän toiminnassamme ovat logistiikan kehittäminen, fokusointi työturvallisuusasioihin sekä asiakaspalvelun parantaminen. Tarjoamme asiakkaillemme henkilökohtaista palvelua. Olemme koko 30-vuotisen toimintahistoriamme ajan parantaneet toimintaamme ja aiomme tehdä niin myös seuraavat 30 vuotta.

www.suomentpp.fi