Kimet Oy on Suomen monipuolisin alumiinin ja ruostumattoman teräksen tukkuri

Facebook
30.10.2023 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Kimet Oy osti 17.3.2023 tehdyllä yrityskaupalla Mercasteel Oy:n koko osakekannan. Kauppa vahvisti Kimetin asemaa Suomen monipuolisimpana ruostumattomien terästen ja alumiinien jakelijana. Mercasteel sulautettiin osaksi Kimet Oy:tä 1.9.2023 ja sen työntekijät jatkavat Kimetin vanhoina työntekijöinä.

Yrityskaupan myötä Kimet Oy:n tuotevalikoima sekä myyntiryhmän asiantuntemus vahvistuivat merkittävästi. Myös yhtiön asiakkaat hyötyvät aiempaa laajemmasta tuotevalikoimasta sekä yhden toimittajan eduista, mm. pienempien pakkaus- ja logistiikkakustannusten kautta.

Mercasteel Oy oli 9,1 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä alumiinin ja ruostumattoman teräksen tukkuliike, joka varastoi ja myy raaka-aineita kotimaiselle teollisuudelle.

– Meitä kiinnosti yrityskaupassa erityisesti Mercasteelin tekemä alumiinin tukkukauppa, Kimet Oy:n toimitusjohtaja Mikko Stén toteaa.

Alumiinituotteiden osuus on entisestään kasvanut

Kimet on rakentanut uuden ison alumiinivaraston nykyisiin tiloihinsa. Tiloista poistettiin tiettyjä toimintoja ja nyt noin kolmasosa tilasta, eli noin 2500 neliötä, on varattu pelkästään alumiinituotteiden varastointiin.

– Olemme laajentaneet alumiinituotteiden osuutta tehdyn yrityskaupan jälkeen. Tätä kautta varastossamme olevin pitkien alumiinituotteiden valikoima on varmastikin Suomen laajin. Kauttamme saa myös alumiinilevyjä, joita tarjoamme asiakkaillemme lähinnä palvelutuotteina, Stén toteaa.

Kimet on keskittynyt alumiinituotteiden osalta erilaisiin alumiinitankoihin ja -putkiin sekä erimuotoisiin alumiiniprofiileihin. Uutena palveluna alumiinitangot myös sahataan määrämittaan. Alumiinituotteiden palvelut ovat vastaavanlaisia kuin mitä ruostumattomien terästuotteidenkin puolella, joihin kuuluvat mm. kuljetukset sekä asiakkaiden tilaustavaroiden varastointi.

Alumiinien oikeaoppinen käsittely ja säilytys vaatii osaamista

– Alumiinit täytyy varastoida aina lämpimässä ja kuivassa tilassa, koska kosteus pilaa alumiinin pinnan. Olemme tottuneet ruostumattomien terästuotteiden käsittelyyn, joten tämä tarjoaa meille vähän uutta opeteltavaa, Stén naurahtaa.

Stén kertoo, että alumiinin kanssa täytyy olla tarkempi, joten alumiinikuormat myös käsitellään sisätiloissa.

– Meillä on tätä varten rakennettu rekan läpiajettava varastotila. Alumiini on terästuotteita pehmeämpää materiaalia, joten tuotteet on myös pakattava paljon paremmin. Alumiinit lähtevät meiltä aina priimana asiakkaille.

Asiakkaat ovat löytäneet uuden tuoteryhmän

Kimetillä ollaan innostuneita uudesta tuoteryhmästä ja alumiinin myynti on lähtenyt hyvin liikkeelle.

– Asiakkaat ovat alkaneet hankkia alumiinia meiltä. Toki siellä on mukana paljon Mercasteelin vanhoja asiakkaita, mutta myös Kimetin asiakkaat ovat alkaneet ostaa alumiinejaan meiltä, Stén kiittelee.

Raaka-aineiden saatavuus on palautunut lähes normaalitasolle. Sténin mukaan raaka-ainetta on Euroopassa hyvin saatavilla, joten ruostumattoman ja alumiinin hintatasokin on viimeisen vuoden aikana laskenut merkittävästi.

– Tuotteiden kysyntä ollut yllättävänkin hyvää. Syyskuussa tehtiin 25 % edellisvuotta parempi myynti, volyymissa mitattuna. Kesä oli toki vähän viime vuotta hiljaisempi.

Mercasteeliltä Kimetille tullut Urpo Niiranen toimii Kimet Oy:n alumiinituoteryhmän päällikkönä. Hän kokee yrityssulauman onnistuneen hyvin ja myös asiakaskunta on ollut tyytyväinen entistä laajempaan tuotevalikoimaan.

– Meidät on otettu hyvin vastaan ja talossa todella kannustava ilmapiiri. Asiakkaatkin ovat selvästi tyytyväisiä uuteen entistä laajempaan tuotevalikoimaan ja myyntiä tehdään kiihtyvällä vauhdilla, Niiranen toteaa.

Asiakkaat hyötyvät aiempaa laajemmasta tuotevalikoimasta

– Tietyissä asiakasryhmissä ruotumaton teräs ja alumiini kulkevat materiaaleina käsikädessä – varsinkin hienomekaanisessa konepajateollisuudessa, missä käytetään paljon sekä alumiinia että rosteria. Asiakkaat ovat ottaneet muutoksen positiivisesti, koska nyt he saavat enemmän tarvitsemiaan tuotteita samasta osoitteesta, Niiranen toteaa.

Palvelua paikallisten myyntikonttoreiden kautta

Kotimainen Kimet Oy on erikoistunut alumiineihin sekä ruostumattomiin teräksiin, joiden osalta sillä on nyt Suomen monipuolisin varasto. Materiaalitoimitusten lisäksi asiakkaat saavat Kimetin kautta sahaus- ja kuljetuspalvelut. Yhtiö palvelee laaja-alaisesti koko suomalaista teollisuuskenttää.

Mikko Stén kertoo, että Suomen puolella paikallisuus on pyritty huomioimaan niin, että myyjiä on myös Joensuussa, mistä palvellaan pääasiassa Joensuun ja Pohjois-Suomen alueita.

– Tampereen myyntikonttorilla on kolme myyjää, jotka palvelevat Tampereen ja Jyväskylän seutua. Loput myyjistämme ovat Nurmijärvellä ja palvelevat pääasiassa Etelä-Suomen aluetta. Meillä on henkilökuntaa ympäri Suomen. Muuramen karkaisimolla työskentelee lisäksi yksi myyjä.

www.kimet.fi

Instagram | Facebook | LinkedIn

09 274 6230 | [email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä