Pyydä tarjous

Kova kovaa vasten jo 40 vuotta – Somotec Oy luottaa erikoisosaamiseen teollisuuden kunnossapidon kovassa maailmassa

Digipalvelut
28.11.2023 | Teollisuus

Kulumisen- ja korroosionestoon sekä korjaushitsaukseen erikoistuneen asiantuntijayrityksen liiketoiminta on kasvanut jo miljoonaluokkaan. Erikoistuminen oman alan asiantuntijaksi osoittautui yrityksen historian yhdeksi tärkeimmistä päätöksistä, sillä tänä päivänä erikoisosaaminen korostuu entisestään. 40-vuotinen ura on kovin todiste siitä, että asioita on tehty oikein.

Kuopiolaisen Somotec Oy:n toiminnan aloittamisesta tuli 1.9.2023 kuluneeksi 40 vuotta. Työkalujen ja hitsauslisäaineiden myynnillä käyntiin lähtenyt yritystoiminta tunnettiin aluksi nimellä Kuopion Työkonekeskus.

Toimitusjohtaja Olli Riihiluoman mukaan hallitun kasvun mahdollistaminen on vaatinut paitsi päättäväistä otetta ja suomalaista sisua, myös uskallusta keskittyä omaan erikoisosaamiseen ja sen myötä lisäarvon tuottamiseen asiakkaalle.

Kun teollisuus kaipasi ongelmanratkaisua ja kumppanuutta, Somotec vastasi

Neljän vuosikymmenen aikana maailma on muuttunut nopeaan tahtiin ja yllättäviin suuntiin. Asiantuntijuuteen perustuvasta erikoisosaamisesta ei Somotecilla ole tingitty tiukoissakaan tilanteissa.

– Kun esimerkiksi vuoden 2008 pankkikriisi löi päälle, markkinoiden epävarmuus yltyi ja toipumisvaihe pitkittyi. Monen toimijan ratkaisu oli laajentaa valikoimia, vaikka teollisuus kaipasi osaavaa kumppania kunnossapitoon ja ongelmanratkaisuun. Somotec uskoi silloinkin omaan tekemiseensä ja jatkoi erikoistumistaan, ja tulokset puhuvat puolestaan, kertoo Riihiluoma.

Tänä päivänä asiantuntijuuden rooli korostuu vieläkin enemmän. Ongelmanratkaisu on noussut tekemisen keskiöön – ei oikaista siitä, missä on myynnillisesti helpoin kohta, vaan maltetaan hakea ratkaisu, joka tuo asiakkaalle parhaan hyödyn elinkaariajattelun näkökulmasta.

Uusi sukupolvi avaa näkökulmia tulevaisuuteen

Olli Riihiluoma on työskennellyt Somotecissa toiminnan alkuvaiheista asti. Osakkaaksi hän tuli 1980-luvun lopulla ja vuonna 2006 osti itselleen yrityksen koko liiketoiminnan.

– Kuljettu matka on opettanut paljon hitsauksesta, ruostumattoman teräksen peittauksesta, panssariteräksestä, juottamisesta ja paljosta muusta, Riihiluoma sanoo.

– Samaan aikaan on opittu asioita omasta itsestä – niistä periaatteista, joihin on aina voitu turvautua, ja joiden varassa Somotecin kehitysaskeleita on uskallettu ottaa.

Somotecin suunta seuraavalle 40 vuodelle onkin selvä: jatketaan valitulla, menestyksen viitoittamalla tiellä kohti yhä selkeämpään erikoisosaamiseen perustuvaa palvelua. Tässä on uudella yrittäjäsukupolvella entistä näkyvämpi rooli.

Kalle Riihiluoma tuli Somoteciin vuonna 2014 ja Elli Riihiluoma vuonna 2020. Arki ja kova työ ovat opettaneet, mistä Somotecin liiketoiminnassa on kysymys, ja visio tulevaisuudesta on sen myötä kirkastunut.

Seuraava suuri kehitysaskel otetaan vuonna 2025, kun Somotec luopuu 30 vuotta vanhoista toimitiloistaan ja muuttaa uusiin. Samalla varastotoiminnot muuttuvat, ja muutenkin palvelua tehostetaan entisestään. Omien tuotteiden kunnossapitopalvelua on pohdittu ja kehitetty jo jonkin aikaa. Pian sekin näkee päivänvalon, ja Somotecin palveluliiketoiminta saa uuden ulottuvuuden yhä paremman asiakaskokemuksen ja elinkaariajattelun tueksi.

– Kulumisen- ja korroosioneston sekä korjaushitsauksen erikoisammattilaisina laitamme jatkossakin kovan kovaa vasten. Räätälöidyt asiantuntijapalvelut, laaja ammattilaistarvikkeiden tukkukauppa sekä suomalainen sisu kestävät myös seuraavat 40 vuotta. Ja se on lupaus, joka pitää, vakuuttaa Olli Riihiluoma.

www.somotec.fi | LinkedIn | Facebook

Lisätietoja antaa:
Olli Riihiluoma
Toimitusjohtaja, yrittäjä ja kunnossapidon asiantuntija
[email protected]
+358 (0)20 796 9244

Koska maailma on kova ja kuluttava, on jonkun oltava kovempi. Somotec on luotu teollisuuden haastavimpiin tehtäviin ja vaativimpiin olosuhteisiin, joissa tarvitaan erikoisosaamista ja -tuotteita kulumisen ja korroosion estoon sekä korjaushitsaukseen.