Kyrötekniikka Oy on lämpimästi kotimainen

Kattilan asennus käynnissä broileritilalla Pöytyällä.
Kattilan asennus käynnissä broileritilalla Pöytyällä.
11.11.2021 | Teollisuus

Kyrötekniikka Oy on suunnitellut ja valmistanut kiinteän polttoaineen lämpökeskusjärjestelmiä jo vuodesta 1998 alkaen. Vuosikymmenien aikana kertynyt kokemus ja ammattitaito on antanut valmiudet kehittää integroitua kattilarakennetta, jonka kaikki osatekijät ovat oikein mitoitettuja sekä suunniteltuja. Korkealaatuisten tuotteiden takana on myös jatkuva tuotekehitys ja tutkimustyö. Yritys palvelee laaja-alaisesti teollisuuden toimijoita sekä maatiloja ja puutarhoja.

- Kyrötekniikan tuotteiden laadun, palveluiden ylläpitäminen ja kokonaisvaltainen kehittäminen tulevat olemaan tulevaisuudessakin toiminnan painopisteitä. Räätälöimme jokaiselle tilaajalle käyttökohteen mukaan mitoitetun lämmitysjärjestelmän, rakennamme ja toimitamme laitteet asennusvalmiina. Tarvittaessa suoritamme asennuksen käyttökuntoon, kertoo toimitusjohtaja Juha Eskola.

Kyrö Lämpökeskus, biolämpöjärjestelmien edelläkävijä

- Kyrön integroidut kattilarakenteet sisältävät arinan, tulipesän ja konvektion samassa paketissa, sekä vakiovarusteena mekaaninen automaattinuohous. Järjestelmät ovat monessakin suhteessa alan edelläkävijöitä: muun muassa huomattava ero savukaasun talteenotossa, massiivinen keramiikka ja holvit, matala rakenne sekä helppokäyttöiset luukut hoitotoimenpiteille.

- Lämpökeskuksen ydin on syöttö- ja polttojärjestelmä, jossa polttoaineena käytetään kotimaisia, uusiutuvia luonnonvaroja. Toimimme biolämpöjärjestelmän tuottamisessa edelläkävijänä. Tämän lisäksi tuotteemme täyttävät lainsäädännön ja viranomaisvaatimukset. Tutkimus- ja kehitystoiminta varmistaa tuotteiden turvallisuuden jo kehitysvaiheessa ja jatkuva laaduntarkkailu tuotteiden laadun valmistuksessa. 

- Vastuullisuus on osa jokapäiväistä toimintaamme. Kulmakiviämme ovat kestävä kehitys, ympäristövaikutusten vähentäminen sekä vuorovaikutus ja tiivis yhteistyö kaikkien asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Toimimme ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti vastuullisesti, korostaa Eskola.

Uutta kokoluokkaa asiakkaiden toiveiden mukaisesti

Kyrötekniikka Oy:ssä tehtiin aiemmin kattiloita, joiden teholuokka oli korkeintaan 1 MW ja ne valmistettiin pitkälti samoilla komponenteilla. Nykyisin on kattiloita jopa 6 MW asti, jonka vuoksi komponentteja on suunniteltu paljon uusiksi.

- Kattiloidemme runko on suunniteltu siten, että se on mahdollisimman helppo valmistaa komponenteista, jolloin asiakkaalle voidaan rakentaa kattilakoko, joka parhaiten sopii tarkoitukseen. Kattila voidaan valmistaa moduuleista, jotka rungoltaan ovat hieman eri kokoisia. Moni komponentti on kuitenkin samanlainen, kuten moottorit. 

Kattiloissa painotetaan myös helposti huollettavuuteen ja puhtaana pitoon.

- Palokaasut ohjataan arinan jälkeen ensin ylös ja sitten alas ja tämän jälkeen konvektio-osassa ylös ja alas ja siksi palokaasuista saadaan epäpuhtauksia irti mahdollisimman nopeasti ja kattila pysyy puhtaana. Turbulenssi parantaa lämmöntalteenottoa kattilassa. Kattilassa on erillisenä osana pystymalliset tuubityyppiset kanavat, konvektiopinnat, joissa lämpö otetaan talteen.

Niiden huollon helppouteen on uudessa mallistossa panostettu. Mekaanisesti puhdistettavat konvektiopinnat on havaittu toimivammiksi, vaikka paineilmakin on ollut vaihtoehtona. Oleellista on kaikesta huolimatta se, että saimme uuden malliston, joka on kilpailukykyinen myös hinnaltaan, kertoo Eskola.

Vientikauppa etenee

Kyrötekniikka Oy on ottanut muutaman ison harppauksen laajentaessaan kattiloiden kokoluokkia ja avatessaan vientitoimet Venäjälle.

- Tuotteita on kehitettävä eteenpäin. Haluamme olla myös kotimaisen työn puolestapuhuja ja siksi esimerkiksi laajensimme valikoimaa isompaan, jotta tuontia voidaan vähentää. Kattilat ja niiden tekniset ratkaisut ovat pitkän mietinnän tulos. Asiakkaalle halutaan toimittaa tuote, joka toimii ja joka vastaa odotuksia.

- Lämpölaitosmarkkinoilla on vuosien varrella ollut monenlaista muutosta. Nousu- ja laskukaudet ovat seuranneet toisiaan. Haastavaa se on ainakin valmistajille, joiden pitäisi ylläpitää tuotantokapasiteettia. Ulkomaankauppa ei kulje samalla syklillä kuin kauppa kotimaassa ja vientikauppa on yksi keino tasapainottaa kausivaihteluita. Esimerkiksi, ensimmäinen Venäjälle myyty lämpölaitos toimitettiin maatilalle, jossa lämpöä tarvitaan henkilökunnan asuntoihin ja tuotantotiloihin. Kyseinen kauppa sisälsi laitteistotoimitukset asiakkaan toivomalla purkulaitteella ja asennukset asiakkaan tiloihin. Hyvän kokemuksen kautta pyrimme jatkamaan vientitoimintaa entistä enemmän. Toimitus voi olla kokonaistoimitus ja avaimet käteen meidän järjestelmillä tai osatoimituksia asiakkaan toivomilla komponenteilla, toteaa lopuksi Eskola.

www.kyrotekniikka.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä