Laadukkaita lämpövastuksia ja uunikokonaisuuksia teollisuuden tarpeisiin

Tislauslaite
Tislauslaite
14.02.2022 | Teollisuus

Oy Meyer vastus Ab toteuttaa räätälöiden teollisuuden tarpeet täyttävät tuotteet lämpövastuksista uunikokonaisuuksiin sekä ohjauksiin saakka. Tarjolla on nyt myös kattava valikoima Heat Trace -lämmityskaapeleita. Vuodesta 1938 toiminut yritys palvelee asiakkaitaan täsmällisesti ja tehokkaasti.

Pitkään alalla toiminutta Meyer vastusta, kuten monia muitakin alan toimijoita, on piinannut komponenttien saatavuusongelmat, joiden vuoksi toimitusajat ovat jopa kaksinkertaistuneet pandemiaa edeltävään aikaan verrattuna.

– Olemme mainostaneet itseämme lyhyillä toimitusajoilla sekä nopealla reagointikyvyllä, kuitenkaan tämä lupaus ei toteudu tällä hetkellä komponenttipulan takia. Kun toimitukset saatiin hoidettua ennen pandemiaa 2–3 viikossa, nyt siinä voi mennä jopa 4–6 viikkoa, mikä on todella ikävää. Toki tämä ongelma vaivaa muitakin toimijoita, eikä pelkästään meitä. Voi olla että tilanne ei helpotu ennen syksyä. Emme ole koskaan yli 80-vuotisen historiamme aikana joutuneet vastaavanlaiseen tilanteeseen, toimitusjohtaja Roger Bergström harmittelee.

Bergströmin mukaan asiakkaat ovat ottaneet tiedon hyvin vastaan, koska asiakkaat tietävät tilanteen ja ymmärtävät mistä pidentyneet toimitusajat johtuvat.

Putkivastuksista teollisuusuuneihin

– Putkivastusten osuus meidän liikevaihdosta on 25 %, joka on samalla meidän suurin liiketoiminta-alueemme. Meillä ei ole lainkaan vakiotuotteita, vaan suunnittelemme kaikki tuotteet yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Bergström kertoo, että erityisesti teollisuusuunien osuus tuotannossa on kasvanut ja niitä on nyt hyvin työn alla.

– Uunin valmistaminen on hiukan vastusten valmistusta työläämpi ja isompi kuvio, joten olemme siitä hyvillämme. Teemme mielellämme sellaisia tuotteita, joissa on vähän enemmän kuin perusvastus.

Bergström mainitsee, että Meyer vastus haluaa tehdä mahdollisimman isoja kokonaisuuksia, joihin kuuluvat myös erilaiset ohjausjärjestelmät.

– Etupäässä teemme kaiken itse, mutta toki kiireaikoina annamme tiettyjä metallituotteita myös alihankintaan.

Kuivausuuni

Räätälöityjä erikoistuotteita piensarjoina

– Teemme räätälöityä tuotteistoa ja pieniä sarjoja, lähtien yhdestä kappaleesta. Valmistamme erikoisempia tuotteita, joita markkinoilta ei ihan helposti ole löydettävissä. Juuri tämä erikoistuotteiden valmistusosaaminen on meidän selkeä vahvuutemme, Bergström painottaa.

Oy Meyer vastus Ab toimittaa aika paljon tuotteita mm. Valmetille, Metsolle sekä ABB:lle.

– Asiakaskuntamme on hyvin laaja. Teemme tuotteita yksittäisestä vastuksesta aina isompiin uuneihin saakka ja kaikkea siltä väliltä. Meidän pääasiallisen asiakaskunnan muodostavat paperi-, muovi- ja kemianteollisuuden toimijat. Kaikilla teollisuuden aloilla on omat erityiset tuotteensa, joten tuotesortimenttimme on tätä kautta valmistuksen osalta varsin laaja.

Oy Meyer vastus Ab auttaa asiakkaitaan löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun, joten valmistettava kokonaisuus katsotaan aina ensin yhdessä läpi, jonka jälkeen siitä tehdään tarvittavat piirustukset.

Bergström mainitsee, että yhtiö valmistaa myös neste- ja läpivirtauslämmittimiä, joita käytetään lisälämmittiminä mm. maalämpö- ja ilmavesilämpöpumppujärjestelmissä.

Heat Trace -lämmityskaapelit

– Olemme ottaneet mukaan tuotteistoomme myös lämmityskaapelit, joista tehdään valmiita määrättyjä pituuksia – lämmityskaapeleita on tarjolla erilaisiin käyttötarkoituksiin, etupäässä teollisuuteen. Näiden osalta valikoimamme on todella laaja, koska lämmityskaapelit tulevat konsernin sisältä. NIBE konserni on ostanut englantilaisen Heat Trace -kaapelinvalmistajan, joten sitä kautta saamme Heat Tracen lämmityskaapelit myös meille. Kyseessä on tunnettu ja markkinoilla korkealle arvostettu kaapelibrändi.

Laatua yli 80 vuoden kokemuksella

Vuonna 1938 perustettu Oy Meyer vastus Ab työllistää 25 henkilöä ja liikevaihtoa kertyy vuosittain runsas neljä miljoonaa euroa.

– Etupäässä teemme kauppaa kotimaahan, mutta jonkin verran myös Baltian maihin. Tällä hetkellä noin 5 % tuotannostamme menee vientiin, Bergström toteaa.

www.meyervastus.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä