Pyydä tarjous

Laadukkaita teollisuuden asennus- ja kunnossapitopalveluita koko Euroopan alueella

Pajalla pystymme valmistamaan erilaiset osat teollisuuden tarpeisiin. 
Pajalla pystymme valmistamaan erilaiset osat teollisuuden tarpeisiin. 
16.05.2022 | Teollisuus

Keski-Suomen Koneasennus Oy on nykyaikainen teollisuuden asennustehtäviin ja koneiden kunnossapitotehtäviin keskittynyt yritys, joka lupaa tehdä vaativatkin asennukset vankalla ammattitaidolla sekä laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä. Yhtiön toimipaikka sijaitsee Keski-Suomessa, jonka ansiosta asennus- ja huoltokohteet ympäri Suomen on mahdollista toteuttaa kustannustehokkaasti ja tarpeen vaatiessa lyhyelläkin varoitusajalla. Yrityksellä on myös vankkaa kokemusta ja osaamista kansainvälisistä työkohteista.

Keski-Suomen Koneasennus Oy on perustettu vuonna 2011, jolloin Jouni Temonen työskenteli vielä Metson palveluksessa.

– Kun toiminta Metsolla alkoi hiljentymään ja henkilöstöä pakkolomautettiin, alkoi visio oman yritystoiminnan toteuttamisesta ottaa tuulta alleen. Taustalla oli kuitenkin vuosien vankka tietotaito alasta. Nyt 10 vuotta myöhemmin yritystoiminta pyörii hienosti omillaan ja meillä useita isojakin asiakkuuksia, kiittelee Temonen.

Keski-Suomen Koneasennus Oy:n liikevaihto on pyörinyt 700 000 euron kieppeillä, mutta tällä tilikaudella päästään Temosen mukaan jo miljoonaan euroon.

– Henkilökuntaamme kuuluu 12 työntekijää, joilla kaikilla on vahvaa osaamista hitsauksiin ja asennuksiin liittyen. Kauttamme onnistuvat kaikenlaiset teolliset kunnossapito- ja huoltotyöt.

Kuljetin- ja seulomoremontti Järvenpään voimalaitoksella.

Vahvuutena kuljetinasennukset ja materiaalinkäsittelylaitteet

Yhtiön päätoimialaa ovat tällä hetkellä olleet teollisuuden tuotantolaitosten kuljetinasennukset ja -ratkaisut sekä erilaiset materiaalinkäsittelylaitteet. Hitsauspuolella Keski-Suomen Koneasennus toteuttaa myös ruuvien kovahitsaukset.

– Olemme urakoimassa kohteissa pääasiassa isompien kuljetinvalmistajien kautta, mutta tämän lisäksi pystymme valmistamaan omissa toimitiloissamme osia erilaisiin laitteisiin. Valmistamme pienemmille toimijoille myös kuljettimia avaimet käteen -toimituksin. Meillä on hallilla aika hyvä kone- ja laitekanta, useampia huoltoautoja, yksi rekka-auton alustalle rakennettu isompi huoltoauto ja uutena hankintana urakointiin mukaan on hankittu iso Hiab auto, jota myydään kuskin kanssa teollisuuden tarpeisiin, toteaa Temonen.

Monipuolista kunnossapitoa myös sahoille ja vaneritehtaille

– Kaikki sahat ja vaneritehtaat kuuluvat meidän toimialaan, joten pystymme hoitamaan sielläkin puolella huolto-, asennus- ja kunnossapitotarpeet hyvin kattavasti. Meillä on kokemusta myös paperitehtaiden kunnossapitotöistä, jotka ovat nyt tosin jääneet hieman vähemmälle. Kauttamme onnistuvat kaikenlaiset kone- ja laiteasennukset joko tunti- tai urakkatyönä. Teemme kohteita myös avaimet käteen -periaatteella.

Kuljettimien ja taskuruuvien uusintaa Mänttä-Vilppulan sahalla omaa Hiab-autoa hyödyntäen.

Rautarakennetyöt sekä maalaukset

– Omissa tuotantotiloissamme teemme normaalikokoisia rautarakennetöitä sekä niiden maalauksia. Meillä on jo tontti isommille tuotantotiloille, mutta laajennuksen aikataulusta ei ole vielä tehty päätöksiä, Temonen mainitsee.

Merkittävät referenssit puhuvat puolestaan

Tällä hetkellä Keski-Suomen Koneasennus Oy:n suurimpia asiakkuuksia ovat Andritz, BMH Technology, Raumaster, Versowood sekä useat metsäyhtiöt, joille yritys on tehnyt töitä koko ajan.

– Toki otamme mielellämme lisääkin isoja toimijoita, jolla saisimme vähän kasvua ja tasaisuutta vuotuiselle kysynnälle. Tällä hetkellä kesät painetaan lähes taukoamatta, mutta talvella työt hiukan hiipuvat, jolloin meillä on haastetta työllistää koko henkilökuntaa. Kevät, kesä ja syksy menevät hienosti seisokkien parissa, mutta talven neljän kuukauden ajanjaksolle tarvittaisiin vielä täytettä, Temonen kertoo.

Keski-Suomen Koneasennus Oy:n reservissä on myös kokeneita keikkamiehiä, mikäli lisävahvuudelle on jossakin isommassa kohteessa tarvetta.

– Osaavien keikkamiesten lisäksi käytän tarvittaessa tuttuja alihankkijoita, joten voimme tulla kohteeseen jopa 20 työmiehen voimin.

Kuorimon remontti Ranskassa.

Koneasennuksia ja asennusvalvontaa ympäri maailman

– Tarjoamme palveluitamme myös ulkomailla. Olimme hetki sitten Ranskassa kuuden miehen voimin hommissa kaksi viikkoa. Itse olen tehnyt paljon tarkastelu- ja valvontatöitä ympäri maailman, joiden lisäksi teemme tarvittaessa myös asennukset, mainitsee lopuksi Temonen.

www.koneasennus.fi
+358 40 7769244
[email protected]

Muita uutisia