Pyydä tarjous

Laskurahoitus tuo joustoa ja varmuutta kassavirtaan

Norra Finansissa ymmärretään yrittäjyyttä. Palvelu on joustavaa ja ihmisläheistä. Kuvassa Johanna Salmi ja Rasmus Wahlberg.
Norra Finansissa ymmärretään yrittäjyyttä. Palvelu on joustavaa ja ihmisläheistä. Kuvassa Johanna Salmi ja Rasmus Wahlberg.
15.11.2022 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Factoring eli laskurahoituspalvelut ovat monelle vielä tuntematonta maaperää, mutta esimerkiksi rakennusalalla niiden hyödyntäminen on suosittua. Jos laskujen maksuajat ovat pitkät, tuo laskurahoitus taloudellista liikkumavaraa ja parantaa kilpailukykyä.

Rakennusala, konepajat tai yleisesti pitkät projektit ovat esimerkkejä tyypillisistä laskurahoitusasiakkaista. Työ aloitetaan ennen kuin rahaa alkaa valumaan tilille, materiaalit ostetaan ennen hankkeiden alkua ja pitkät, jopa 120 päivään venyvät maksuajat hidastavat kassavirtaa. Myös odottamattomat haasteet voidaan hallita joustavalla ratkaisulla.

“Polttoaineiden hintojen nousu ajoi kuljetusalan kriisiin, sillä hintojen nousua ei oltu ennakoitu sopimuksissa”, pohjoismaalaisen rahoitusyhtiö Norra Finansin maajohtaja Rasmus Wahlberg selittää.

Tornionlaaksosta lähtöisin oleva Norra Finans on omimmillaan tällaisten haasteiden edessä, yrityksen ydintoimintaa ovat laskurahoituspalvelut. Sen yrittäjätaustaista toimintaa ajaa halu auttaa ja ratkoa ongelmia. Wahlberg mainitsee, että on helpompaa keskittyä yrityksen pyörittämiseen, kun ei tarvitse kytätä, tulevatko maksut ajallaan.

“Käytännössä yritys saa rahaa laskujansa vastaan. Työkaluja on kahdenlaisia, laskujen rahoituksessa laskuttava yritys kantaa itse laskutappioriskin ja laskujen ostossa myös riski siirtyy meille. Laskujen myyminen on hyvä vaihtoehto esimerkiksi ulkomaankauppaa tekeville yrityksille.”

Asiakas saa maksun tililleen heti ja Norra Finans hoitaa tarvittaessa muistutuksen ja perinnän. Factoring on oiva työkalu myös rahatilanteen ollessa hyvällä tolalla. Järjestely vaalii liiketoimintasuhteita, säästää aikaa ja tasainen kassavirta mahdollistaa keskittymisen oman liiketoiminnan kehittämiseen.

Norra Finans on verrattain pieni toimija, se antaakin yritykselle mahdollisuuden olla joustava sekä nopealiikkeinen. Jokaisella asiakkaalla on oma asiakasvastaava eli yhteyden saa tarvittaessa nopeastikin.

“Rahoitamme laskut aina 100 prosenttisesti ja asiakas voi päättää tapauskohtaisesti, mitkä laskuistaan haluaa siirtää meille – kaikkia ei tarvitse ulkoistaa”, markkinointipäällikkö Johanna Salmi täsmentää.

Asiakaskunta on liikevaihdoltaan normaalisti noin 50 000 eurosta sataan miljoonaan, varsinaista minimirajaa Norra Finans ei ole asiakkailleen asettanut. Joustavuus näkyy myös aloitus- ja kuukausimaksuttomuutena.

Wahlberg iloitsee: “On upeaa olla mukana menestyksekkäissä kasvutarinoissa. Eräs asiakkaamme aloitti 100 000 limiitistä ja nyt se on noussut jo yli kymmeneen miljoonaan.”

norrafinans.com

Facebook

LinkedIn

Instagram


Norra Finansin pääkonttori on Haaparannassa. Muut toimistot sijaitsevat Helsingissä, Vaasassa, ja Luulajassa. Yritys palvelee läpi koko Suomen aina pohjoista ja itää myöten. Vankan rahoitusalan kokemuksen omaava henkilöstö palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yritys kasvaa vauhdilla ja ammattilaisten rekrytointi on käynnissä jatkuvasti. Avoimen hakemuksen voi jättää osoitteessa norrafinans.com/ura.