Mansner Oy Hienomekaniikalle valmistumassa lisää tuotantotilaa

Facebook
01.03.2024 | Teollisuus

Mansner Oy Hienomekaniikka on osaava, monipuolinen ja joustava hienomekaniikan sopimusvalmistaja. Yrityksen ydinliiketoimintaa on lastuava työstö.

Vielä toistaiseksi (maaliskuu 2024) Mansner Oy Hienomekaniikalla on toimitilaa yhteensä 4 500 m², josta tuotantotilaa 4 000 m². Toukokuussa yritys saa käyttöönsä lähes 1 500 m² lisää tuotantotilaa, mikä mahdollistaa tuotantokapasiteetin lisäämisen ja tuotteiden tehokkaan valmistamisen nykyisille ja uusille asiakkaille.

– Tällä hetkellä kaikissa koneryhmissä on vapaata kapasiteettia, joten pystymme palvelemaan myös uusia asiakkaita. Voimme toimittaa valmiita laitteita kokoonpantuina tai osakokoonpanoina, kertoo toimitusjohtaja Sami Mansner.

– Uusien tilojen valmistuttua pystymme ottamaan laajojakin kokoonpanoja. Tarvittaessa voimme tehdä koneinvestointeja, sillä lattiapinta-alaa kasvua varten tulee runsaasti.

– Yhteyttä saa ottaa matalalla kynnyksellä. Meillä on kaksi myyntipäällikköä, ja minäkin toimin asiakasrajapinnassa. Sopiva palvelukokonaisuus saadaan varmasti muotoiltua. Tervetuloa yhteistyöhön!

Mansner Oy Hienomekaniikka rakentaa uutta tuotantotilaa.

Jokaiselle tuotteelle on sopiva työstökone

Mansner Oy Hienomekaniikan kilpailukyky kohdistuu sellaisiin lastuavan työstön tuotteisiin, joissa työstötarkkuudet liikkuvat vähintään millimetrin sadasosissa. Vuodessa yhtiö valmistaa n. 3 000 erilaista nimikettä.

Mansner Oy Hienomekaniikan konekanta on monipuolinen. Optimaalinen kone ja koneenkäyttötaito löytyvät erilaisten tuotteiden kokoskaalaan 4 mm:stä alkaen. Lastuavan työstön koneita on yli 40.

– Jyrsintään meillä on 3-, 4- ja 5-akselisia koneita. Jyrsinnän automaatioon on FMS-linja. Isossa 5-akselisessa jyrsinkoneessa on 27 paletin automaatio ja pienemmissä 120 kiinnittimen automaatiot, Sami Mansner luettelee.

– Sorvauksessa palvelumme jakautuvat tankoautomaatti- ja istukkasorvaukseen. Tankoautomaattisorveilla raaka-ainehalkaisija voi olla 4 mm:stä 65 mm:iin. Raaka-ainetangon pituus on kolme metriä. Sorveissa on kaksi karaa ja 2–4 revolveria. Osa sorveista soveltuu piensarjatuotantoon, osa suuriin sarjoihin.

– Istukkasorvauksessa raaka-aineen halkaisija on 66–500 mm, vaikkakin valtaosa tekemistämme tuotteista on halkaisijaltaan enintään n. 300-millisiä.

– Pääsääntöisesti meillä nostetaan raaka-aineet koneelle käsin. Työntekijöitä meillä on noin sata.

Laaja-alainen ja pitkä kokemus eri materiaaleista

Mansner Oy Hienomekaniikka on täyden palvelun sopimusvalmistaja, jolla ei ole omia tuotteita. Asiakaskuntamme käyttää tuotteissaan enimmäkseen ruostumattomia teräksiä, alumiineja ja erilaisia muovilaatuja.

– Meille on kertynyt vankka kokemus ruostumattomista teräksistä. Ns. mustaa rautaa ja hiiliterästä meillä koneistetaan erittäin vähän. Jonkin verran asiakkaat käyttävät nuorrutusterästä Sami Mansner kertoo.

– Kilomääräisesti eniten käytämme ns. haponkestävää ruostumatonta terästä EN 1.4404, eli amerikkalaisella standardilla ilmaistuna AISI 316. Käytämme myös AISI 304:ää ja AISI-303:a eli automaattirosteria.

– Lisäksi tuttuja raaka-aineita ovat mm. Nitronic 50 ja 60, 17-4 PH, Hastelloy C22 ja C276 sekä monet muut ruostumattomat teräkset. Meillä on kokemusta myös Inconel-seoksista.

– Erilaisia alumiinilaatuja on koneilla päivittäin, yleisimpinä 5000-, 6000- ja 7000-sarjat.

– Ruostumattoman teräksen ja alumiinin jälkeen kolmanneksi yleisimmän raaka-aineryhmän muodostavat erilaiset muovit, kuten POM, PMMA, PEEK ja PA. Teknisiä muoveja on kymmeniä.

– Koneistamme myös messinkiä, punametallia tai muita ns. värimetalleja. Oikeastaan koneistamme kaikkea muuta, paitsi suomugrafiitti- tai pallografiittivalurautaa. Niitä ei asiakaskunnassamme tarvita. Valumetalleista koneistamme kyllä alumiinin hiekka- ja kokillivaluja sekä painevaluja. Koneistamme myös tarkkuusteräsvaluja.

Merelle. ilmaan, maalle ja maan alle

Mansner Oy Hienomekaniikan asiakkaat toimivat hyvinkin erilaisilla aloilla. Yhteistä heille on korkea vaatimustaso.

– Suurimmat tuoteryhmät, joihin meillä valmistettuja osia käytetään, ovat terveysteknologian laitteet sekä erilaiset mittaus- ja säätölaitteet. Niitä käytetään teollisissa prosesseissa tai tieteellisessä tutkimuksessa vaikkapa meteorologiassa.

– Lisäksi työmme tuloksia on mm. rautateillä junien ovissa sekä vesiliikenteen väylien merkkivaloissa.

– Löytyypä meillä valmistettuja tuotteita myös Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksesta CERNistä.

Kokoonpano samaan pakettiin

Sami Mansner korostaa, että lastuavan työstön ohella Mansner Oy Hienomekaniikan tarjoamaan palvelukokonaisuuteen voi liittyä myös mekaaninen kokoonpano.

– Kokoonpanoa meillä tekee yli 10 henkilöä. Kokoonpanoa varten hankimme ohutlevymekaniikkaa, moottoreita, piirikortteja, johdinsarjoja, laakereita ja niin poispäin.

– Hitsauskokoonpanoa teemme itse koneistamillemme tuotteille. Hitsauksessa työskentelee kaksi henkilöä.

– Pintakäsittelyyn meillä on valikoidut yhteistyökumppanit, joita käytämme sen mukaan, mitä pintakäsittelymenetelmää kulloinkin tarvitaan. Tällainen ”kaikki yhdeltä luukulta” -periaate on asiakkaan kannalta vaivaton, Mansner mainitsee.

Ammattitaidolla kustannussäästöjä

Mansner Oy Hienomekaniikka on mielellään mukana asiakkaan tarvitseman tuotantoprosessin suunnittelussa.

– Mitä aikaisemmassa vaiheessa voimme olla mukana, sitä paremmin voimme vaikuttaa kustannustehokkuuteen ja kertoa, mitä lastuavan työstön menetelmillä on mahdollista tehdä.

Kustannustehokkuuteen vaikuttavat menetelmän lisäksi raaka-aine ja sen koko. Kustannustehokkuus voi riippua pienistä tekijöistä.

– Tietyissä tilanteissa voimme ehdottaa tuotetta tehtäväksi hieman pienempikokoisesta raaka-ainekappaleesta. Tällöin voidaan saavuttaa merkittävää säästöä, jos valmistus voidaan tehdä tankoautomaattisorvilla istukkasorvin sijaan, kuvailee Sami Mansner.

50-vuotias edelläkävijä

Mansner Oy Hienomekaniikalla on 50-vuotinen kokemus lastuavasta työstöstä ja erilaisista materiaaleista. Sami Mansnerin mukaan laadunvalvonta on hiottu huipputasolle.

– Kaikki valmistamamme tuotteet pystytään tarvittaessa todentamaan myös mittahuoneen koordinaattimittakoneilla. Voimme tarkastaa kaikki asiakkaan spekseissä vaaditut ominaisuudet, olivatpa ne pinnan karheuksia tai geometrisia toleransseja.

– 50 vuotta täytimme viime vuonna. Juhlavuosi sujui työn merkeissä.

– Olemme LinkedInissä, Instagramissa ja Facebookissa. Kannattaa napata meidät seurantaan!

Toimitusjohtaja Sami Mansner, 020 7862 367, [email protected]

Myynti: Asko Hottinen (020 7862 386, [email protected]) ja Hannu Rissanen (020 7862 368, [email protected])

www.mansner.fi


Mansner Oy Hienomekaniikka pähkinänkuoressa:

  • Hienomekaniikan valmistusta ja kokoonpanoa
  • Päämenetelmänä lastuava työstö
  • Henkilöstöä n. 100
  • CNC-koneita 40
  • Mittahuone koordinaattimittakoneineen
  • 50-vuotinen kokemus

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä