Pyydä tarjous

Online-puhtaanapidolla saavutetaan merkittävää tuotannon lisäystä ja pienennetään hiilijalanjälkeä

Pesuputki kiekkosuotimessa
Pesuputki kiekkosuotimessa
20.09.2022 | Teollisuus

PP-Pesuprosessi Oy:n online-puhtaanapidon ansiosta teollisuuslaitosten prosessien käyntiaikoja saadaan lisättyä, joka mahdollistaa merkittävää tuotannon kasvua. Pesulaitteistoja voidaan käyttää joissakin kohteissa myös seisokkien aikaisissa prosessilaitteistojen puhdistuksissa. Online-laitteisto ei vaadi säännöllistä ylläpitoa, joten se on erittäin huoleton ratkaisu.

– Olemme kehittäneet käynninaikaisia pesujärjestelmiä jo kohta kolmen vuosikymmenen ajan. Kyseessä on automaation ohjauksella toimivat laitteet, jotka on asennettu joko säiliöihin, torneihin, kanaviin, suotimiin tai muuhun käytössä likaantuvaan kohteeseen. Laitteisto suunnitellaan ja toteutetaan aina pesukohteeseen räätälöityinä. Oleellisimmat edut asiakkaan kannalta ovat valmistusprosessin käyntiasteen ja hyötysuhteen paraneminen muun muassa katkojen vähenemisen johdosta, kertoo PP-Pesuprosessi Oy:n toimitusjohtaja Aarne Hurskainen.

Ekologinen hygieenisyyttä ja tuottavuutta parantava vaihtoehto

PP-Pesuprosessi Oy:n kehittelemien pesulaitteistojen ansiosta päästään lyhempiin seisokkeihin ja niitä tarvitaan harvemmin, samalla saadaan myös tuotannossa tehtyä enemmän myytäviä tonneja.

- Laitteiston perusajatus on pestä prosessilaitteisto prosessissa, prosessin hyväksymillä vesillä. Automaatio hoitaa pesutiheyden ja käyttäjälle jää vain seuraajan rooli.

Kun pinnat pysyvät puhtaina ei niistä tule lopputuotteeseen jäämiä, jotka voisivat pilata isonkin erän.

- Puhtaanapidolla vaikutetaan suoraan lopputuotteen laatuun, jonka paraneminen voi olla hygieenisyys, värivikojen ja reikien väheneminen. Käynninaikainen puhtaanapito vähentää myös oleellisesti ympäristön rasitusta, sillä hylyn ja pilaantuvan massan määrä pienenee ja prosessi voidaan pitää suljetumpana. Myös kemikaalien käyttöä voidaan vähentää ja esimerkiksi anturien puhtaanapidolla saadaan luotettavampaa säätöinformaatiota, jatkaa Hurskainen.

Viiraosan levystön online-pesu

Työturvallinen ja kustannustehokas ratkaisu

Normaalisti säiliöiden pesemiseen tarvitaan vähintään kaksi henkilöä, jolloin toinen toimii ns. luukkuvahtina. Lisäksi voi tarvita telinetöitä. PP-pesuprosessin automaation ohjauksella toimivat laitteet muuttavat tämän käytännön.

- Online-pesulaitteisto on paitsi kustannustehokkaampi ratkaisu, se parantaa myös merkittävästi tuotantolaitosten kunnossapidon työturvallisuutta. Se soveltuu erinomaisesti muun muassa paperi- ja kartonkikoneille sekä sellutehtaisiin. Puhdistuslaitekokeiluja on tehty myös lämmönvaihdinpuolellakin, painottaa Hurskainen.

Helppo käyttöönotto

- Toimituksemme käsittää erilaisia vaihteita, pesuputkia ja asennustarvikkeet. Automaatiota ja sähköistystä varten toimitetaan kuvaukset, jotka takaa hyvän lopputuloksen. Valvomme aina laitteiston asennuksen itse, asennuksista huolehtivat useimmin paikalliset asentajat. Kun laitteisto on suunniteltu ja asennettu, se on automaation ohjattavissa. Käyttöhenkilökunta huolehtii ainoastaan pesureiden käynnistämisestä. Joissakin paikoissa online-pesulaitteistolla voidaan hoitaa myös seisokkipesut. Pääsääntöisesti laitteistolla pestään kuitenkin niitä alueita, jotka ovat prosessin neste- ja massapinnan yläpuolella. On myös kohteita, joissa laitteistollamme pestään tyhjää laitetta, sanoo Hurskainen.

Uudessa laitteessa suunnittelu voi tehdä puhtaanapidon helpoksi tai vaikeaksi. Online-puhtaanapidon laitteiden asennuksen huomioiminen pienentää oleellisesti kokonaiskustannuksia, kun rakenne ja valmiudet tehdään valmiiksi jo piirustuksissa ja valmistetaan sopivaksi puhtaanapidolle. Suunnitteluun liittyy oleellisena osana myös järjestelmän valmiuksien ja kapasiteettien mitoittaminen tarpeen mukaisiksi. Suuri säästö tulee myös siitä että putkisto-, automaatio- ja sähkötyöt saadaan valmiiksi jo projektin aikana.

Lisätietoa: ppwp.fi
+358 40 5936 750