Polar Metalli Oy – levytuotteiden ja teräsrakenteiden valmistusta lähes 40 vuoden kokemuksella

Putkilaser. Kuvalähde TRUMPF Group
Putkilaser. Kuvalähde TRUMPF Group
30.10.2023 | Teollisuus

Polar Metalli Oy on jatkuvasti kehittyvä ja innovoiva metallialan perheyritys, jonka erikoisosaamiseen kuuluu ohutlevytuotteiden koko elinkaari, aina suunnittelusta valmistukseen sekä pintakäsittelyyn. Suuri osa liiketoiminnasta tulee teollisuuden alihankinnan ja sopimusvalmistuksen myötä. Uudet investoinnit konekantaan sekä moderneihin tuotantotiloihin Keminmaalla kertovat yrityksen vahvasta kasvusta.

- Meillä on vuosikymmenien rautainen kokemus ohutlevytuotteiden valmistuksesta, joten pystymme toteuttamaan räätälöityjä tuotekokonaisuuksia asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti, sanoo Polar Metalli Oy:n toimitusjohtaja Markus Saukko ja jatkaa:

- Nykyaikaiset tuotantomenetelmät ja nopeat toimitukset ovat myös toimintamme vahvuuksia. Käytämme uusimpia suunnitteluohjelmia, ja tuotannossa meillä on muun muassa laserleikkuri ja uutena putkilaser, robottisärmäyssolut sekä robottihitsaussolu, jotka takaavat mittatarkat tuotteet, tasaisen laadun ja suuretkin volyymit nopealla toimitusajalla. Ohutlevytuotteiden valmistuksen lisäksi tarjoamme suunnittelua, prototyyppien valmistusta, pakkausta ja varastointia. Monipuolinen peruslevyvarastomme mahdollistaakin nopean reagoinnin asiakkaidemme muuttuviin tuotantotarpeisiin.

Yritys investoi voimakkaasti kasvuun ja kehittämiseen

Kuluva vuosi on ollut merkittävä Polar Metallille, joka on tehnyt historiansa suurimman investoinnin. Kokonaisinvestointi on 2,6 M€, joka kattaa kaksi uutta konetta sekä uuden, 660 neliön tuotantotilan.

- Laitekanta parantaa palveluamme entisestään. Olemme terästuotteiden alihankkija ja sopimusvalmistaja. Meillä on myös omaa tuotantoa, kuten erilaiset tulisijatuotteet ja pihagrillit.

- Etsimme kasvua investoimalla kahteen uuteen koneeseen: tasolaserleikkuriin, joka on integroitu levyvarastoon ja toimii lastaus- ja kappaleenpoiminta-automatiikalla sekä putkilaserleikkuriin. Konetoimittajaksi valikoitui saksalainen Trumpf. Lisäksi uusi tuotantolaitos on aloittanut toimintansa jo tänä vuonna ja pyörähtää käyntiin täydellä teholla toisen koneen saapuessa vuoden 2024 alkupuolella, linjaa Saukko.

Polar Metalli Oy:n toimitusjohtaja Markus Saukko. Kuva: Juha Hautamäki

Perheyrityksellä vahva visio ja usko tulevaisuuteen

- Investoinnin vaikutukset ovat merkittävä kehitysaskel yrityksen toimintaan. Pystymme tarjoamaan uusia palveluita, suuremman kapasiteetin ja joustavammat toimitusajat. Uuden konekannan myötä saadaan myös uusia leikkuutekniikoita, joiden avulla pystytään leikkaamaan entistä vahvempia metalleja sekä työstämään vaativia putkiosia.

- Uskomme vahvasti tulevaisuuteen. Investointi on historiamme suurin ja haemme kasvua markkinoilla. Tulemme myös tulevien vuosien aikana työllistämään uusia henkilöitä yli 40 ammattilaisen joukkoon, toteaa lopuksi Saukko.

www.polarmetalli.fi

Facebook | Instagram | LinkedIn

0400 284 400 | [email protected]

Polar Metalli Oy:n perusti Tapio Saukko vuonna 1984. Ensimmäinen oma tuote – savupellit – kohosi nopeasti Suomen luotetuimmaksi, ja tänä päivänä yritys on Pohjoismaiden johtava savupeltien valmistaja. Savupelti syntyi tahdosta luoda turvallinen ja aikaa kestävä tuote, jossa yhdistyvät ensiluokkainen suunnittelu ja laadukkaat materiaalit.

Samoille arvoille yrityksen toiminta perustuu vielä tänäänkin. Yrityksen johtoon on astunut Saukon perheen toinen sukupolvi – Markus, Matti ja Hannele. Nykyään kasvuyritys työllistää yli 40 ohutlevyalan ammattilaista. Palvelukonsepti on laajentunut monipuoliseen levytuotteiden sopimusvalmistukseen.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä