Räätälöidyt ratkaisut metallipintojen puhdistukseen ja esikäsittelyyn

Idea Machine teollisuuspesukone koneistettujen osien puhdistukseen.
Idea Machine teollisuuspesukone koneistettujen osien puhdistukseen.
01.03.2024 | Teollisuus

IM Tekniikka Oy maahantuo, myy ja markkinoi teollisuuden suihku- ja ultraääni-pesukoneita, raepuhalluslaitteita, märkäpuhalluslaitteita ja täryhiomakoneita, joita käytetään metalliosien puhdistukseen, pinnan esikäsittelyyn ja mekaaniseen pintakäsittelyyn. Tuotevalikoima koostuu tunnettujen ja alansa johtavien valmistajien tuotteista. Palvelut kattavat konsultoivan myynnin lisäksi koneiden käyttöönotot ja koulutuksen, teknisen tuen sekä koneiden kunnostuksen.

IM Tekniikan ehkä suurimman tuoteryhmän muodostavat kotimaiset Idea Machine-teollisuuspesukoneet. Teollisuuspesukoneita käyttävät valmistava metalliteollisuus, jolloin koneistetut osta pestään ennen pinnoitusta ja kokoonpanoa. Niitä käyttävät myös teollisuuden kunnossapito sekä kone- ja laitekorjaamot. Osat pestään puhtaaksi kunnostuksen aikana teollisuuspesukoneilla. Nämä koneet ovat yleensä yksittäisiä panostettavia kammio- tai tunnelipesukoneita omalla kuljettimella, mutta myös osana esikäsittelylinjaa.

Puoliautomaattinen Normfinish-raepuhalluskone 3D-tulostettujen osien jälkikäsittelyyn.

IM Tekniikka maahantuo hollantilaisia Normfinish-raepuhalluskaappeja ja -kontteja, pääasiassa metallituotteiden pintojen esikäsittelyyn ennen maalausta, koneistettujen tai tulostettujen osien pinnan viimeistelyyn sekä puhdistukseen mm. vanhasta maalista ja ruosteesta.

3D-tulostettujen osien jälkikäsittelylaitteistojen kysyntä kasvaa vuosi vuodelta. Meillä on tarjota huippu koneita 3D-tulostettujen metalli- ja muoviosien jälkikäsittelyyn (pinnan viimeistelyyn ja tiivistämiseen) ja puhdistukseen / pölyn poistoon koneellisesti.

Näiden koneiden tuotekehitykseen valmistaja on panostanut kovasti viimeisen 10 vuoden ajan, tarjolla on sekä käsipuhallus-, että ns. hybridimalleja, jossa automaattiohjelmakierron lisäksi on myös käsikäyttömahdollisuus. Alkukesästä oli maahantuojille kyseisten koneiden tuotekoulutus, jossa pääsimme myös itse käyttämään koneita. Uudet mallit ovat tulossa myös märkäpuhalluskaapeista, toimitusjohtaja Jari Silvennoinen kertoo.

Raepuhalluksiin liittyen IM Tekniikalla on hyvin laaja valikoima puhallusmateriaaleja. Yleisimmät niistä ovat alumiinioksideja, lasikuulia, piikarbiidia ja teräsrakeita, mutta löytyy myös kromikuulaa, muovirakeita ja pähkinänkuorimurskaa.

Yhden merkittävän tuoteryhmän muodostavat Kromas-täryhiomakoneet ja niihin liittyvät materiaalit. Täryhiomakoneita käytetään yleisesti koneistettujen ja laser-leikattujen osien jäysteenpoistoon, pinnan viimeistelyyn ja kiillotukseen. Tämä liittyy jonkin verran myös 3D-tulostettuihin metalliosiin. Siellä voidaan tehdä pinnan viimeistelyä täryhiomatekniikalla, Silvennoinen toteaa.

IM Tekniikan toimittamissa koneissa voi olla esim. kuljetinautomatiikkaa ja ne voivat toimia vaikkapa robottisolun osana, jota robotti panostaa ja purkaa.

Kromas-täryhiomakone koneistettujen ja laser-leikattujen osien jäysteenpoistoon ja viimeistelyyn.

Asiakkaan tarpeeseen räätälöidyt ratkaisut

Tarve määritellään käsiteltävän tuotteen, tarvittavan volyymin sekä tuotantoympäristön vaatimusten kautta. IM Tekniikka pyrkii löytämään kuhunkin asiakastarpeeseen parhaiten sopivan esikäsittely- ja puhdistuslaiteratkaisun.

– Olemme toimittaneet IM Tekniikan kautta näitä koneita jo 32 vuoden ajan ja meillä yrityksessä on yli 40 vuoden kokemus teknisestäkaupasta teollisuuteen, joten nämä menetelmät ja asiakaskunta ovat jo aika tuttuja.

Silvennoinen kertoo, että IM Tekniikalla on hyvin pitkäaikaiset ja osaavat päämiehet: Idea Machine Oy, Leering Hengelo BV ja Rösler Kromas, jotka pitävät huolen valmistamiensa koneiden korkeista laatustandardeista.

– Kaikista tuoteryhmistä löytyy huippuunsa viimeistellyt vakiokoneet, sekä vaativat erikoiskoneet tuotantokäyttöön. Konetoimitusten perimmäisenä ajatuksena on aina ollut parantaa asiakasyrityksen tuottavuutta, tuotteiden laatua ja työolosuhteita.

IM Tekniikka on pieni yritys, joka haluaa palvella asiakkaitaan aina mahdollisimman hyvin ja nopeasti. Ehkäpä siksi meillä on paljon pitkäaikaisia asiakassuhteita, joista olemme ylpeitä.

IM Tekniikka Oy
Sorronkuja 4
04410 JÄRVENPÄÄ
Puh. 09 2790 240
[email protected]

www.imtekniikka.fi | www.facebook.com/ImTekniikkaOy/

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä