Rahjan Huolinta Oy – huolintaa jo lähes 70 vuoden kokemuksella

Facebook
10.02.2023 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Huolintayrityksen tehtävänä on asiakkaan tavaroiden purkaminen, varastoiminen ja lastaaminen. Lisäksi Rahjan Huolinta tekee myös maakuljetuksia omalla kalustolla, ahtausta ja hinausta sekä toimii laivameklarina ja -agenttina. Vakituisia työntekijöitä yrityksellä on 34 ja lisäksi kymmenkunta ahtaajaa, jotka tulevat töihin kutsuttaessa.

– Meillä on kohta 70 vuoden kokemus satamatoiminnasta, huolinnasta, ahtauksesta sekä kuljetuksista. Käsittelemme ammattitaitoisesti kaikenlaista tavaraa, kappaletavarasta aina kontteihin asti. Sahatavara on meille selkeä pääartikkeli. Sahatavaraa kulkee sataman kautta kappaletavaroina sekä pakettiyksikköinä, jotka lastataan laivoihin, toimitusjohtaja ja omistaja Leena Rahja kertoo.

Monipuolinen kalusto tehokkaisiin lastauksiin ja purkuihin

Rahjan Huolinta Oy:llä on käytössään uusi R 300 -mallinen nosturi erityyppisten lastausten ja purkujen nopeaan, tehokkaaseen ja täsmälliseen hoitamiseen.

– Uusi nosturi on nostanut työtehomme todella hyväksi. Olemme olleet todella tyytyväisiä varmatoimiseen ja monipuoliseen nosturiin. Nosturi soveltuu kaikenlaiseen tavarankäsittelyyn, sekä laivojen purkuihin ja lastauksiin.

Rahja kertoo, että Kalajoen satamassa käsitellään Rahjan Huolinnan toimesta monipuolisesti mineraaleja, levytavaraa, säkkejä sekä kontteja.

– Tarvittaessa voimme myös purkaa kontteja täällä satamassa. Tällä hetkellä satamassa ei kuitenkaan ole säännöllistä konttilaivaliikennettä. Kalustoomme kuuluu R 300:sen lisäksi myös kontituslaite, konttikurottaja, trukkeja sekä omaa kuorma-autokalustoa yhdeksän auton verran. Omalla kuorma-autokalustolla voimme tehdä kappaletavarakuljetuksia tarvittaessa asiakkaan puolesta.

Runsaasti varastohalleja ja -kenttiä

– Meillä on satamalta vuokrattua kenttäaluetta 20 000 neliötä ja saman verran sisävarastotilaa erilaisissa halleissa.

Osa Rahjan Huolinnan halleista on ilmakuivatustekniikalla varustettuja, joten niiden ilmankosteus voidaan pitää matalana. Matala ilmankosteus mahdollistaa muun muassa rakennuslevyjen ja sahatavaran turvallisen säilyttämisen oikeanlaisissa olosuhteissa.

– Rakennuslevyn huolinta onkin muodostunut meille aika merkittäväksi toiminnan osa-alueeksi. Asiakkaamme huolehtii varastoimiemme rakennuslevyjen myynnistä omille asiakkailleen varastostamme käsin. Palveluihimme kuuluu myös laivojen purut välivarastoon, josta toimitamme tavaraa aina asiakkaan toiveesta eteenpäin. Valvomme myös tuotteiden kuntoa ja ylläpidämme niille suotuisia olosuhteita, mikä pienentää mm. tuotehävikkiä.

– Sahatavara ei viihdy kovin pitkään varastossa, joten sillä puolella ei ehdi tulemaan ruuhkaa. Tilaa on siis tarjolla hyvinkin erilaisiin varastointitarpeisiin, Rahja toteaa.

Tarvittaessa ovelta ovelle kuljetukset Suomen ja Englannin välillä

Kalajoen satamassa toimiva Rahjan Huolinta on hoitanut Englannin linjaliikennettä jo 40 vuotta, yhdessä englantilaisen huolintakumppaninsa kanssa.

– Englantilainen kumppaniyrityksemme huolehtii tavarat asiakkaan pihalta ja toimittaa ne haluttuun kohteeseen joko Suomessa tai Englannissa. Tämä edustaa meille tällä hetkellä pisintä toimitusketjua mitä asiakkaillemme tarjoamme. Räätälöimme aina kutakin asiakastarvetta parhaiten palvelevan huolintakokonaisuuden, Rahja lupaa.

Merkittävin asiakasryhmä löytyy sahateollisuudesta

Rahja mainitsee, että yhtiön isoimmat asiakkaat ovat lähialueen saha-alan toimijoita sekä 300 kilometrin säteellä toimivia saha-alan yrityksiä. Näiden lisäksi Rahjan Huolintaa työllistävät mineraalien, raaka-aineiden ja teollisuuden kemikaalien maahantuontiyritykset.

– Meidän oman toimintamme mittakaava on suhteellisen pientä, verrattuna moniin meidän asiakkaihimme, jotka voivat olla todella isojakin. Kalajoen satamasta lähtevien säännöllisten laivareittien ja kohdemaiden määrä on rajallinen, joten palvelemme asiakkaitamme vain näiden puitteissa.

Raportoinnit hoituvat sähköisesti

– Raportointijärjestelmien osalta olemme tehneet digiloikan jo pari vuotta sitten. Nykyisin lähes kaikki asiakkaammekin ovat jo siirtyneet sähköisiin toimintoihin. Muun muassa tullaukset ja muutkin alaan liittyvät dokumentaatiot sekä raportoinnit hoituvat sähköisen järjestelmän kautta nopeasti ja tarkasti. Pitkän kokemuksemme lisäksi, meillä on hyvää ammattitaitoa kaikissa ammattiryhmissämme, Rahja korostaa.

Kaikki asiakkaat ovat samanarvoisia

– Kalajoen satama ei ole ruuhkainen, joten meillä pienemmätkin toimijat saavat hyvää palvelua. Satama on suhteellisen lähellä Itä-, Keski-Suomea ja Kainuuta ajatellen, joten pystymme palvelemaan asiakkaitamme siinä missä muutkin satamat. Olemme pieni ja asiantunteva huolintayritys, jolle jokainen asiakas on yhtä tärkeä, Leena Rahja toteaa loppuun.

P. 020 776 9360
agency@)rahjanhuolinta.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä