Pyydä tarjous

Ramator Oy:ltä huippuluokan GIEBEL Adsorber -ilmasuodattimet öljyjärjestelmiin

Digipalvelut
30.10.2023 | Teollisuus

Ramatorilla on neljä päätuoteryhmää: putkistoliittimet, putket ja letkut, metalli- ja kumipalkeet sekä suodatusjärjestelmät.

Suodatusjärjestelmistä toimitusjohtaja Timo Kairama nostaa esiin saksalaisen GIEBEL Adsorberin suunnittelemat ja valmistamat kuivaavat ilmansuodattimet.

– Kun meillä on ilmassa kosteutta ja lämpötila vaihtelee, kosteus kondensoituu vedeksi. Tuttu ilmiö, kun ottaa juomapullon jääkaapista ja laittaa huoneenlämmössä pöydälle. Pian on vettä pullon ympärillä. Sama ilmiö tapahtuu esimerkiksi työkoneen vaihteistoöljyjärjestelmässä, mutta sen sisäpuolella, kun vaihteiston ympäristö on viileämpi kuin vaihteisto. Vaihteistoon kondensoitunut vesi ei näy ulospäin.

GIEBEL Adsorber -suodatin kuivattaa järjestelmään tulevan ilman siten, että ilmaan jää niin vähän kosteutta, että se ei enää voi kondensoitua vedeksi, vaikka lämpötila laskisi. Lisäksi GIEBEL Adsorber suodattaa pienhiukkaset 3 μm saakka.

Ratkaisu on yksinkertaisen nerokas ja perustuu GIEBELin kehittämään kuivausaineseokseen, jonka läpi ilma ohjataan haluttuun kohteeseen, kuten vaihteistoon, hydrauliikkajärjestelmään, muuntajaan, varastosäiliöön, tynnyriin tai IBC-säiliöön.

Ennaltaehkäisevä suodatus on järkevää ja taloudellista

Timo Kairama muistuttaa, että modernit vaihteistot ovat tarkkoja sen suhteen, että ne saavat voitelua juuri siten kuin valmistaja on laskenut.

– Takavuosikymmeninä tehty vaihteisto voi toimia, vaikka öljyn seassa olisi vähän vettä, mutta nykylaitteilla on paljon tiukemmat vaatimukset öljyn vesipitoisuuden suhteen. Vesi pilaa öljyä ja sen lisäaineita kemiallisesti ja aiheuttaa teräksisten sisäpintojen korroosiota. Ruostetta voi irrota rikkomaan järjestelmää. Kosteudelta suojattu järjestelmä on erinomaista riskien minimoimista. Erityisen herkkiä vedelle ovat bioöljyt.

– Lisäksi hyvä esimerkki on rikkihappo. Sataprosenttisena rikkihappo on säiliössä turvallista, mutta jos se saa kosteutta hivenenkin, se muuttuu kemiallisesti aggressiiviseksi.

Liikkuvassa kalustossa öljysäiliöt ovat yleensä paineistettuja. Sitä varten GIEBEL Adsorberin yhteyteen voidaan asentaa venttiilisovitin, jolla muodostetaan ja ylläpidetään tarvittava ylipaine.

– Hinnaltaan GIEBEL Adsorber venttiilisovittimineen on varsin pieni kustannus, jos vaihtoehtona on investoida laitteistoon, joka suodattaa epäpuhtauksia öljystä koneen sisällä sen jälkeen, kun epäpuhtaudet ovat jo päässeet öljyyn, toteaa Kairama.

Ramator on kotimaan markkinoilla ainoa toimija, joka tarjoaa kierrätyspalvelun.

Ainutlaatuisia tuotteita

GIEBEL Adsorber -ilmasuodattimet näyttävät simppeleiltä ja voisi kuvitella, että vastaavanlaisia on markkinoilla pilvin pimein, mutta ei ole.

– GIEBEL on ainoa merkittävä eurooppalainen tekijä, joka keskittyy valmistaman vain kuivaavia ilmasuodattimia puhtaasti Euroopassa. Tuotteet ovat edistyneitä ja huolella suunniteltuja esimerkiksi materiaalivalintojen suhteen.

– GIEBELillä ovat kunnossa kaikki eurooppalaiset sertifikaatit, kuten REACH-, CE- ja elintarvikehyväksynnät. Tarjolla on myös ATEX-hyväksytty malli räjähdysvaarallisiin tiloihin.

Franke Filter -öljysumuimuri OL2-ydinvoimalaitoksen pumpun vaihteen päällä.

Franke Filter -öljysumunpoistolaitteet

Suodatusjärjestelmien repertuaarissa Ramatorilla on myös saksalaisen Franke Filterin öljysumunpoistolaitteet.

– Olemme toimittaneet niitä esimerkiksi voimalaitoksiin ja valtakunnan energiahuollon kannalta kriittisiin kohteisiin ja järjestelmiin, kuten ydinvoimaloihin sekä kantaverkkoyhtiön varavoimalaitoksiin. Laitteet poistavat öljysumun esimerkiksi turbiinista ja syöttövesipumppujen ympäristöstä, Kairama kertoo.

Putkistoliittimet, putket ja letkut sekä metalli- ja kumipalkeet

Korkealuokkaisten eurooppalaisten putkistoliittimien valikoima on Ramatorilla markkinoiden laajin.

Putkien ja letkujen osalta Ramatorin valikoima koostuu fluorimuoviputkista, jotka erikoisominaisuuksiensa vuoksi soveltuvat mm. lääke-, elektroniikka- ja kemianteollisuuden käyttöön, sekä joustavista metalliletkuista, jollaisia käytetään mm. kaasu- ja nestejärjestelmissä ja koneenrakennuksessa.

Saksalaiset HKS-paljetasaimet mahdollistavat liikkeen absorption sekä painetasojen, lämpötilojen, aineiden ja materiaalien hallinnan.


Ramator on mukana Teknologia 23 -messuilla. Tervetuloa osastolle 6g30 tutustumaan Ramator-ratkaisuihin.


Ramator maahantuo esimerkiksi HKS-paljetasaimia.

Ramator on teollisuuden konsultoiva maahantuontiyritys

Ramator Oy on vuonna 2008 perustettu korkealuokkaisiin teollisuusputkistoliittimiin erikoistunut yritys, jonka palveluihin kuuluvat tuotteiden maahantuonti, varastointi sekä tekninen tuki ja konsultointi.

– Olemme myymiemme tuotteiden ainoa maahantuoja tai päämaahantuoja Suomessa. Kaikki tuotteet – Ramator-Ratkaisut, kuten meillä on tapana sanoa – ovat eurooppalaista laatutyötä. Huolella valikoidut päämiehemme ovat pääasiassa saksalaisia ja sveitsiläisiä omien alojensa huippuja, kuvailee toimitusjohtaja Timo Kairama.

– Maahantuomissamme tuotteissa avaintekijöitä ovat korkea laatu, toimitusvarmuus ja vastuullisuus. Tuotteet tarjoavat lisäarvoa asiakkaillemme. On osa ammattitaitoamme pystyä perustelemaan tämä lisäarvo asiakkaillemme. Tästä syntyy toimintatapamme konsultoiva ote.

Ramator voi toimittaa järjestelmät ja komponentit suuriinkin projekteihin.

– Olemme teollisuudelle luotettava kumppani, kun tarvitaan toimitusvarmuutta ja luokituslaitosten hyväksymiä tuotteita.

– Esimerkiksi Rauma Marine Constructionille olemme toimittaneet ja toimitamme Rauman telakalla valmistettavien matkustaja-autolauttojen putkistojärjestelmän palonsammutusjärjestelmään. Autolautan sprinklerijärjestelmä on kriittisen tärkeä ja vaativa kokonaisuus.

Eurooppalaista laatua ja vastuullisuutta

Merkittävä asia Ramatorin ratkaisutarjonnassa on tuotteiden eurooppalaisuus. Valmistuksen vaiheet ja materiaalien alkuperät ovat jäljitettävissä.

Läpinäkyvyys ja vastuullisuus ovat tärkeitä asioita suurille kotimaisille teollisuusyrityksille, jollaisia iso osa Ramatorin asiakkaista on.

– He ovat äärimmäisen tarkkoja siitä, että kaikki komponentit ovat eettisesti kestävällä tavalla tuotettuja työvoiman ja ympäristön näkökulmasta, Kairama sanoo.

– Jos suurten yritysten kanssa keskustellaan tänä päivänä niistä kriteereistä, jotka valinnan ratkaisevat samantapaisten tuotteiden välillä, merkittävimmäksi kriteereiksi nousevat tuotteiden saatavuus, eurooppalaisuus sekä vastuullisuuteen ja eettisyyteen liittyvät seikat. Nämä kaikki seikat ovat Ramatorilla vahvasti omassa DNA:ssa.

Saatavuudesta on tullut entistäkin tärkeämpää

Ramatorin maahantuomien tuotteiden tuotantoketjut ovat lyhyitä, ja tuotanto sekä varastot sijaitsevat maantieteellisesti lähellä, joten saatavuus on varmalla pohjalla.

– Asiakkaillemme tuotteiden saatavuus on aivan oleellinen asia, joka viime vuosina on entisestään korostunut.

– Vaikka olemme moniin asiakkaisiimme verrattuna itse pieni yhtiö, ovat toimitusvarmuutemme ja valikoimamme niin korkealla tasolla, että tarjoamiamme ratkaisuja halutaan käyttää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin luottaen siihen, että tarjoamallamme lisäarvolla ja edustamillamme laatumerkeillä on aina kysyntää.

ramator.fi

010 835 3000

[email protected]

Facebook