Salhydro Oy – palvelukyky ratkaisee

Salhydro Oy on Vuoden Yrittäjä 2020 -palkittu perheyhtiö toisessa polvessa; Juha, Marko ja Mika Salminen kehittävät toimintaa vastaamaan asiakkaiden tulevaisuuden tarpeisiin ja haasteisiin.
Salhydro Oy on Vuoden Yrittäjä 2020 -palkittu perheyhtiö toisessa polvessa; Juha, Marko ja Mika Salminen kehittävät toimintaa vastaamaan asiakkaiden tulevaisuuden tarpeisiin ja haasteisiin.
02.05.2023 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Salhydro Oy on 32 vuoden kokemuksella toimiva perheyritys, joka on kasvanut yhdeksi Suomen johtavista hydrauliikka-alan teknisten letkujen ja korjaamotarvikkeiden toimijoista. Kaksi vuotta sitten yritys muutti täysin uusiin 8000 neliön toimitiloihin Nurmijärvellä. Tilat ovat vastanneet kasvun tarpeisiin ja takaavat ensiluokkaiset nopeat toimitukset entistä suuremmasta varastosta.

Salhydrolla on myös toimipaikkoja Tampereella, Jyväskylässä, Lahdessa ja Turussa sekä kolme HydroMarket pistettä pääkaupunkiseudulla. Jälleenmyyjien käytössä on lisäksi sähköinen tilausjärjestelmä.

- Palvelukyky ratkaisee - on meidän mielestämme se juttu, jolla leipämme saamme. Se tarkoittaa, että meillä on joka hetki, jokaisessa kahdeksassa toimipisteessämme oltava jokaisena arkipäivänä riittävän osaava henkilöstö palvelemassa, sanoo toimitusjohtaja Marko Salminen ja jatkaa:

- Puhelinpalvelumme on oltava kokenutta, jotta ymmärrämme miten voimme parhaiten auttaa asiakasta. Varastoissa tulee olla hyvin laaja valikoima, vaikka joitain osia tarvittaisiinkin vain joka toinen vuosi. Tietojärjestelmäämme on kehitetty keräystyön, asiakaspalvelun sekä ostamisen tehostamiseksi.

Komponenttien maahantuonnin ja myynnin lisäksi Salhydro suunnittelee ja tekee asiakkaille erilaisia kokoonpanoja, kuten letkuasennelmia, koneikkojen valmistusta, paineakkujen täyttöä ja erilaisten kokonaisuuksien kasausta. Lisäksi löytyy testipenkki pumppujen, moottoreiden ja venttiileiden koeajoon sekä säätämiseen.

Luottotoimittaja

Salhydro ja Hydromarket toimittavat joka puolelle Suomea pieniä osasia, jotka pitävät suuretkin laitteet toiminnassa.

- Meille on tärkeää, että tänään tilatut osat ovat huomisaamuna perillä. Joka toimipisteessä valmistamme esimerkiksi paljon letkukokoonpanoja noutajille välittömästi. Usein kaivuri ja sen perässä tulevat kuorma-autot seisovat kunnes osat on saatu meiltä. Valikoimastamme löytyvätkin monenlaiset letkut, liittimet, putket, nipat, putkisto-osat hydrauliikkaan, paineilmalle, polttoaineille, loanimuun, kuivamassojen imuun ja puhallukseen sekä höyrylle.

- Henkilöstömme tulee osata työnsä, jotta emme päädy otsikoihin säiliöautoletkun tai hydrauliikkaletkun pään irtoamisesta aiheutuneista vahingoista puutarhaan tai pohjavesialueelle, korostaa Salminen.

- Laajasta hydraulikomponenttiryhmästä asiakkaat saavat mitä erilaisimmat hydraulipumput, moottorit, venttiilistöt sekä sylinterit. Kokoonpanemme voimayksiköt ja rakennamme venttiiliryhmiä sekä huollamme, muunnamme ja suunnittelemme eri ratkaisuja asiakkaan tarpeisiin.

- Pneumatiikkaryhmästä löytyvät FIAC-ruuvikompressorit, sylinterit, venttiilit ja huoltolaitteet. Letkukelat, kemikaali- ja polttoainepumput, rasvapumput, keskusvoitelulaitteet ovat vakio varastotuotteitamme.

Salhydron toimintaa tehostetaan avaamalla huhtikuussa uusi toimipiste Lahteen, Laatukatu 6:een. Paikan puurtavina sieluina toimivat Teppo Aaltonen ja Jari Iljin

Asiakkaiden tarpeisiin vastataan

Ilvesvuoren teollisuusalueella sijaitsevassa päätoimipisteessä on pinta-alaa lähes 8000 neliötä, josta suurin osa jopa 12 metriä korkeaa varastotilaa. Suuri piha-alue tarjoaa varmasti riittävästi parkkialuetta sekä tilaa operoida suurimmillakin yhdistelmillä. Logistinen sijainti on loistava Helsinki-Tampere moottoritien varrella ja samalla näkyvyys ohikulkeville suurille liikennevirroille taattu.

- Uusien toimitilojen myötä meillä on mahdollisuus kasvattaa varastomääriä entisestään, jopa moninkertaisesti aiemmasta. Myös toiminnan tehokkuus paranee oleellisesti, kun logistiikkatoiminta saadaan järjestettyä yhdelle lattiapinnalle niin että materiaalivirrat kulkevat optimaalisesti. Kuorma-autot purkavat tulevan tavaran suoraan sisään vastaanottoalueelle ja ottavat lähtevän rahdin kyytiin lähettämöstä. Merkittävää on myös meidän automaatioasteemme tehokkuustaso. Käytössä on esimerkiksi suuret varastoautomaatit, sähkötrukit ja niissä mobiilipäätteet tuotteiden keräilyyn ilman papereita, linjaa Salminen.

Kaiken panostuksen tavoitteena on asiakaspalvelun parantaminen entisestään.

- Meillä on tällä hetkellä noin 250 aktiivista päämiestä ja yli 40 000 nimikkeen varastomäärä, jota kasvatetaan jatkossakin asiakkaiden tarpeen mukaisesti.

www.salhydro.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä