SST-Team Oy tarkastaa, korjaa ja huoltaa teollisuuden teräksiset savupiiput

Facebook
14.05.2024 | Teollisuus

SST-Team Oy on teollisuuden savupiippujen sisäisiin teräsrakenteisiin erikoistunut yritys. Palvelukonsepti kattaa kaiken uusien sisäpiippujen suunnittelusta asennukseen ja vuosihuoltoihin sekä vanhojen piippujen kuntokartoituksista korjauksiin. Yritykseltä saa myös savupiippujen drone- ja videokuvaukset.

- Toteutamme projektit suunnittelusta asennukseen avaimet käteen-periaatteella. Valmistusmateriaalina käytämme rakenne- ja ruostumatonta terästä. Sisäpiippujen ja teräsrakenteiden asennuksen voimme toteuttaa vaihtoehtoisesti ylä- tai alakautta projektikohtaisesti. Asiantuntijapalveluihimme kuuluu itsekantavan teräksisen savupiipun suunnittelu, lujuuslaskenta, korjaukset, määräaikaistarkastukset sekä nestevaimentimien tarkastukset, huollot ja nesteiden uusinnat, sanoo SST-Team Oy:n toimitusjohtaja Jarko Laitinen.

Teollisuuden piippujen korjaustyöt tehdään hyvien lähtökohtatietojen ja laadukkaiden korjaussuunnitelmien pohjalta. Jarko Laitinen muistuttaa, että teräksisiä savupiippuja ja niiden turvalaitteita on velvollisuus tarkastaa määräajoin. Esimerkiksi turvatikkaiden tarkastus/määräaikaishuoltoväli on vuosi.

Turvallinen työskentely vaativissa paikoissa on tarkkuutta vaativaa erikoistyötä

SST-Teamin asiakaskuntaan kuuluu muun muassa sellu- ja paperiteollisuus, kemianteollisuus ja energiateollisuus. Yksi yrityksen merkittävistä referenssikohteista on ollut Äänekosken ja Kemin Biotuotetehtaan savupiiput (Ääneskoski 120 metrinen ja Kemi 105 metrinen).

- Massiivisten piippujen teräsrakenteet ovat meidän suunnittelemat ja toimittamat. Asensimme betonikuoren sisälle huoltotasot, kierreportaat sekä savukaasuhormit, joista suurin on 6 metriä halkaisijaltaan, kertoo Laitinen.

Piippujen suunnittelua ja valmistusta säätelee EU-standardi. Laadun takaamiseksi Dekra Oy on myöntänyt SST-Teamille eN13084-7 mukaisen teräksisten savupiippujen valmistussertifikaatin sekä eN1090-1 mukaisen kantavien teräsrakenteiden valmistussertifikaatin.

- Useimmissa SST-Teamin työtehtävissä on erilaisten työturvallisuusasioiden hallinta äärimmäisen tärkeässä roolissa. Työtehtävissä vaaditaan vaikeiden työolosuhteiden hallintaa. Korkeiden paikkojen työt ovat yrityksen ydinosaamista. Turvallisuuden takaamiseksi jokaisesta projekteista tehdään turvallisuussuunnitelma sekä riskikartoitus. Asennusvaiheessa turvallisuuden ja laadun tasoa valvotaan viikkotarkastuksin.

- Asiakkaamme voivat luottaa vahvaan osaamiseen sekä toimitustäsmällisyyteen, korostaa Laitinen.

Asiakaskuntaamme kuuluu muun muassa energiateollisuus. Arvostamme pitkäaikaista yhteistyötä, joka takaa kohteiden toimintavarmuuden ja mahdollistaa kunnossapidon ennakoitavuuden.

www.sst-team.fi

Puh. 040 418 8158 | [email protected]


SST-Team Oy on perustettu vuonna 2014. SST-kirjainyhdistelmä tulee sanoista Suomen savupiipputuote. Yrityksen toimistot sijaitsevat sekä Muuramessa että Kuopiossa, jossa on myös varasto. Henkilöstöllä on yli 30 vuoden kokemus alalta Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Saksassa. Henkilökunnan kokemus ja ammattitaito takaavat kokonaistoimituksien eri osa-alueiden läpiviennin joustavasti, turvallisesti ja luotettavasti.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä