Pyydä tarjous

Tehdasvalolta uusi Lumino-tuotesarja

Facebook
05.09.2022 | Teollisuus

Valaistustuotteiden kotimainen laatuvalmistaja Tehdasvalo esittelee Jyväskylän Sähkö Valo Tele Av -messuilla uuden Lumino-valaisinsarjan.

– Omasta tuotepaletistamme on puuttunut korkeiden tilojen valaisin. Tähän tarpeeseen Lumino-sarja vastaa, kertoo yrittäjä ja toimitusjohtaja Harri Koivumäki.

Lumino-valaisimissa on painevaletusta alumiinista tehty runko. Valaisinten tehot ovat 35 watista ylöspäin. Kiinnitysvaihtoehdot Lumino-valaisimiin ovat erittäin monipuoliset. Valaisimet voidaan sijoittaa kattoasennuksena, tai kaapelihyllyyn tai valaisinripustuskiskoon kiinnitettyinä. Lumino-sarjaan kuuluvat myös suuntaushaarukalla varustetut valonheitinmallit, jotka soveltuvat käytettäviksi ulkoalueilla.

Kaikki mitä valaisuun tarvitaan

Imatralainen Tehdasvalo Oy toimittaa valaistusratkaisuja käyttökohteisiin, joissa vaaditaan tinkimätöntä laatua ja pitkää elinkaarta. Tuotevalikoimaan kuuluvat teollisuusvalaisimet, opas- ja turvavalaisimet, räjähdysvaarallisten tilojen valaisimet, valonheittimet sekä katuvalaisimet.

Osana kokonaisvaltaista palvelutarjontaa Tehdasvalo tekee myös valaistussuunnittelua. Tehdasvalo pystyy räätälöimään erikoisratkaisut sellaisiin kohteisiin, joihin ei löydy valmiita valaisimia.

– Tarjoamme täydellisen valaistusarsenaalin. Meiltä löytyvät valaisimet kaikenlaisiin teollisiin tiloihin ja olosuhteisiin. Valmistamamme tuotteet ovat parhaimmillaan haastavissa ympäristöissä, sanoo Harri Koivumäki.

– Perinteikäs Victor-mallistomme on edelleen tuotannossa, nykyisin LED-pohjaisena. Omaa valikoimaamme täydentävät eurooppalaiset laatutuotteet, joita maahantuomme.

Luotettava kumppani

Tehdasvalon toimintaa leimaa luotettavuus. Harri Koivumäen mukaan reklamaatioita on ollut hämmästyttävän vähän. Isoissakaan projekteissa asiakkaat eivät ole löytäneet moitittavaa.

– Projektivientiä olemme tehneet varsin paljon ympäri maailmaa. Esimerkiksi Andritzin kautta meiltä meni suuri määrä valaisimia Stora Enson sellutehtaaseen Montes del Plataan Uruguayhin. Kaikki sujui sopimusten mukaisesti.

– Aikaisempi projekti Uruguayssa oli Fray Bentosin sellutehdas, jonka omistaa UPM. Kävin rakennustyömaalla paikan päällä, sillä toimitukseemme sisältyi myös kunnossapidon ohjeistus ja koulutus. Yritin siellä udella, että sanokaa nyt jotakin, missä olemme töpänneet tai missä voisimme parantaa, mutta vastausta ei tullut, Koivumäki myhäilee.

Kehittyvä ja kasvava yritys

Harri Koivumäki kertoo, että Tehdasvalon tilauskanta on tällä hetkellä hyvällä tasolla.

– Emme ole halvin vaihtoehto, vaan vahvuuksiamme ovat suomalainen laatu, luotettavuus ja tavoitettavuus. Jos jotain ongelmia ilmenee, meidät saa aina kiinni. Olemme toimineet yli 30 vuotta. Täytämme merkittävien toimijoiden, kuten Stora Enson ja UPM:n luotettavuusvaatimukset. Luottoluokituksemme on AAA.

Tehdasvalo on aloittanut kansainvälistymisprojektin, jonka kohdemaita ovat Viro, Latvia, Liettua ja Puola. Tavoitteena on saada kohdemaihin omaa suoraa vientiä.

– Olemme rekrytoineet osaavan henkilön vientiä edistämään. Saimme ELY-keskukselta tukea kansainvälistymisen kehittämiseen, ja apunamme on ollut myös Lappeenrannan ammattikorkeakoulu, jossa on tehty meille markkinaselvityksiä kohdemaista.

Harri Koivumäki luonnehtii yritystään kasvu- ja kehityshaluiseksi. Kasvua on saavutettavissa uusilla tuotteilla, kansainvälistymisellä ja projektiviennillä.

– Käytettävissämme on tuotantotiloja yli 1 200 m², tilojen puolesta pystyisimme vaikka tuplaamaan liikevaihtomme.

Sumppiluola kaivokselta.

Vanhat valaisimet LED-aikaan

Viime aikoina Tehdasvalon toiminnassa on korostunut valaisinten uusiminen. Vanhat suurpainenatriumilla tai monimetallilampuilla toteutetut valaisimet ovat tulleet käyttöikänsä päähän.

– Niitä olemme vaihtaneet LED-valaisimiin, joilla asiakkaamme saavuttavat sekä energiansäästöä että imagollista etua.

– Vanhoihin Victor-valaisimiin olemme kehittäneet Retrofit-päivityspaketin, Harri Koivumäki muistuttaa.

– Valmistamiemme valaisinten vahvoja runkoja ei tarvitse vaihtaa, mutta Retrofit-päivityksessä purkauslampputekniikka vaihdetaan LEDeihin. Vanhojen valaisinten metallit erottelemme ja kierrätämme. Retrofit on asiakkaalle edullisempi vaihtoehto kuin uusien LED-valaisinten hankinta.

Moderni valaistus on taloudellinen ja mukautuva

Yksi LED-valaistuksen eduista on sen säädettävyys. Teollisissa tiloissa voi olla paikkoja, joissa henkilöstö ei käy kuin ehkä kerran tai kaksi vuorokaudessa. Tällaisissa kohdissa valaistus voidaan pitää himmennettynä, ja tehokas valaistus saadaan päälle tarpeen mukaan liiketunnistimella, painonapilla tai kello-ohjauksella.

Jos valaistavassa tilassa on ikkunoita, valaistus voi säätyä ulkopuolelta tulevan valon mukaan siten, että valon kokonaismäärä pysyy vakiona.

– Säädettävä LED-valaistus mahdollistaa aidon energiansäästön, Harri Koivumäki kiteyttää.

Tehdasvalolta myös aluevalaistukset avaimet käteen -palveluna.

Uusi toimitusjohtaja? Uusi omistaja?

Vuonna 1990 perustetun Tehdasvalo Oy:n taipaleeseen on mahtunut sekä ylä- että alamäkiä. Toimialana teollisuusvalaistus on hyvin suhdanneriippuvaista.

– Heti yrityksen perustamisen jälkeen iskenyt lama oli raskasta aikaa. Merkittävä virstanpylväs oli yrityksen siirtyminen Iittalasta Imatralle vuonna 1998. Osaomistajaksi siinä vaiheessa tuli Imatran seudun kehitysyhtiö. Valitsimme strategiaksi voimakkaan kehittämisen: uusia tuotteita, uutta markkinointia. Tämä osoittautui toimivaksi ratkaisuksi, Koivumäki kertoo.

– Suhdanneherkkyys näkyy siten, että vuosittainen liikevaihto voi vaihdella paljonkin. Olemme tehneet voitollista tulosta, jolla olemme kehittäneet yritystä vahvemmaksi.

Harri Koivumäki täyttää 70 vuotta syyskuun 20. päivä 2022. Hän kertoo, että voisi jo mielihyvin vetäytyä toimitusjohtajan paikalta omistajan ja hallituksen puheenjohtajan rooliin.

– Todennäköisesti pestaamme uuden toimitusjohtajan. Jos oikein hyvä ostajakandidaatti – ei kuitenkaan kilpailija – ilmaantuu, niin koko yritys voi olla myytävänä. Haluan kuitenkin, että toiminta jatkuu täällä Imatralla.

Nähdään messuilla

Harri Koivumäki harmittelee, että korona-aikana henkilökohtaisiin käynteihin perustuva markkinointi on ollut pysähdyksissä.

– Suunnittelutoimistojen ihmiset ovat tehneet hajautetusti etätöitä, eivätkä tehtaatkaan ole ottaneet vierailijoita vastaan. Toivottavasti Jyväskylän sähkömessuille saapuu runsaasti porukkaa tutustumaan alan uutuuksiin ja meidänkin tarjontaamme. Tervetuloa juttelemaan osastolle B 403!

www.tehdasvalo.fi
+358 (0)10 778 2200
[email protected]