Pyydä tarjous

Teknologia 23 esittelee näkymiä teollisuuden tulevaisuuteen

Teknologia 23 -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11.2023.
Teknologia 23 -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11.2023.
02.10.2023 | Teollisuus

Teknologia-tapahtuman ohjelmassa on laaja kattaus puheenvuoroja ja keskusteluja eri teknologianalojen ajankohtaisista aiheista, kuten tekoälystä, 3D-tulostuksesta, robotiikasta ja vetyteollisuudesta. Teknologia 23 kokoaa yhteen teollisuuden päättäjät, alan asiantuntijat ja yritykset Helsingin Messukeskukseen 7.–9.11.2023. 

Pohjoismaiden johtavassa teollisuustapahtumassa on ohjelmaa yhteensä viidellä ohjelmalavalla ja -alueella. Lisäksi ajankohtaisiin tuote- ja palvelu-uutuuksiin voi tutustua lähes 400 näytteilleasettajan osastolla. Tämän vuoden avainaiheina ovat puhdas siirtymä, tekoäly, toimitusverkostot ja vetyteollisuus.   

Mitä kaikkea voi valmistaa 3D-tulostamalla? Tätä pohtii Puolustusvoimien komentajakapteeni Samu Rautio puheenvuorossaan ”Varaosien ja aseiden 3D-tulostus”.  Materiaalia lisäävän valmistuksen käyttö kiinnostaa entistä enemmän eri maiden asevoimia, ja sotilaallisessa käytössä se voi mahdollistaa kappaleiden omavalmistuksen ei-teollisissa olosuhteissa.

Suomen Robotiikkayhdistys ry tuo Teknologia-tapahtumaan puheenvuoroja teemalla ”Robotit pyörillä”. Erilaiset liikkuvat alustat tekevät parhaillaan läpimurtoa, kun robottiteknologiaa hyödynnetään yhä enemmän myös muualla kuin sisätiloissa.

Avajaispäivän iltapäivällä järjestetään paneelikeskustelu tapahtuman avainaihealueiden merkityksestä. Millaisia tekoja ja mahdollisuuksia tekoäly, toimitusverkostot, vetyteollisuus ja puhdas siirtymä mahdollistavat nyt ja tulevaisuudessa?

Skaalausmallista apua idean jalostamiseen ja riskienhallintaan 

”Scale upin” eli skaalauksen tavoitteena on uusien ideoiden kehittäminen kaupalliseen laajuuteen saakka. Skaalausprosessi voidaan jakaa kolmeen päävaiheeseen: idean jalostamiseen, teknologisten ratkaisujen ja konseptien kehittämiseen sekä teollisen mittakaavan kaupallistamiseen. 

– Vihreä siirtymä ja biodiversiteetin turvaaminen vaativat meiltä toimenpiteitä, joilla teollisesta toiminnasta saadaan kestävämpää. Tarvitsemme uutta näkemystä ja tuoreita ajatuksia, mutta hyväkään idea ei sellaisenaan kanna pitkälle, vaan se on pystyttävä skaalaamaan kannattavaksi teolliseksi toiminnaksi. Tässä avuksi tulee skaalausmalli: se tekee skaalaamisesta hallitumpaa ja helpottaa hankkeen riskienhallintaa, sanoo Elomaticin kehitysjohtaja Teemu Turunen, joka pitää Teknologia-tapahtumassa puheenvuoron skaalausmallista teollisten hankkeiden edistämisessä.   

Palkintoja osaajille ja kehittäjille 

Teknologia-tapahtumassa järjestetään useita kilpailuja ja palkitsemisia, joiden tavoitteena on nostaa esille alan osaajia ja uusia ratkaisuja.

Tapahtuman koko ohjelma aikatauluineen on julkaistu nettisivuilla www.teknologia23.fi.   

Teknologia 23 – Transforming The Industrial Landscape -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11.2023 samaan aikaan kyberturvallisuusalan Cyber Security Nordicin kanssa. Tapahtuma koostuu useista osa-alueista, joita ovat automaatio, elektroniikka, energia, hydrauliikka ja pneumatiikka, koneenrakentaminen, kunnossapito, robotiikka, ICT ja 3D.

Teksti- ja kuvalähde: Messukeskus