Teollisuuskopla Oy on kokonaisvaltaisen kunnossapidon luotettava kumppani

Facebook
20.10.2022 | Teollisuus

Kone- ja laitesuunnittelupalveluita sekä projektinhallinnan kokonaisuuksia tarjoava Teollisuuskopla Oy muuttaa lokakuun 2022 lopussa uusiin, omiin tiloihin. Iiläinen yritys on toistaiseksi toiminut vuokratiloissa.

– Vuokratilat eivät ole parhaalla mahdollisella tavalla soveltuneet tekemiseemme, joten päätimme rakentaa oman hallin, kertoo yrittäjä Juho Onkalo. Teollisuuskopla Oy:n yrittäjäduon toinen osakas on Tomi Tyykiluoto.

Halli sijaitsee Iin teollisuusalueella. Uudessa hallissa on toimivat tilat ja välineet koneiden ja laitteiden huolto- ja kunnossapitopalveluihin sekä kokoonpanoon. Suunnittelijoille on toimistotilaa, ja myös varastoinnin tilantarve on huomioitu.

Uusi halli valmistuu Iihin lokakuun lopussa.

Vauhdikas alkutaival

Teollisuuskopla Oy tarjoaa kone- ja laitesuunnittelua kokonaistoimituksena aina asennukseen sekä huolto- ja kunnossapitopalveluihin asti. Suunnittelussa yritys käyttää uusimpia standardeja, ja suunnitellut koneet täyttävät konedirektiivin 2006/42/EY. Yritys palvelee teollisuutta kautta maan.

– Teemme koneita ja laitteita teollisuuden tuotantolaitoksille. Suunnittelemme sekä uusia laitteita että muutoksia olemassa oleviin laitteisiin, Juho Onkalo sanoo.

Teollisuuskopla Oy on yrityksenä varsin tuore, sillä se aloitti toimintansa vuoden 2021 heinäkuussa. Juho Onkalon mukaan kysyntää on riittänyt.

– Varsinkin viimeisimmät kuukaudet ovat olleet todella kiireisiä. Loppuvuodenkin tilauskanta on hyvä, mutta sinne mahtuisi vielä töitä.

EPCM-projektimalli on asiakkaalle vaivaton

Teollisuuskoplan käyttämässä EPCM-projektimallissa (Engineering - Procurement - Construction Management) asiakas saa suunnittelun, hankinnan ja valvonnan projektinjohtopalvelut yhdeltä ja samalta taholta.

Asiakkaalle Teollisuuskopla Oy:n kokonaisvaltainen palvelu tarkoittaa virtaviivaisia hankintaprosesseja verrattuna tilanteeseen, jossa suunnittelun tekisi yksi yritys, valmistuksen toinen, asennuksen kolmas ja niin edelleen.

– Suunnittelemme ja valmistutamme laitteet, ja kaikki kilpailutukset hoituvat meidän kauttamme. Asentajamme käyvät tekemässä asennustyöt.

– Lisäksi voimme tarjota huollon ja kunnossapidon palvelut, Juho Onkalo korostaa.

Laadunvarmistus yksissä käsissä

Teollisuuskopla Oy:n toiminnan kulmakivenä ovat pienemmän mittakaavan modernisaatiohankkeet sekä huolto- ja kunnossapitoprojektit. Juho Onkalon mukaan valtavat laitoskokonaisuudet ovat tällä hetkellä toisten toimittajien heiniä.

– Vahvuutemme on oma suunnittelu. Koska hallitsemme koko prosessin, pystymme varmistamaan laadun koko hankinta- ja toimitusketjussa.

– Meiltä menee asiakkaalle aina toimiva ja tarkoituksenmukainen ratkaisu. Hyvin suunniteltu laite mahdollistaa myös kunnossapidon ennakoinnin, Juho Onkalo kiteyttää.

Teollisuuskopla Oy:llä on alihankintakumppaneiden verkosto, jota yritys jatkuvasti laajentaa. Omiin toimitiloihin pääseminen mahdollistaa päivittäisen toiminnan kehittämisen ja prosessien sujuvoittamisen aiempaa tehokkaammin.

– Tarkoituksemme on vahvistaa sähkö- ja automaatiosuunnittelun osaamistamme, Onkalo mainitsee.

Rehtiä läpinäkyvyyttä

Teollisuuskopla Oy:n toimintatapa perustuu asiakaslähtöiseen läpinäkyvyyteen.

– Pyrimme siihen, että kaikki päätökset ovat jäljitettävissä, ja asiakas näkee, mitä milloinkin teemme ja millä perusteilla, kuvailee Juho Onkalo.

– Asiakas voi itse päättää, missä määrin haluaa olla osallisena prosessin läpiviennissä. Kilpailutuksessa voimme tehdä hankintapäätöksen asiakkaan puolesta, jos asiakas niin haluaa. Ellei hankita edullisinta vaihtoehtoa, pystymme esittämään ratkaisulle perustelut. Dokumentoimme myös mahdolliset reklamaatiot konepajoille tai komponenttitoimittajille. Säilytämme tarkoin kaikki laadunvarmistuksen dokumentit, ja asiakkaallamme on niihin aina pääsy.

Teollisuuskopla Oy:n yrittäjät Juho Onkalo ja Tomi Tyykiluoto. Kuva: Studio Salama

Ammattitaitoinen yrittäjäkaksikko

Teollisuuskopla Oy:n toiminnan ydintä on koneiden ja laitteiden valmistus, mutta yritys myös suunnittelee ja toimittaa teräsrakenteita rakennusteollisuudelle.

– Lisäksi meillä on erikoisosaamista putkistohitsaukseen, jota myös olemme asiakkaille tehneet.

Putkistohitsauksen ammattitaitoa Teollisuuskoplan yrittäjäduossa edustaa Tomi Tyykiluoto. Hän on sertifioitu putkistohitsaaja sekä mustille että kirkkaille putkille.

– Lisäksi minulla on monipuolinen kokemus asentajan töistä, Tyykiluoto kertoo.

Myös Juho Onkalolla on vankka teollisuustausta. Hän on työskennellyt yläkouluikäisestä lähtien teollisuuden parissa, ensin asentajana, myöhemmin työnjohtajana ja suunnittelijana.

– Koulutukseltani olen konetekniikan insinööri, ja diplomi-insinööriopinnoissa tällä hetkellä diplomivaiheessa. Sivuaineenani on liiketoimintaosaaminen.

www.teollisuuskopla.com

[email protected]

+358 40 968 7232

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä