Tietojärjestelmät työntekijöiden ulottuville GTSoft Oy:n sovelluksilla

Facebook
21.09.2021 | Teollisuus

– Teemme räätälöityjä sovelluksia, jotka tukevat liikkuvan työn tekemistä. Luomme olemassa oleviin järjestelmiin käteviä mobiilikäyttöliittymiä, jotka mukailevat työntekijöiden tehtäviä, kuvailee GTSoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Helmiö.

– Esimerkiksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY:lle olemme toimittaneet mobiilijärjestelmiä, jotka toimivat iOS- ja Android-laitteissa sekä verkkoselaimissa. Mobiilisovelluksiin on rakennettu integraatiot HSY:n operatiivisiin järjestelmiin, ja sovelluspalvelimet toimivat pilvessä. Tuotteemme ovat HSY:llä päivittäisessä käytössä, ja tarjoamme niille jatkuvat käyttö- ja ylläpitopalvelut. Vastaavanlaisia mobiiliratkaisuja olemme tehneet mm. Valmet Automotivelle.

Tehokkuutta kenttätyöhön

GTSoft Oy on erikoistunut mobiiliteknologioihin, integraatioon, tietoturvaan sekä visualisoinnin ja laajennetun todellisuuden (Augmented Reality, AR) sovelluksiin kaikenlaisissa käyttöympäristöissä ja liikkuvassa työskentelyssä.

– Mobiiliratkaisu kulkee aina työntekijän mukana, mikä on sen ylivoimainen etu. Jos työntekijä on vaikkapa sähkökaappia katsomassa, hänellä on mobiililaitteen kautta kytkentäkaaviot mukana. Jos hän tekee korjauksia, ne voi päivittää järjestelmään välittömästi paikan päällä. Asioita ei tarvitse muistaa ja kirjata jälkikäteen, Ari Helmiö kertoo.

– Samalla tulee todennettua, että paikalla on käyty. Jos on tarpeen dokumentoida ennen ja jälkeen -tilanteita esim. valokuvilla, se onnistuu vaivattomasti. Tilannetieto pysyy ajan tasalla.

– Tänä päivänä mobiiliverkot ovat hyvin luotettavia, mutta voimme tarjota myös offline-ratkaisuja. Niihin voi tehdä dokumentaation ilman verkkoyhteyttä, ja tiedot päivittyvät heti, kun päätelaite tulee verkkoon.

Mobiiliratkaisujen lisäksi GTSoft Oy on vahva osaaja lisätyn todellisuuden sovelluksissa. AR tuo kokonaan uuden ulottuvuuden siihen, mitä ihminen näkee. Hahmontunnistuksen kautta näkymään voidaan tuoda nimekkeitä, tuotenumeroita ja muuta tietoa, tai esimerkiksi ohjeita jopa animoituna videona.

Mobiiliratkaisussa vain oleelliset asiat

Suuret tietojärjestelmät sisältävät ja vaativat paljon dataa, ja ne ovat usein kankeita ja monimutkaisia käyttää. Mobiilisovelluksen sen sijaan tulisi olla käyttäjäystävällinen ja yksinkertainen.

– Räätälöimme mobiilisovellukset niiden käyttäjille. Niissä ovat käyttäjien tarvitsemat oleelliset asiat luontevasti käytettävissä, Helmiö korostaa.

– Asiakkaalla on yleensä käsitys siitä, mitä tietoja sovellukseen halutaan. Silloin sovelluksen kehittämisessä on yleensä sopivin lähestymistapa Minimum Viable Product eli MVP. Teemme kevyimmän toimivan tuoteversion vaikka viikossa. Siitä nähdään, millaisia hyötyjä sovelluksella voidaan saavuttaa, mitä siihen voidaan lisätä tai mitä jättää pois. MVP:stä voimme lähteä rakentamaan kokonaisuutta yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakkaan panos on merkittävä, jotta lopputulos on helposti käytettävä ja ymmärrettävä.

Ketterät toimijat voivat yhdistellä siiloutunutta tietoa

Ari Helmiön mukaan maailmalla kehitetään aina vain laajempia järjestelmäkokonaisuuksia esim. tuotannon ohjaukseen ja logistiikkaan. Samalla kuitenkin syntyy tarpeita yhdistellä isojen järjestelmien sisältämää dataa ruohonjuuritasolla käytettäväksi. Tilanne avaa mahdollisuuksia GTSoftin kaltaisille pienille ja joustaville toimijoille, jotka pystyvät tarjoamaan kohdennettuja ratkaisuja tiedon integrointiin ja visualisointiin.

– Tiedon siiloutumista tapahtuu väkisinkin. Mitä isommiksi järjestelmät kehittyvät, sitä isompia siiloja niistä tulee, jolloin täytyy miettiä, miten siilojen sisältöjä voidaan yhdistellä. Järjestelmät sinänsä eivät välttämättä enää integroidu, vaan täytyy luoda erilaisia rajapintoja.

GTSoft Oy rekrytoi uusia ammattilaisia

Nykyaikaisena ohjelmistotalona GTSoft Oy tarjoaa sovellusprojektien toteuttamisen ja testaamisen lisäksi myös konsultointipalveluja.

– Meillä on monenlaista osaamista projektien hallinnasta ja johtamisesta. Voimme tehdä projektityötä myös kiinteällä hinnalla. Saamme kokoluokan aika helposti haarukoitua, ja tarvittaessa voimme tehdä inkrementtejä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Ohjelmistoalalla on jatkuva rekrytointitarve, ja myös GTSoft Oy hakee uusia osaajia riveihinsä.

– Henkilöstön määrän kasvu on kasvun edellytys. Olemme aina kiinnostuneita uusista henkilöistä, jotka haluavat tehdä meillä töitä, Ari Helmiö vinkkaa.

GTSoft Oy
Keltasirkuntie 8 B
02660 Espoo
+358 (0) 50 5250836
[email protected]
gtsoft.fi
facebook.com/gtsoftoy/

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä