Tiivistä ammattitaitoa jo 35-vuotta – OT-Kumi viettää juhlavuotta!

Tuotteen laadun ja kehityksen tarkastustelua kahden sukupolven voimin. Kuvassa (vasemmalta oikealle) Henri, Janne ja Ville Lahdenperä. (Kuva: Jenina Bomström)
Tuotteen laadun ja kehityksen tarkastustelua kahden sukupolven voimin. Kuvassa (vasemmalta oikealle) Henri, Janne ja Ville Lahdenperä. (Kuva: Jenina Bomström)
10.05.2024 | Teollisuus

Tiivisteitä ja tiivisteprofiileja valmistava perheyritys OT-Kumi juhlistaa tänä keväänä kolmen ja puolen vuosikymmenen pituista toimintaansa! Juhlavuoden kunniaksi yhtiön perustajan poika ja nykyinen toimari Janne Lahdenperä muistelee firman historiaa.

– Isäni Veikko Lahdenperä ja yhtiökumppanit Hannu Kurkela ja Markku Veijovaara perustivat firman vuonna 1989. OT-Kumi oli silloin osa OT-Yhtiöitä, jonka toiminta lakkasi vuonna -94. Tämän jälkeen isä jäi pyörittämään itsenäistä OT-Kumia, Janne muistelee. – Hän jaksoikin pyörittää firmaa noin vuoteen 2009 asti, minkä jälkeen minä otin vuorostani vetovastuun OT-Kumista.

OT-Kumi on alusta asti halunnut olla paikallinen perheyritys – vaikka liiketoimintaa ja asiakkaita onkin houkuteltu paljon laajemmalta alueelta. Jannen mukaan yrityksen kantava voima on aina ollut yhteisöllisyys:
– Työporukkamme on aika pieni, ja moni työntekijä on tullut meille töihin lähiseuduilta. Meillä hyvä työilmapiiri syntyy siitä, kun kaikki tuntevat toisensa ja tietävät, mitä kukin tekee, Janne kertoo. – Kun yhteisö on tiivis, työntekijöiden on helppo puhua minulle tarpeistaan ja pystyn pitämään heistä huolta. Työsuhteiden pituuden perusteella homma on toiminut.

”Meillä hyvä työilmapiiri syntyy siitä, kun kaikki tuntevat toisensa.”

Haasteiden ylittämistä joustavilla sopeutustoimilla

OT-Kumin pitkään ikään mahtuu myös haastavampia aikoja, mutta niistä on selvitty joustamalla ja sopeutumalla:
– 90-luvun laman ja energiakriisin aikaan asiat näyttivät huolestuttavilta, Janne kertoo. – Me kuitenkin pärjäsimme laman yli melko hyvin: silloin tehtiin paljon remontti- ja korjausrakentamista, ja eristämiseen liittyville tuotteille riitti kysyntää!
Jannen mukaan kansainvälisesti suuntautuneen OT-Kumin toimintaan vaikuttavat vahvasti eri valuuttojen arvovaihtelut, mikä on toisaalta kannustanut myös aina etsimään uusia markkina-alueita.
– Tässä kohtaa pitää tietenkin mainita myös aivan viime vuosien pandemia, jolloin toimintamalliamme piti sopeuttaa etätyöhön sopivaksi. Ja sen jälkeen alkanut Ukrainan hyökkäyssota, joka on ohjannut kauppavirtoja eri puolille Eurooppaa.
Muuttuvaan maailmantilanteeseen sopeutuminen ei kuitenkaan ole ot-kumilaisille vierasta, sillä toimintaa ja prosesseja on totuttu kehittämään ja parantamaan jatkuvasti, osana arkea.
– Näillä eväillä päästään eteenpäin näissäkin tilanteissa, Janne lupaa.

Kansainvälistä tiivistetyötä 35-vuoden kokemuksella

Juhlavuosi on aloitettu OT-kumilla jalat maassa ja katse eteenpäin:
– Tällä hetkellä katsotaan, mihin suuntaan maailmantilanne etenee ja pyritään kehittymään nykytalouden valtavirran mukana, Janne pohtii. – Vaikka suuntamme toimintaamme lisääntyvästi kansainvälisille markkinoille, haluamme pysyä perheyrityksenä ja pitää kiinni paikallisuudesta.
OT-Kumin tavoite on aina palvella mahdollisimman hyvin asiakkaitaan. Juhlavuoden kunniaksi haluamme erityisesti huomioida pitkäikäiset kauppasuhteemme ja tarjota kaikille asiakkaillemme erilaisia tarjouksia.

Ammattitaitoa jo 35-vuotta – kiitos näistä vuosista!

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä