Pyydä tarjous

TuraSteel Oy jatkaa Terästyö T. Salmisen perintöä

Janne Hongisto (vas). jatkaa Timo Salmisen (oik.) elämäntyötä TuraSteel Oy:n nimellä.
Janne Hongisto (vas). jatkaa Timo Salmisen (oik.) elämäntyötä TuraSteel Oy:n nimellä.
11.04.2022 | Teollisuus

Terästyö T. Salminen Oy:n liiketoiminta siirtyi TuraSteel Oy:lle 3.1.2022. Kaupan yhteydessä myös työntekijät siirtyivät TuraSteel Oy:n palvelukseen. TuraSteel Oy jatkaa toimintaa samassa tutussa osoitteessa Turajärventiellä Eurassa.

Tehdyllä liiketoimintakaupalla ei ole vaikutusta olemassa oleviin asiakas- ja toimittajasuhteisiin eikä yhteystyökumppaneihin. Yrityksen palvelutuotanto jatkuu keskeytyksettä ja Terästyö T. Salmisen tuotteissaan käyttämä TS-tunnus säilyy valmisteissa jatkossakin merkkinä tutusta ja luotettavasta laadusta.

Työtapaturman seurauksena TuraSteelin toimitusjohtaja Janne Hongisto joutui ajamaan 30 vuotta menestyksekkäästi pyörittämänsä rakennusliiketoimintansa alas pari vuotta sitten. Vaikka työtapaturmasta kuntoutuessa ja konetekniikkaa opiskellessa kypsyi ajatus mahdollisesta alanvaihdosta, hän päätti kuitenkin jatkaa yrittäjänä.

– Netissä surffatessa tuli eteen sattumalta lehtikirjoitus Terästyö T. Salminen Oy:stä, jossa omistaja Timo Salminen ilmaisi halunsa jäädä eläkkeelle parin vuoden päästä. Samalta istumalta lähdin puhelimitse kyselemään yrityksen hintaa. Tuosta puhelusta lähti liikkeelle noin yhdeksän kuukautta kestänyt prosessi, jonka jälkeen yrityskaupat oli allekirjoitettu ja olin uusi omistaja.

Hongisto kertoo, että vielä vuosi sitten hänellä oli näköpiirissä pelkästään oman yrityksen alasajo ja lopetus sekä alanvaihto.

– Yrityskaupan kautta päädyin siihen, että ei lopetetakaan, mutta samalla vaihdettiin yrityksen nimi ja toimiala. Aiemman yritykseni liiketoiminta oli jo siinä vaiheessa ajettu kokonaan alas parin aiemman vuoden aikana. Jatkamme täysin samalla liiketoimintakonseptilla, kuin mitä Terästyö T. Salminenkin teki. Minulla oli aiemman yritystoimintani kautta jo tarvittava ymmärrys siitä mitä tehdään, vaikka kyseessä olikin itselleni täysin uusi tuote.

Laadukkaat TS-kaivinkoneenkauhat

– Markkinoilla on suhteellisen vankka usko TS:n tuotteeseen, erityisesti sen laatuun, meidän toimitusvarmuuteen sekä hyvään asiakaspalveluun. Kaikki asiat ovat siltä osin balanssissa.

Hongisto kertoo, että TuraSteel valmistaa kaikenlaiset kaivinkoneen kauhat, lukuun ottamatta kaikkein suurimpia ja pienimpiä kauhoja.

– Teemme kauhoja, joita on mahdollista valmistaa sarjatyönä. Juuri tämän kokoluokan kauhoille on suurin kysyntä Suomessa. Aika monissa kaivinkoneissa näkee TS:n kauhan puomin päässä, se on hyvin suosittu tuote Suomessa. Tämä kertoo tietenkin siitä, että niiden hinta-laatusuhde on kohdallaan.

TS:n kauhoja saa ostettua mm. kaivinkoneiden maahantuojien kautta, jotka muodostavat TuraSteelille merkittävän myyntikanavan. Kun hankitaan uusi kaivinkone, ostetaan tyypillisesti myös useampi uusi kauha.

– Ylläpidämme omaa varastomallistoa, mutta teemme toki jonkin verran mittatilaustuotteitakin. Tuotekatalogistamme löytyy 150–200 erilaista kauhatuotetta, Hongisto toteaa.

TS-tuotteiden laadusta ei tingitä

Terästyö T. Salmisen toiminta jatkuu TuraSteelin alla entiseen tapaan, mutta tavoitteena on entisen toiminnan hienosäätöjen parantaminen, mikäli siellä jotain sellaista havaitaan.

– Totutusta TS-laadusta emma aio tinkiä, vaikka rauta kallistuukin lähestulkoon joka viikko, Hongisto lupaa.

Terästyö T. Salminen Oy

Vuonna 1985 perustettu Terästyö T. Salminen Oy on metallialan yritys, jonka päätuotteita ovat kaivurien kauhat, niiden korjaus ja omien varaosien myynti. Terästyö T. Salmiselle on tärkeää, että yrityksen toiminta jatkuu tutulla paikalla ja että jatkajalla on vahva halu panostaa myös liiketoiminnan kehittämiseen ja näin tarjota työntekijöille vakaa toimintaympäristö. Terästyö T. Salmisen omistaja Timo Salminen jatkaa siirtymäkauden ajan TuraSteel Oy:n toiminnassa mukana. Timo Salminen haluaa kiittää kaikkia asiakkaitaan ja yhteystyökumppaneitaan kuluneista vuosista.

www.turasteel.fi