Pyydä tarjous

Uponor Infra 360° -projektipalvelut on ainutlaatuinen palvelukonsepti

Facebook
08.10.2021 | Teollisuus, Rakentaminen

Uponor Infra 360° -projektipalvelut toteuttaa räätälöityjä projekteja ympäri maailman. Yli 60 vuoden kokemukselle vaativasta putkirakentamisesta on ollut hyvä rakentaa palvelukonsepti, jolla Uponor Infra tarjoaa asiakkaalle käyttövalmiin kokonaisratkaisun.

– Uponor Infra 360° -projektipalveluita tarvitaan yleensä kohteissa, joihin tavalliset standardoidut järjestelmät eivät riitä, eli kun kohteet ovat haastavia kokoluokkansa tai ympäristönsä osalta, kertoo Uponor Infra Oy:n myyntipäällikkö Tom Karnela.

Hänen mukaansa isoissa ja vaativissa hankkeissa Uponor Infran vahvuutena on osaaminen sekä hyvä riskien kantokyky.

– Olemme vahva ja vakaa yhtiö. Meillä on kosolti kokemusta ja toimiviksi hioutuneet työtavat. Hoidamme kaikki projektit suurella ammattiylpeydellä ja korkealla ammattitaidolla. Teemme sen mitä lupaamme.

Optimoitu toteutus

Oikea mitoitus on ratkaiseva tekijä projektin onnistumiselle sekä toimivuudelle. On oleellista tietää, mitä tuotetta mihinkin sovellukseen kannattaa käyttää, sekä ymmärtää, millä tavalla tuote ja materiaalit käyttäytyvät eri olosuhteissa.

– Meiltä löytyy paras tietotaito muoviputkistoihin. Muoviraaka-aine, paineluokka ja muut ominaisuudet valitaan käyttökohteen mukaan, Tom Karnela toteaa.

Yhteistyössä asiakkaan sekä Uponor Infran projektihenkilöstön ja tuotekehityksen kanssa suunnitellaan optimaalinen ja kustannustehokas ratkaisu asiakkaan tarpeeseen.

– Pyrimme optimointiin: ei alimitoitettua, mutta ei myöskään ylijäreää. Tällä tavoin saavutetaan hyvä kustannustehokkuus.

– Olemme mielellämme mukana projekteissa etupainotteisesti suunnittelusta lähtien oman osuutemme puitteissa, sillä tarvittavat osat eivät useinkaan ole standardituotteita, vaan valmistamme ne erikseen. Omien ratkaisujemme suunnittelu, laskennat, piirustukset ja mallinnukset kuuluvat kokonaisuuteen, Karnela mainitsee.

Räätälöidyt ratkaisut yhdistävät ammattitaidon ja teknologian

Räätälöity ratkaisu ei ole ainoastaan tarkoituksenmukainen, vaan se myös lyhentää asennusaikaa. Tuotannossa Uponorilla on käytettävissä uusinta teknologiaa ja parhaat työkalut. Uponorin ammattilaiset ovat erikoistuneita kehittämään ja valmistamaan ratkaisuja mitä erikoisimpiin tarkoituksiin.

Uponor Infran tekninen tuki palvelee on-line koko projektin ajan. Voidaan simuloida, kuinka suunniteltua ratkaisu toimii, kun sen altistaa esim. paineelle, UV-säteille tai kemikaaleille. Näin minimoidaan riskit ja löydetään paras toteutus jokaiseen yksittäiseen projektiin.

Asennuspalvelut varmistavat oikean asennuksen

Uponor Infra 360° -projektipalvelut valvoo, että asennuksessa kaikki alihankkijat toimivat kuten on sovittu ja huomioivat tarvittavat määräykset ja työtapaselostukset. Tällä tavoin varmistetaan virheetön asennus.

Asennettavien putkien hitsauksessa ja asennuksessa vaikeisiin kohteisiin tarvitaan erityisosaamista. Uponor Infra 360° Projektipalveluiden asennuspalvelut voivat sisältää kaikkea erikoishitsaamisesta vaativiin sukelluksiin vesistöasennuksissa.

Vesistöasennusten osaamista yhtiöön

Tom Karnela kertoo, että teollisuuden putkistojen toimittaminen on Uponor Infralle merkittävä sektori, ja nykyisin myös vedenalainen rakentaminen.

– Insinööritoimisto Sukellus-Kotka Oy tuli viime syksynä yrityskaupan myötä osaksi Uponor Infraa ja toimii nyt nimellä Uponor Infra Marine Services Oy. Sukellus-Kotka oli meille ennestään tuttu aliurakoitsijakumppani, joka hallitsee ruoppaukset, putkien upotukset ja kaikki sukellustyöt.

– Viime aikoina kasvussa ovat olleet myös kaukokylmälaitosten imu- ja palautusputket, Karnela lisää.

Hankkeen kokonaisvastuu yhdellä taholla

Uponor Infra 360° -projektipalvelut voivat toteuttaa hankkeen kokonaisurakkana alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella. Tällöin Uponor Infra 360° -projektipalveluiden projektipäällikkö vastaa kaikista kontakteista, aikatauluista ja valvonnasta koko projektin ajan.

– Mitä suurempi ja vaativampi projekti, sitä tärkeämpää on, että yhteydenpito on sujuvaa ja kontaktihenkilöitä vähän, Karnela kuvailee.

– Asiantuntevilla projektipäälliköillämme on runsaasti kokemusta projektien suunnittelusta ja organisoinnista. He vastaavat siitä, että tavarantoimittajat ja alihankkijat toimivat suunnitelman mukaan. Lisäksi he valvovat työnkulkua, aikatauluja ja työn laatua.

YT21-messut järjestetään Turun Messukeskuksessa 13.-14.10.2021. Tervetuloa vierailemaan Uponor Infran osastolle Af.

www.uponor.fi

Facebook

Twitter

LinkedIn

YouTube

Artikkeli on julkaistu Teollisuusuutiset-lehdessä nro 3/2021.