Pyydä tarjous

Uusi yhtiö turvaa kotimaista toimintavarmuutta maalla ja merellä

Millog Marine & Power huoltaa moottoreita ja vaihteistoja Hämeenlinnassa yli 50 vuoden kokemuksella. Kuva: Opa Latvala
Millog Marine & Power huoltaa moottoreita ja vaihteistoja Hämeenlinnassa yli 50 vuoden kokemuksella. Kuva: Opa Latvala
05.09.2022 | Teollisuus

Millog-yhtiöihin kuuluvat Oy Western Shipyard Ltd, Laivakone Oy ja Hämeen Diesel Oy yhdistyvät Millog Marine & Power Oy:ksi. Uusi yritys tarjoaa telakointi- ja projektipalveluja, moottori- ja vaihteistokorjausta sekä kenttähuoltoa meriklusterin, teollisuuden, energiasektorin sekä raskaiden työkoneiden käyttäjien tarpeisiin.

Yhdistymisen jälkeen Millog Marine & Power on yksi Suomen kokonaisvaltaisimmista meri- ja moottoritekniikan kunnossapidon asiantuntijoista.

– Kaikki kolme yritystä täydentävät toistensa osaamista hienosti. Palvelutarjontamme laajenee niin telakointipalveluissa kuin kenttähuollossakin kattamaan moottori-, kone-, sähkö- ja hydrauliikkatyöt. Nämä kaikki palvelut on nyt mahdollista tilata yhdeltä luotettavalta kumppanilta, Millog Marine & Powerin toimitusjohtaja Janne Sirviö luonnehtii.

Teijon telakka-alue koostuu kuivatelakasta, hyllytelakasta, konepajahallista sekä varustelulaiturista. Kuva: Millog Marine & Power

Palvelut vastaavat merenkulun murrokseen

Vihreä siirtymä ja alati kehittyvä tekniikka asettavat meriteollisuudelle uusia haasteita. Älykäs teknologia ja erilaiset etävalvontaratkaisut lisääntyvät laivoissa jatkuvasti. Samaan aikaan sähkö- ja LNG-moottorit yleistyvät. Uudenlaiset laitteistot ja järjestelmät vaativat erityisosaamista ja valmiuksia vaativaan huoltoon.

Viime vuosina keskustelu kotimaisen huoltoketjun ja toimintavarmuuden merkityksestä on lisääntynyt voimakkaasti. Aiemmin vain viranomaisia koskettanutta valmiussuunnittelua tehdään nykyään enemmän myös yrityksissä.

– Millog Marine & Power -toimipisteillä on pitkä historia ja vuosikymmenten kokemus toimialojemme kehityksestä. Meillä ei ole pitkiin alihankintaketjuihin nojaavien yritysten rajoitteita esimerkiksi liikkumisen tai saatavuuden suhteen. Lisäksi kumppaniverkostomme koostuu pääosin kotimaisista yrityksistä ja pystymme tarjoamaan turvallisuusselvitetyt työntekijät korkeaa turvallisuutta vaativiin projekteihin, Janne Sirviö summaa.

Yhdistymisen jälkeen Millog Marine & Power pystyy palvelemaan asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti meritekniikan ja moottorien huolloissa. Kuva: Päivi Kankare

Ennakoivaa huoltoa koko Itämeren alueella

Yhdistymisen jälkeen Millog Marine & Power Oy kykenee palvelemaan pitkäaikaisia asiakkaitaan laajemmin myös maantieteellisesti. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Teijossa, Vantaalla sekä Hämeenlinnassa, ja yhdistymisellä on positiivinen työllistävä vaikutus näillä paikkakunnilla.

Millog Marine & Powerin vahvuuksiin kuuluu etenkin ketterä kenttähuolto, jonka avulla yritys pystyy vastaamaan nopeasti akuutteihinkin tarpeisiin.

– Haluamme olla asiakkaillemme luotettava kunnossapidon kumppani, joka toisaalta osaa ennakoida tulevia tarpeita, mutta myös tarvittaessa reagoida ja auttaa asiakasta siellä, missä ongelmia ilmaantuu – satamissa, aluksilla tai maalla. Kenttähuoltoyksikkömme saadaan nopeasti liikkeelle minne päin Itämerta tahansa, ja tarvittaessa vieläkin kauemmas, Sirviö kertoo.

Sekä henkilö- että rahtiliikenne merillä kasvavat vuosittain, mikä korostaa ennakoivan huollon ja lyhyempien telakointijaksojen tarvetta.

– Yhdessä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme suurimman osan heidän tarvitsemistaan meri- ja moottoritekniikan palveluista yhden luukun periaatteella. Näin kunnossapito on kustannustehokkaampaa ja samalta toimijalta saa tukea alusten ja moottoreiden koko elinkaarelle, myyntipäällikkö Jukka Suvanto täydentää.

Millog Marine & Power on ketterä ja kokonaisvaltainen kumppani meri- ja moottoritekniikan kunnossapitoon. Palveluihimme kuuluvat alusten huolto- ja kuivatelakoinnit, kenttähuollot, konversioprojektit, meritekniset rakenteet sekä moottorien ja voimalaitosten huollot. Huoltojen lisäksi meillä on valmius tarttua suuriinkin MLU- eli Mid-Life Upgrade- ja konversioprojekteihin.

Lue lisää ja tutustu palveluihimme: www.millog.fi/marinepower